Zveme: Na noční bloudění v kukuřičném poli, jazzové nábřeží vinařů a úklid Hradce

Hradec Králové pravidelně uklízejí nadšenci Trash Hero.
Hradec Králové pravidelně uklízejí nadšenci Trash Hero. | autor: Trash Hero

Co můžete podniknout v Hradci Králové o tomto víkendu? Třeba se naučit háčkovat a paličkovat, pomoci uklízet s Trash hero kamenný most nebo bloudit ve strašidelném kukuřičném poli. Koná se Hradecké nábřeží vinařů a jazzová pouť, na piletickém statku zahraje folková skupina Kantoři.

Noční bloudění s Kukuřičáky

V pátek od 21 hodin můžete vyrazit do bludiště v kukuřičném poli: "Přijďte si vyzkoušet naše bludiště, po setmění bude plné strašidel, proto musíte mít pro strach uděláno. Bude pro vás připravena speciální noční hra. Po 23. hodině bude bloudění už jen pro opravdové hrdiny, kteří se nebojí ničeho. Návštěvníci, kteří dorazí v kostýmu, dostanou slevu na vstupném. Neváhejte a přijďte se bát."

Léto na statku s Kantory

Šrámkův statek v Pileticích dnes od 19 hodin zve na koncert folkové skupiny Kantoři, která letos slaví 50 let působení.

Háčkování a paličkování v Adalu

Spolek lidové tvorby Hradec Králové zve na kurz háčkování a paličkování do Adalbertina v sobotu od 9 do 14 hodin. Háčkovat se budou bytové doplňky, puff, naučíte se základy háčkování. Pomůcky: velký háček, příze Špagi. Na paličkování budete potřebovat: herdule, paličky, špendlíky, nůžky, papír, háčkovací příze. Školné za jednu lekci je 150 korun pro dospělého a 80 korun pro dítě, platí se vždy celá lekce. Více informací vám řekne Monika Lemberková na telefonu 604 994 913.

Trash hero čistí kamenný most

Zájemci o pomoc při čištění kamenného mostu v Hradci Králové mají sraz v sobotu ve 14 hodin u kotviště parníčků na břehu Labe. "Populární magnetfishing na Labi je tu. Sejdeme se u kotviště lodí hradecké paroplavby. Magnety a rukavice s sebou. Po úklidu se občerstvíme v Bajkazylu." 203 hrdinů už mají za sebou 18 úklidů města a přes tři tisíce nasbíraného odpadu.

Nábřeží vinařů a Jazzová pouť

V sobotu od 14 hodin na Náměstí 5. května se koná akce Hradecké nábreží vinařů aneb Hradec pije víno. Letní vinařská akce je spojená s 12. ročníkem Nábřežní jazzové pouti. "Centrum Hradce Králové se v polovině léta promění ve vinařskou oázu. Návštěvníci a milovníci dobrého vína ochutnají vína z české i zahraniční produkce a moderní gastronomické pochoutky." Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma. O stylový hudební program se od 17 hodin postarají jazzové kapely Hot Tamales (PL), Martin Brunner Band, Crossroad, Berdych Gang.

Výstava v týnišťské věži

Členové spolku přátel města Týniště nad Orlicí zvou na výstavu Policie a četnictvo ve Vodárenské věži. Expozice představí historii bezpečnostních složek u nás za uplynulých 150 let. K vidění budou například dobové uniformy, ukázky kriminalistických metod, kasařské náčiní a velké množství doprovodných fotografií. Přiblíženy budou dokonce skutečné případy týnišťských strážníků. Otevírací doba věže v roce 2020 je od 30. května do 28. září soboty, neděle, svátky 10 - 17 hodin. Vstupné: dospělí 30 korun, děti v doprovodu dospělých zdarma.

Za příběhem Draku

Divadlo Drak v Hradci Králové připravilo na letní měsíce pro své návštěvníky speciální venkovní program – dobrodružnou výpravu Za Příběhem Draku. Trasa výpravy začíná a končí v Labyrintu Divadla Drak, kde účastníci obdrží potřebné informace a pracovní list s mapou. Výprava probíhá bez průvodce, ale kdykoliv v průběhu mohou poutníci vyhledat pobočníka, který jim poradí, jak pokračovat v cestě či kde hledat dál. První část výpravy se odehrává venku v okolí divadla. Poutníci se pohybují podle herní mapy a plní interaktivní úkoly, luští hádanky a postupně získávají jednotlivé indicie potřebné k zdárnému dokončení hry a nalezení pokladu, který se ukrývá v bludišti vitrín v expozici výstavy Příběh Draku 1958 - 2018. Na výpravu Za Příběhem Draku se můžete vydat kdykoliv v otevírací době Labyrintu Divadla Drak od úterý do neděle od 10 do 17 hodin. Poslední výprava vychází nejpozději v 15:30.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme