Zveme: Na Nábřeží paromilů, do Lesního divadla či na ochutnávku italské kuchyně

Sobotní akce Nábřeží paromilů.
Sobotní akce Nábřeží paromilů.

Co za akce nabídne poslední prázdninový víkend v Hradci Králové a okolí? Třeba komedii v Lesním divadle na Chlumu v režii Ivana Vyskočila, nebo tradiční setkání milovníků páry a starých strojů Nábřeží paromilů. Hip Hop Kemp, největší hiphopový festival ve střední a východní Evropě, hlásí svůj již 17. ročník - v hradeckém Festivalparku se představí mnoho interpretů české i zahraniční scény. Čekají vás také tradiční farmářské trhy, ochutnávky středomořských specialit, šachový turnaj nebo besedy o dravcích, sovách, výcviku loveckých psů a myslivosti.

Divadlo na Chlumu

Situační komedii s názvem Příběh jednoho hradu můžete vidět dnes večer od 20 hodin v Amfiteatru na Chlumu. Účinkuje v ní Veronika Arichteva, Ernesto Čekan, Anna Kulovaná, Jan Antonín Duchoslav, Jarmil Škvrna a Ivan Vyskočil, který ji zároveň i napsal a režíroval. "Děj se odehrává na jednom hradě. Vrtochy pána hradu přivádí jeho samého do komických situací při touze po výměně ženy, kterou si přivedl v nedávné době na sídlo." Vstupenky stojí 250 korun.

Hip Hop Kemp

17. ročník Hip Hop Kempu začal již ve čtvrtek a potrvá až do soboty v areálu letiště v Hradci Králové. Můžete si ho užít bezhotovostně, vstupenky stojí "Obří mejdan, který stanice CNN opakovaně zařadila mezi 50 nejlepších festivalů světa, proběhne opět v hradeckém Festivalparku. Každoročně se do Hradce sjíždějí fans a stars hiphopové kultury z celého světa."

Ochutnávka středomořských specialit

Akce nazvaná Food specials nabídne dnes od 8 do 18 hodin ochutnávku toho nejlepšího ze středomořské kuchyně. "Přijďte ochutnat  tradiční produkty i speciality moderní středomořské gastronomie. Máme pro Vás připravené olivy, balsamika, olivové oleje, ručně dělané  těstoviny, omáčky na těstoviny, italská vína, výrobky z olivového dřeva, pravou italskou kávu a spoustu zajímavých informací o středomořské kuchyni." Hradecký obchod Food specials sídlí v "uličce gurmánů" Tomkova 1230/4a.

Nábřeží paromilů

16. mezinárodní Nábřeží paromilů se uskuteční v sobotu na obou březích řeky Labe v Hradci Králové - na Smetanově a Eliščině nábřeží a také v parčíku na náměstí 5. května, v době od 10:00 do 16:00 hodin. "Jde o svým zaměřením a rozsahem ojedinělou letní evropskou akci, určenou vlastníkům parních strojů či jejich replik jako vystavovatelům, i široké veřejnosti, kterou historie páry zajímá." Návštěvníci tu uvidí parní válec, lokomobily, hasičské stříkačky, lokomotivy, modely parních strojů, ale také auto i moto veterány. Vstupné stojí 50 korun, akce se koná od 10 do 16 hodin.

Farmářské trhy

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost letos pořádá farmářsko-potravinářské trhy v ulici Letců, vedle obchodního centra Atrium. V sobotu tam můžete nakupovat od 8 do 12 hodin.

Šachový turnaj v KraPiCi

Šachový turnaj pro všechny věkové kategorie se odehraje v neděli od 10 hodin v Královéhradeckém Pirátském Centru na Masarykovo náměstí.

Přednášky o dravcích, sovách, výcviku loveckých psů a myslivosti

V pátek a v neděli od 16 hodin můžete u Mazurovy chalupy navštívit přednášky nejen o dravcích, sovách, výcviku loveckých psů a myslivosti. Besedy s Karlem Nejmanem, který se zabývá biologickou ochranou letišť, budov a sadů, výcvikem dravců a loveckých psů a aktivně provozuje myslivost. Vstupné je dobrovolné, za nepříznivého počasí bude beseda zrušena.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Do divadla na Chlumu přijede Josef Dvořák, startuje Hradecký letní festival

Jaké akce nabídne druhý srpnový víkend? Nábřeží v Hradci Králové se už potřetí promění v břeh tropické pláže a taneční parket současně, koná se Latino náplavka. Zavítat můžete na první ročník Hradeckého letního festivalu nebo do Lesního divadla na Chlumu, kam s talk show dorazí…
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme