Zveme: Na nábřeží gurmánů, ochutnávky chilli, branný závod či Den vítězství

Nábřeží gurmánů v Hradci Králové přiláká vždy velké množství lidí.
Nábřeží gurmánů v Hradci Králové přiláká vždy velké množství lidí.

Co se bude dít o víkendu v Hradci Králové? V centru města se poběží tradiční Branný závod i Braňáček pro děti. Můžete poznat Hradec během komentované procházky nebo se zblízka podívat, jak zvoníci na Den vítězství rozezní zvon Augustin na Bílé věži. Můžete vyrazit na Nábřeží gurmánů - Chuť jara a stavit se i na Jarním Chilli Mechově. 

 

BRANNÝ ZÁVOD

V sobotu v 8:00 startuje na náměstí Osvoboditelů 15. ročník legendárního Branného závodu. Unikátní sportovní akce pro 4členné týmy ve stylu orientačního běhu s disciplínami na trase je v režii vojenských mediků. Můžete se těšit na bohatý doprovodný program a spoustu novinek, jako například "Braňáček" - závod pro nejmenší, který se bude konat v okolí stanového městečka.

NÁBŘEŽÍ GURMÁNŮ - CHUŤ JARA

Na Smetanově nábřeží v Hradce Králové můžete v sobotu od 10:00 ochutnat jarní speciality. Hradecká náplavka se opět promění v oázu gatsronomických zážitků, chutí a doprovodného programu. Vstup je pro návštěvníky zdarma.

JARNÍ CHILLI MECHOV 

Na nedalekém hradeckém Náměstí 5. května budete moci ochutnat a nakoupit chilli speciality. „V květnu je právě čas vysadit chilli zas. Proto zveme všechny chilli nadšence a domácí zahrádkáře na Jarní Chilli Mechov - Zahájení chilli sezóny. K prodeji zde naleznete chilli sazeničky různých odrůd papriček. Prodejci rádi poradí, jak na pěstování chilli, posdílí tipy a triky, aby vám vaše žhavé holky, co nejlépe zaplodily, a mohli jste se na podzim těšit z pěkné sklizně. K mání budou také sazeničky chilli, zeleniny, keříků, stromků a dalších plodin."

PŘES HRADECKÉ DOMINANTY

V neděli od 10 hodin můžete vyrazit z Malého náměstí na dvouhodinovou procházkou po Hradci Králové, která zahrnuje historické centrum včetně vstupu do jeho dominant – Bílé věže a kostela sv. Mikuláše. "Sejdeme se na Malém náměstí, projdeme terasy Karla Otčenáška, vystoupáme na ochoz Bílé věže a zavítáme do Jiráskových sadů, kde prozkoumáme interiér kostela sv. Mikuláše. Projdeme přes Hučák ke Gočárovým školám, kdy podél řeky Labe dojdeme k Muzeu východních Čech, kde bude naše procházka ukončena." Sraz v 10:00 u kašny na Malém náměstí. Vstupenky lze zakoupit v turistickém informačním centru nebo formou eVstupenky (vstupenky nelze zakoupit na místě před procházkou).

ZVON AUGUSTIN SE ROZEZNÍ

V neděli úderem 17. hodiny zazní hlas třetího největšího zvonu v Česku. Zvon Augustin na Bílé věži se rozezní vždy při významných dnech a státních svátcích, nyní na Den vítězství. Sraz účastníků nejméně 15 minut před časem zvonění, jinak z bezpečnostních důvodů nebude umožněn vstup. Počet účastníků omezen na 15. Vstupenky lze zakoupit v turistickém informačním centru na Eliščině nábřeží nebo formou eVstupenky.

DEN VÍTĚZSTVÍ

V neděli si tradičně připomeneme Den vítězství. Stane se tak na Eliščině nábřeží u Památníku Tří odbojů, kde od 9 hodin proběhne pietní akt, při němž budou položeny květiny a vzpomenuti všichni, kdož položili životy za republiku, svobodu a demokracii. Pietní akt pořádá Československá obec legionářská Hradec Králové ve spolupráci se Statutární město Hradec Králové.


Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme