ZVEME: Na letní latino tančírnu, den s televizemi Nova a Jojko

Letní venkovní tančírna v Hradci Králové.
Letní venkovní tančírna v Hradci Králové. | autor: Latino náplavka

Hned dvě televize pořádají v Hradci Králové sobotní program. V Šimkových sadech pořádá dětský JOJKO Festival stejnojmenná slovenská televize a televize Nova pořádá celodenní program se známými herci a osobnostmi televize na Masarykově náměstí. Na hradecké náplavce pod Pražským mostem je opět letní venkovní latino tančírna, na Šrámkově statku v Pileticích zahraje Honza Brož a Devítka. 

LATINO NÁPLAVKA

Letní venkovní tančírna se opět koná dnes večer na královéhradecké náplavce. Latino Náplavka je nový kulturně-taneční projekt, který vznikl s vizí oživit ulice Hradce Králové, rozšířit místní kulturní nabídku a představit široké veřejnosti společenské karibské tance jako salsa, bachata, zouk či kizomba. Jedná se o pravidelné venkovní tančírny v samotném srdci města, které probíhají během letních měsíců na nábřeží pod Pražským mostem.

HONZA BROŽ & DEVÍTKA 

Šrámkův statek Piletice dnes večer od 19:00 hodin zve na koncert Devítky, což je folková hudební skupina, založená v roce 1992. V jejím středu je kytarista, zpěvák a skladatel Honza Brož. Patnáct let jste ho spolu s Jindřiškou Brožovou mohli vídat i ve skupině Žalman a spol. Devítka se opírá o původní repertoár Brožových melodických písniček s citlivými, většinou romantickými texty. Zvuk kapely stojí na barevných kombinacích kytar, kláves a rytmicky pevné baskytaře. Sólové zpěvy Honzy a Jindřišky Brožových barevně doplňují výrazné hlasy ostatních muzikantů. Síla současných pěti hlasů Devítky je v dynamice, energii a barevné rozmanitosti hlasů.

TO NEJ Z HRADCE KRÁLOVÉ

Turistické informační centrum v Hradci Králové v pátek od 15:00 hodin pořádá komentovanou procházku, která je součástí cyklu prohlídek Kapitoly z hradeckých dějin: "Jste v Hradci Králové poprvé nebo si jen chcete připomenout významné události a stavby? Vydejte se s námi na komentovanou procházku, během které se seznámíte s historií města, prohlédnete si významné stavby a architektonické skvosty napříč stavebními styly. Hradec Králové již od středověku patří mezi nejvýznamnější města v zemi, během komentované procházky po širším centru si připomeneme významné milníky z historie a ukážeme si to nejzajímavější." Sraz je u Turistického informačního centra, trasa není bezbariérová a prohlídka trvá cca 90-100 minut.

VERNISÁŽ SKLENĚNÉ OBRAZY

Petrof Gallery dnes od 18 hodin zve na vernisáž Skleněné obrazy Aleny Šinkové: "Přijďte objevit fascinující svět skleněných obrazů do hudebního prostředí kavárny PETROF Café. Výstava bude probíhat od července do srpna a představí unikátní skleněné obrazy, které jsou zároveň kulturním dědictvím lidstva. Buďte součástí této unikátní expozice a objevte, co malované sklo dokáže."

JOJKOFEST

V sobotu od 9:00 do 19:00 hodin se koná v hradeckých Šimkových sadech JOJKO Festival. Dětský rodinný festival pro celou rodinu nabídne bohatý hudební, sportovní a doprovodný program. Součástí hudebního programu budou nejrůznější aktivity a činnosti nejen pro děti, ale i rodiče. Po celý den se budou na pódiu střídat oblíbené dětské hudební skupiny, v interaktivních zónách bude připravena řada aktivit, které vás přenesou do světa her, zábavy a poznání.

DEN S NOVOU

TV Nova pořádá v sobotu od 9:30 až do 22:00 hodin na hradeckém Masarykově náměstí Den s Novou - ke svému výročí 30 let. Na oslavu tohoto výjimečného jubilea vyrazí TV Nova během letošního léta na nezapomenutelnou cestu Českem. Budete mít jedinečnou možnost potkat se naživo se známými tvářemi z populárních seriálů Ulice, Jedna rodina, Ordinace v růžové zahradě 2 nebo Specialistů. Skvělé recepty vám připraví výherce soutěže MasterChef Česko. Vaše znalosti otestují zkušení lovci z kvízové show Na lovu. V 10:45 bude Autogramiáda a focení, přijďte si pro podpis a fotku s Martinem Schreinerem, Kristinou Kloubkovou, Martinem Pouvou, Markem Cilerem nebo s vítězem MasterChef Česko Janem Albrechtem. Do Hradce Králové dorazí také hvězdy seriálu Jedna rodina – konkrétně Vincent Navrátil, Oliver Vyskočil a Tomáš Slavíček. Vítěz Masterchef Česko Jan Albrecht spolu s Markem Cilerem připraví skvělé a snadné recepty. Od 19:00 hodin začne letní kino: Film Franta mimozemšťan. Návštěvníci budou moct sledovat hvězdně obsazenou komedii s Jakubem Prachařem v hlavní roli.

Zobrazit všechny akce na tento víkend
 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Venkovní akce se kvůli počasí ruší. Zbývá kino, divadlo, planetárium a bazén

Jak to bude vypadat s víkendovými akcemi v Hradci Králové? S ohledem na vývoj předpovědi počasí, zasedání krizových štábů vlády, upozornění bezpečnostních složek a varování ČHMÚ před extrémními srážkami a hrozícími povodněmi se většina plánovaných venkovních akcí konat…
Čtěte více

ZVEME: O víkendu se bude v Hradci sportovat a přijede královna Eliška

První zářijový víkend navštíví Hradec Králové tradičně královna Eliška Rejčka, na Velkém náměstí se konají Slavnosti Královny Elišky. Bude se pít burčák a bude se hodně sportovat, koná se oblíbená akce Město na kolech a také Velká cena Hradce Králové, poběží se závod…
Čtěte více

ZVEME: Děti čeká bejbypankovej festival Kefír a Bob s Bobkem ve Futuru

Závěr prázdnin v Hradci Králové slibuje slunečný víkend nadupaný nejrůznějšími akcemi. Ve Futuru se děti rozloučí s letními prázdninami spolu s Bobem a Bobkem, na hradeckém letišti je čeká bohatý program festivalu Kefír. Na Slezské plovárně se koná koncert a dětský den Hold…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme