Zveme: Na jitrnice vyražte do Roudničky, za kulturou do Centralu

Pohádku Jak si hrají tatínkové uvede divadlo Drak. | Foto: divadlo Drak
Pohádku Jak si hrají tatínkové uvede divadlo Drak. | Foto: divadlo Drak | autor: Divadlo Drak

Ani tento pátek jsme na vás nezapomněli a přinášíme naši tradiční pozvánku na víkendové akce. Co vás čeká tuto sobotu a neděli v Hradci Králové a blízkém okolí? Užít si můžete například oblíbený přímý přenos z Metropolitní opery v kině Bio Central, tradiční českou zabijačku se vším, co k ní patří, v nabídce nechybí ani sportovní akce a samozřejmě pozvánky pro naše nejmenší – pro ty tu máme hned dvě veselé pohádky.

Pravá česká zabíjačka v Roudničce

Prdelačka, tlačenka, jitrnice, škvarky i mnoho dalšího. Zkrátka tradiční česká zabíjačka. Právě na tu se můžete těšit tento víkend v Park Golf Klubu v hradecké Roudničce. Akce začíná v sobotu dopoledne úderem jedenácté hodiny. Na venkovní akci si budete moci na vepřových lahůdkách pochutnat jak přímo na místě, tak si něco nakoupit domů.

Na přímý přenos z Metropolitní opery do Centralu

Sobota se ponese také ve znamení kultury. Hradecké kino Bio Central bude promítat od 18.45 hodin letošní druhý přímý přenos z Metropolitní opery. Tentokrát jsou na programu Hoffmannovy povídky od francouzského skladatele Jacquese Offenbacha.

„Titulní postavu legendami opředeného, zhýralého poety Hoffmanna ztvární mladý romantický tenorista Vittorio Grigolo, který na scéně Met debutoval před čtyřmi lety rolí Rodolfa v Bohémě. Po jeho boku se ve dvojroli Antonie a Stelly představí abchazská sopranistka Hibla Gerzmava. Netrpělivě očekávaný je výkon pěvce Thomase Hampsona, který interpretuje čtyři hlavní barytonové party představující zlo. Za dirigentským pultem stane hostující Yves Abel,“ popisuje za organizátory operu Zuzana Raušová.

Vstupenka na večer plný skřítků, barev a veselých melodií vás vyjde na 350 korun. Zakoupíte ji na pokladně Bio Central nebo na webových stránkách kina.

Na veřejné bruslení láká zimní stadion

Chcete strávit víkend aktivně? Pak vyražte na hradecké kluziště. Bruslení pro veřejnost se uskuteční v sobotu od 16 do 17.30 hodin a v neděli od 15 do 16.30 hodin. Dospělí za vstup zaplatí 30 korun, děti do deseti let o 10 korun méně. Pokud hodláte vyrazit pouze jako doprovod, vstupenka vás vyjde na 10 korun.

Děti si užijí pohádky i koupání zadarmo

Několik tipů tu máme také pro děti. I tentokrát si mohou užít veselá pohádková představení. V sobotu v 16 hodin uvede Divadlo Drak představení  Jak si hrají tatínkové. „Vše bude takové tatínkovské, jak umí vymyslet jen tatínci v inscenaci Jak si hrají tatínkové. A samozřejmě, když pohádku vypráví pět otců, kteří takovou činnost zažívají poprvé, neobejde se to bez legrace. Prostě tátové vyprávějí pohádku,“ zve na představení všechny děti od 4 let Divadlo Drak.

Dětskou pohádku si na neděli od 10 hodin připravilo také Studio A v Adalbertinu. Představení Sněžibába a čert je určené dětem od tří let. Do Hradce s ním zavítá pražské divadlo Harmonika. Vstupenka přijde na 50 korun.

Třetí dětská pozvánka nás zavede do aquacentra. Tobogán, umělé vlnobití i spoustu dalších atrakcí si tu děti do deseti let mohou v sobotu užívat zdarma. Má to jen jednu podmínku: přinést s sebou vysvědčení, na kterém nebude horší známka než trojka. Více informací o této akci se dočtete v tomto článku.

Na hokejovou extraligu i přátelské utkání malého fotbalu

Aktuálně se východočeští hokejisté mohou pyšnit čtyřmi vyhranými zápasy v řadě. Tento týden v rámci 42. kola hokejové extraligy porazili na domácím ledě liberecké Bílé tygry 2:1. Mountfield HK si z tohoto zápasu odnesl tři body. Dnes tým čeká dlouho očekávané derby proti Pardubicím, v neděli v 17.30 nastoupí Mountfield HK na domácím ledě proti Karlovým Varům.

V neděli v 17 hodin se také uskuteční první přátelské utkání výběru malého fotbalu Hradce Králové ve sportovní hale v Třebši. „Toto přátelské utkání patří do série přípravných utkání, které směřují k účasti v první celostátní lize  malého fotbalu, která začíná od podzimu 2015. Všichni příznivci malého fotbalu jsou zváni na toto utkání a podpoří tím začínající výběr proti favoritovi,“ zvou na utkání jeho pořadatelé. Za vstupenku zaplatíte 40 korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecké Divadlo Drak sbíralo ceny na mezinárodních festivalech

Inscenace Divadla Drak Šípková Růženka zabodovala v průběhu září na třech mezinárodních divadelních festivalech. Loutkoherec Jan Popela získal cenu za ztvárnění zlé sudičky na 54th International Puppet Theatre Festival – PIF v chorvatském Záhřebu. K té pak následně přidal i…
Čtěte více

Hradecké Divadlo Drak míří se svou groteskovou Šípkovou Růženkou do zahraničí

Maňásková inscenace Divadla Drak Šípková Růženka se v druhé polovině září představí dětskému publiku na dvou mezinárodních festivalech. První zastávkou bude The International Puppet Theatre Festival – PIF v Chorvatské Záhřebu. Zde inscenaci diváci uvidí 22. 9. 2021. Ze Záhřebu…
Čtěte více

Hradecké Bio Central už ožívá, divadla se na provoz chystají

Kultura ve městě začíná pomalu ale jistě ožívat. Hradecké Bio Central už od pondělí promítá. Přístup do sálů je za daných vládních podmínek. Stejně tak se po více než půlroční pauze chystají rozjet provoz i Divadlo Drak či Klicperovo divadlo. Hradecké multikino Cinestar má zatím…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme