Zveme: Na Hradecký Majáles, Hradubický běh, pohádkovou Bílou věž nebo Den rodiny

Hradecký Majáles každý rok zaplní Šimkovy sady v Hradci Králové.
Hradecký Majáles každý rok zaplní Šimkovy sady v Hradci Králové. | autor: Hradecký Majáles

Nadcházející víkend bude v Hradci Králové opět nabitý zajímavými akcemi, inspirujte se naší pravidelnou pozvánkou. Dnes se koná v Šimkových sadech oblíbený open air festival Hradecký Majáles, zajít můžete také na přednášku zvoníka k výročí největších českých zvonů Augustin a Zikmund. V sobotu můžete navštívit farmářské trhy, rodinnou akci Orlice Family Cup nebo veletrh s hudebními nástroji Hradec Music Show. Poběží se závod Hradubický běh se startem v Hradci i Pardubicích a se společným cílem v Čeperce. V neděli můžete vzít děti na pohádkovou prohlídku Bílé věže či na Den rodiny do Jiráskových sadů.

Hradecký Majáles 2019

V pátek 10. května začíná ve 12 hodin Hradecký Majáles. 13. ročník oblíbené hudební akce pod širým nebem v Šimkových sadech startuje majálesovým průvodem městem, účastníky čeká kromě desítek nejlepších českých kapel a dalších doprovodných studentských akcí také volba Miss a Krále Majáles. Organizátoři hlásí vyprodáno, ale lístky stále lze sehnat na různých internetových bazarech či facebookové stránce akce od lidí.

Přednáška k výročí zvonů Augustin a Zikmund

Letos tomu je 470 let (Zikmund - Katedrála sv. Víta, Václava a Vojtěcha) a 510 let (Augustin - Bílá věž) od odlití největších zvonů v Čechách. Přijďte si poslechnout přednášku zvoníka Františka Skopce - čerstvého držitele papežského řádu sv. Řehoře Velikého. Povídání bude v pátek od 16:30 v Infocentru HK na Eliščině nábřeží doplněno množstvím fotografií.

13. Hradubický běh 

Přátelský běžecký závod mezi městy Hradec Králové a Pardubice se koná v sobotu dopoledne. Netradičnost závodu spočívá v tom, že má dva starty (každý v jednom z měst) a cíl jeden společný na půlce cesty. Trať má 10 kilometrů, část trati je po asfaltu, část přírodou. Více přírody je na pardubické straně, více asfaltu pak na straně hradecké, obě trati se protnou v Čeperce na hřišti, kde je cíl. Běží se za každého počasí. Start je v Hradci Králové na zastávce MHD „Lipky“ (směr Fakultní nemocnice) a v Pardubicích se startuje v Poděbradské ulici na zastávce MHD „Poděbradská“ (strana u Alberta). Od 9 do 9:45 proběhne registrace, v 10 hodin startuje samotný závod. 11:30 je limit pro ukončení závodu a v 11:35 je vyhlášení výsledků a předání cen vítězům. Startovné stojí 170 korun předem, 250 korun na místě.

Orlice Family Cup

V sobotu se koná již 4. ročník zábavného dne pro celou rodinu ORLICE FAMILY CUP. Akce se koná v královéhradeckém centru Orlice park shopping, respektive na parkovišti a v parku za ním. A to v sobotu od 10 do 16 hodin.

Farmářské trhy Hradec Králové

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost i v letošním roce pořádá oblíbené farmářsko-potravinářské trhy. Z Gayerových kasáren, které procházejí rekonstrukcí, se přestěhovaly do ulice Letců, vedle obchodního centra Atrium. Najdete je tam v sobotu od 8 do 12 hodin.

Hradec Music Show

"Zveme všechny hudebníky, obchodníky, učitele hudby, studenty a přátele hudebních nástrojů na 11. ročník netradičního veletrhu hudebních nástrojů v Hradci Králové," zvou pořadatelé na sobotní akci, která se koná od 10 hodin a bude zdarma. Veletržní expozice budou umístěny v prodejních prostorách hradeckých firem 3D Music a CMI Plaza. "V těchto dnech máte jedinečnou šanci vidět a v klidu si vyzkoušet novinky Vašich oblíbených značek, včetně nástrojů a aparatur, které v ostatních prodejnách hudebních nástrojů běžně neuvidíte. Čekají na Vás zajímavé semináře, slevy, bonusy, dárky, občerstvení a doprovodný program. Každá z vystavujících firem zároveň nabídne další výhody po dobu konání veletrhu."

Bílá věž pohádková

"Bílá věž přesně jako z pohádky - tak trošku tajemná, tak trošku kouzelná... zkrátka taková, jakou ji neznáte! Přijďte ji objevit a spolu s pohádkovou bytostí řádně prozkoumat!" Přijďte s dětmi v neděli od 14 hodin. Kapacita netradiční hodinové prohlídky Bílé věže je omezena na 30 účastníků. Vstupenky za 70 korun jsou k zakoupení v hradeckých infocentrech a na www.hkpoint.cz

Den rodiny

V neděli se můžete těšit na již tradiční akci Den rodiny v Jiráskových sadech spojenou s Dnem regionálních produktů. Jsou pro vás připraveny různé doprovodné aktivity a sladké i slané dobroty. Vstupné se neplatí, akce se koná od 10 do 17 hodin.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme