ZVEME: Na hradeckém nábřeží ochutnáte pivo, děti objeví poklad na Stříbrném rybníku

V kempu Stříbrný rybník budou děti hledat poklad.
V kempu Stříbrný rybník budou děti hledat poklad. | autor:

Co přinese jeden z posledních prázdninových víkendů v Hradci Králové? Děti budou hledat poklad na Stříbrném rybníku, promítat tam bude i letní kino. Na hradecké náplavce se koná Nábřeží piva a v areálu Dětské železnice budete moci obdivovat parní stroje a historickou techniku. Folklorní soubor Kvítek Hradec Králové pořádá dvoudenní festival, na Šrámkově statku zahraje kapela Pouta.

SETKÁNÍ S FOLKLÓREM

Folklorní soubor Kvítek Hradec Králové pořádá v Jiráskových sadech MFF Setkání s folklórem - každoroční letní dvoudenní festival. V pátek začne od 17 hodin první festivalový pořad. V sobotu se pak soubory přemístí do příjemného prostředí Státního zámku Hrádek u Nechanic.

POUTA NA STATKU

Šrámkův statek Piletice dnes od 19 hodin přivítá kapelu Pouta a speciálního hosta Františka Zapadlo (Lokálka). Kapela začala vystupovat v roce 2003, svým repertoárem a obsazením je zařazována do škatulek folk, country a trampské muziky. Stylem akustická muzika, žánrově ale širší, hudebně pestřejší a zvukově progresivnější, s autorským repertoárem doplněným převzatými písněmi. Aktuálně ve stálé sestavě blíže k písničkám a zpívání a v minimalistické sestavě o třech muzikantech: Radek Novák - kytara, zpěv (současně Lokálka a John Denver Tribute), Iveta Nováková - djembe, kytara, zpěv (současně Elixír), Jakub Mazura - baskytara, zpěv. Autorské písně jako Toulavý boty nebo Ještě dýchám si za uplynulá léta našla stálé místo v širokém zázemí posluchačů a fanoušků.

NOC NA KARLŠTEJNĚ

Letní kino v Kempu Stříbrný rybník promítne dnes od 20 hodin film Noc na Karlštejně. Vstup je zdarma, občerstvení zajištěno, v případě nepříznivého počasí se nepromítá. Letní kino naleznete v severovýchodní části areálu u Klubovny.

POKLAD NA STŘÍBRNÉM RYBNÍKU 

V sobotu se v areálu Štříbrňáku v Hradci Králové koná dětský den. Akce nazvaná Poklad na Stříbrném rybníku startuje ve 13 hodin. Děti v průběhu odpoledne plní úkoly a prokazují svoje dovednosti na stanovištích rozmístěných v kempu a v přilehlém lesním okolí. Za splnění úkolu získají vždy jeden bod na indiánskou čelenku a za 5 nasbíraných bodů si mohou vybrat odměnu v podobě některé z nabízených atrakcí. Na závěr si v malém indiánském stanu vyzvednou drobnou odměnu. Akce je finančně podporována Magistrátem města Hradec Králové a Královéhradeckým krajem. Děkujeme též Kempu Stříbrný rybník a Městským lesům za poskytnutí prostoru k akci a podporu v organizaci. Akce se účastní desítky organizací a subjektů z Hradce Králové i okolí. Vstup je pro veřejnost zdarma. Občerstvení je zajištěno běžně v rámci kempu.

HRADECKÉ NÁBŘEŽÍ PIVA

Agentura Butterfly pořádá v sobotu od 12:00 až do 22:00 hodin na hradeckém náměstí 5. května 2. ročník setkání malých pivovarů: "Těšit se můžete na široké portfolio nabízených piv! Nebudou chybět tradiční české ležáky, svrchně kvašená piva, kyseláče a mnoho dalšího. Stejně jako loni bude doprovodným programem i festival Chilli Mechov, který má ve městě už pěknou tradici!" Zahrají kapely: 15:00 - 16:00 - Petrof Gang - multižánrový revival v podání zaměstnanců Petrofu, 17:30 - 18:30 - Tinnitus - heavy metal, 20:00 - 21:00 - Alda & Dendy - multižánrové covery v podání známé kapely z Hradce. Soutěže spojené s chilli, pojídání chilli a další..

PARNÍ STROJE A HISTORICKÁ TECHNIKA

Malé setkání parních strojů a historické techniky se koná v neděli od 10:00 do 16:00 hodin v areálu Dětské železnice v Hradci Králové. Uvidíte ukázky parních strojů, kotlů, stabilních motorů a další techniky, modely supervelkých měřítek s možností svezení, ruční drezína pro děti bude v provozu. Budou se prodávat upomínkové předměty zejména s motivy železnice a svezete se autobusem Karosa z Pardubic do Hradce králové a zpět.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Venkovní akce se kvůli počasí ruší. Zbývá kino, divadlo, planetárium a bazén

Jak to bude vypadat s víkendovými akcemi v Hradci Králové? S ohledem na vývoj předpovědi počasí, zasedání krizových štábů vlády, upozornění bezpečnostních složek a varování ČHMÚ před extrémními srážkami a hrozícími povodněmi se většina plánovaných venkovních akcí konat…
Čtěte více

ZVEME: O víkendu se bude v Hradci sportovat a přijede královna Eliška

První zářijový víkend navštíví Hradec Králové tradičně královna Eliška Rejčka, na Velkém náměstí se konají Slavnosti Královny Elišky. Bude se pít burčák a bude se hodně sportovat, koná se oblíbená akce Město na kolech a také Velká cena Hradce Králové, poběží se závod…
Čtěte více

ZVEME: Děti čeká bejbypankovej festival Kefír a Bob s Bobkem ve Futuru

Závěr prázdnin v Hradci Králové slibuje slunečný víkend nadupaný nejrůznějšími akcemi. Ve Futuru se děti rozloučí s letními prázdninami spolu s Bobem a Bobkem, na hradeckém letišti je čeká bohatý program festivalu Kefír. Na Slezské plovárně se koná koncert a dětský den Hold…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme