ZVEME: Na halloweenskou noc, festival vín nebo výstavu Četnické humoresky

Muzeum východních Čech zve na výstavu Četnické humoresky.
Muzeum východních Čech zve na výstavu Četnické humoresky. | autor: MvČ

Obyvatelé Hradce Králové si o víkendu mohou vybrat z pestré nabídky akcí. Petrof Gallery zve na slavnostní Galavečer boxu, v hotelu Tereziánský Dvůr se budou degustovat ta nejlepší burgundská vína. Knihovna pořádá Halloweenskou noc, Muzeum východních Čech přichystalo výstavu Četnické humoresky odkazující na stejnojmenný seriál České televize.

HALLOWEENSKÁ NOC

"Pod krásnými maskami se někdy ukrývá tajemství temnější než ta nejčernější noc a v tmavých koutech knihovny někdy číhají nástrahy, s nimiž si poradí jen ti nejodvážnější. Přijďte, pokud si troufáte, halloweenský rej je po roce opět tady!" zve hradecká městská knihovna na Halloweenskou noc. Dnes od 19 hodin, vhodné od 11 let. Vstup je volný.

FESTIVAL BURGUNDSKÝCH VÍN

Salonek hotelu Tereziánský Dvůr v Hradci Králové dnes od 16 hodin hostí XV. ročník Festivalu Burgundských vín, na kterém budou představena vína z přestižních apelací a domaine Burgundska. Vstupné je 70 Kč. K degustaci bude připraveno celkem 36 vín z 17 "Burgundských Domaine". Vzhledem k tomu, že degustace není řízená, záleží na každém, jaká vína se rozhodne degustovat. U každého "stolu" bude obsluha a seznam vín s hodnotou degustačního vzorku. Stejný seznam bude příložen ke vstupence. Za degustační vzorek se platí žetony, kdy žeton má hodnotu 10 Kč. Potom již záleží na každém návštěvníkovi, jaká vína se rozhodne degustovat. V průběhu degustace bude připraveno malé občestvení. Hodnota degustačního vzorku (0,5 dl) u prvého stolu je 30 Kč a dle kvality vína stoupá. Festival bude ukončen ve 22.00 hodin. VIP vstupné stojí 3 600 Kč a zarnuje vstup, degustační sklo Riedel, účast na uzavřeném rautu a degustace Champagne, degustační žetony ve výši 1 200 Kč, možnost využití uzavřeného salonku pro VIP.

ČETNICKÉ HUMORESKY V SALONU REPUBLIKY

Muzeum východních Čech zve na výstavu, která začala před týdnem. Odkazuje na stejnojmenný seriál České televize, který se stal fenoménem již dvou generací televizních diváků, se zakládá nejen na osudech skutečných československých četníků, ale také připomene, že se řada seriálových případů odehrála ve východních Čechách 30. let 20. století. Předlohou se totiž staly osudy četnické pátrací stanice Hradec Králové. Návštěvník se také seznámí s fungováním a každodenností četnického sboru coby primární bezpečnostní instituce první republiky. Součástí výstavy bude několik doprovodných akcí: služební obchůzka s četníky, četnická škola, exkurze do původní budovy četnické pátrací stanice nebo konference s odbornými příspěvky v tematice četnictva. 

BASKETBALISTÉ VYZVOU DĚČÍN

Královští sokoli Hradec Králové a BK ARMEX Děčín se utkají v sobotu od 17 hodin ve Sportovní hale Třebeš. Zápas je 6. kolem Kooperativy NBL. 

GALAVEČER BOXU III.

V sobotu od 18 do 22 hodin hostí hradecká Petrof Gallery 3. ročník boxerského galavečera. Jedná se o sportovně-kulturní akci se zápasy v olympijském a profesionálním boxu, kdy se v zápase večera utká domácí legenda, boxer Tomáš Adámek proti neméně známému Marku Andrýskovi z Brna. "Sportovní výkony i atmosféra budou opět na vysoké úrovni a vy u toho nesmíte chybět! Dress code: Semi Formal," vzkazují pořadatelé.

PYTLÍKART - NETRADIČNÍ UMĚNÍ NA STOMICKÝCH PYTLÍCÍCH

Turistické informační centrum - Galerie Suterén (Eliščino nábř. 626) zve na putovní výstavu, která vznikla propojením malovaných pytlíků a příběhů jejich autorů. Ukzuje život se stomií z úhlu dosud nevídaného. Cílem výstavy je zvýšit povědomí společnosti o stomii, ukázat, jak vypadá stomický sáček a ukázat, že se stomií život nekončí a s vývodem se dá normálně žít. Příběhy, malované pytlíky a foto z proběhlých výstav naleznete na www.pytlikart.cz. Výstava končí 29. října.

 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme