Zveme: Na dožínky, závody motorek, Pohádkový les či jízdu parním vlakem

Na krajských dožínkách vystupují tradičně mažoretky.
Na krajských dožínkách vystupují tradičně mažoretky. | autor: hradeckralove.cz

Stále váháte, co podniknout o víkendu? Vyrazit můžete třeba na Královéhradecké krajské dožínky, které patří od roku 2004 k největším akcím kraje s návštěvností přes 30 tisíc lidí. Ocenění zde přebírají nejlepší potravinářské a zemědělské firmy, bohatý kulturní program s kapelami a vystoupeními mažoretek doplňuje přehlídka hospodářských zvířat a zemědělské techniky. Koná se také 4. ročník Pohádkového lesa a děti se mohou vydat také na některé z divadelních představení. Parní vlak vás zaveze do Muzea starých strojů v Žamberku. Sportovní nadšenci mohou po letech v Hradci fandit závodníkům na silničních motocyklech a hradečtí hokejisté se utkají s Chomutovem.
 

Závody silničních motocyklů

Do Hradce Králové se vracejí závodní motocykly. Závody se konají od pátku až do neděle na hradeckém letišti a sousedním polygonu. K vidění budou závodní motockly všech tříd. Od kategorií Klasik až po moderní motocykly. Dnes se pojedou od 12 hodin volné tréninky, zítra od 8 do 19 hodin kvalifikace a v neděli je hlavní závodní den od 8 do 17 hodin.

Královéhradecké krajské dožínky

15. ročník Královéhradeckých krajských dožínek se stejně jako loni uskuteční v prostorách před hradeckým koupalištěm Flošna a před Všesportovním stadionem v Malšovicích, a to v pátek a v sobotu. Dnes se koná Den zemědělství Královéhradeckého kraje a u Všesportovního stadionu je program věnován školám. Sobotní program tradičně zahájí dožínkový průvod s kočárovou jízdou městem. Průvod vyrazí v 10 hodin od zimního stadionu a konečná zastávka bude přímo před hlavním podiem, kde bude probíhat předávání ocenění zemědělcům a potravinářům. Program bude moderovat Dan Rumpík a začíná se v 10 hodin u koupaliště Flošna kapelou Nadoraz, následovat bude v 11 hodin ocenění zemědělců. Zahraje FACTORIAL! ORCHESTRA, Martin Maxa a YO YO BAND, vystoupí ARTrosa – originální soubor českých mužoretů. Na malém podiu u stadionu se můžete těšit na LITTLE COMPANY ZUŠ Habrmanova, folklorní soubor Dupák, Dechový orchestr Hradce Králové a od 13 hodin na festival Mažoretky 2018. V 15 hodin začíná Odpoledne s Českým rozhlasem Hradec Králové, vystoupí skupina Lokálka, Tragedy country z Hradce Králové, Rozhlasový Big Band Gustava Broma se sólisty Davidem Deylem a Ilonou Csákovou. V 18 hodin následuje zakončení. Čekají vás také ukázky práce se zvířaty, agility, ukázka výcviku koně a další.

Pohádkový les

"U každého stanoviště účastníky přivítají pohádkové bytosti, které budou mít děti za úkol poznávat. Konec trasy je u Rytířského hradiště, kde je pro účastníky akce připraveno občerstvení a mnoho zábavných atrakcí." Start sobotní akce Pohádkový les, která podpoří týmové multioborové rehabilitace osob se zdravotním postižením, je možný mezi 9. a 12. hodinou od lesního hřbitova v Malšovicích, konec je plánovaný na 16 hodinu. Součástí budou ukázky hippoterapie a projížďky na koních, malování na obličej a jízda na koloběžkách.

Hokejisté vyzvou Chomutov

Mountfield HK se ve druhém kole Tipsport extraligy 2018/19 utká s Chomutovem. Hokejové utkání začíná v neděli v 17 hodin na zimním stadionu.

Potrestaná princezna

V neděli od 10 hodin začíná v Adalbertinu ve Studiu A veselá pohádková inscenace, volně zpracovaná na motivy pohádky Boženy Němcové: "Princezna Drahomíra zjišťuje, že laskavost a přívětivost je mnohem lepší než vztekání a hněv. O její nápravu se postará nejen král Květoslav, ale i hodné čarodějky ze Zeleného vršíčku." Představení je z dílny hradeckého souboru Studio PH Pohádka, a je vhodné pro děti od čtyř let. Vstupenky stojí 60 korun. 

O chudém Jírovi

Taktéž v neděli, ale od 11 hodin ve Stropu, bývalé Severce, mohou děti zhlédnout další pohádku - O chudém Jírovi. Hrají ji velké loutky v životní velikosti a vyprávění je podpořeno hudbou a lidovými písničkami. Hrát se bude na flétnu a housle, ale také na hrábě či vařečky. Po představení následuje zážitková dílna, při které si děti mohou vyzkoušet vedení velkých loutek a mohou vytvořit rytmický doprovod s rozličnými nástroji. Představení v podání Divadla na háčku je určeno dětem od 3 do 8 let. Držitelé rodinných pasů mají vstup zdarma, ostatní zaplatí 80 korun.

Den otevřených dveří v Muzeu starých strojů

V sobotu se můžete svézt parním vlakem z Hradce Králové do Žamberka v rámci Dne otevřených dveří v žambereckém Muzeu starých strojů a technologií. Odjezd z Hradce je naplánován na 7:15 z hlavního nádraží a zhlédnout v Žamberku můžete celodenní výstavu funkčních parních strojů od 10 až do 17 hodin.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme