Zveme: Na dožínky, francouzský trh, festival kávy a tetování či ochutnávky na čtyřech kolech

 Součástí festivalu Tattoo Event, je výstava motocyklů Harley-Davidson Hradec Králové.
Součástí festivalu Tattoo Event, je výstava motocyklů Harley-Davidson Hradec Králové. | autor: Tattoo Event

Jaké akce se konají tento víkend v Hradci Králové? Navštívit můžete Královéhradecké krajské dožínky, kde budou k ochutnání regionální potraviny a k vidění bude například umění mažoretek. V pátek si nenechte ujít zakončení Francouzského festivalu v podobě trhu v Artičoku, navštívit můžete první ročník Café festivalu a na náplavku zamíří ochutnávky cizokrajných kuchyní na čtyřech kolech, tzv. Food Truck Fest Hradec Králové. Na Chlumu zažijete Nočnní putování kouzelných lesem, v Aldisu se bude tetovat.

Francouzské dny v Hradci Králové

Francouzské dny probíhají v Hradci Králové už od úterý, ale dnes ještě stihnete francouzský trh v Artičoku, začíná ve 14 hodin. "Uvolněte se při skleničce dobrého vína a ochutnejte francouzské sýry, quiche, plody moře či francouzské cukrovinky. Na trhu si také budete moci zakoupit francouzské produkty z levandule, šperky, kosmetiku a další."

Královéhradecké krajské dožínky

V pátek jsou Královéhradecké krajské dožínky věnované propagaci zemědělství, součástí je zábavný a vzdělávací program pro školy a školky. Na sobotu je pak připraven bohatý kulturní program pro děti i dospělé, k ochutnání budou krajové speciality a regionální potraviny. Nakoupit si můžete výrobky rovnou od šikovných řemeslníků, a to v okolí koupaliště Flošna a Všesportovního stadionu v Hradci Králové. V sobotu ve 13 hodin začíná národní nesoutěžní přehlídka mažoretkových skupin, uvidíte je na malém pódiu u hlavního vchodu na malšovický stadion.

Noční putování kouzelným lesem

V pátek od 20 hodin pořádá Lesní divadlo Chlum Noční putování kouzelným lesem. "Pátek 13. je jen číslo, tak se nebojte a doražte. U nás v lese krev nestříká, nýbrž poklidně proudí, takže namísto strachu děti zažívají důvěru a pocit, že noční les může být vlastně i kouzelné a příjemné místo," vzkazují organizátoři a dodávají: "Pro stále narůstající zájem o tuto akci, prosíme starší děti, aby dorazily až na devátou, aby si to všechna ta prťata stihla v klidu projít."

Food Truck Fest Hradec Králové

V sobotu v 10 hodin zavítá na hradecké Náměstí 5. května první čistě foodtruckový festival: "Přijď ochutnat jídla ze všech koutů světa na čtyřech kolech. Těšit se můžeš na různorodou kuchyni a hlavně na degustační porce. Protože chceme, abyste měli možnost ochutnat toho co nejvíc. Kromě burgerů se můžeš těšit na italskou, francouzkou, asijskou kuchyni. Vezmi děti, rodinu a přátelé a přijď strávit příjemný den na hradeckou náplavku. Míst k sezení bude dostatek. Děti se vyřádí v dětském koutku." Vstup na akci je zdarma.

Festival tetování - Tattoo Event 2019

Tradiční festival tetování se bude konat v kongresovém centru Aldis v Hradci Hrálové, a to v sobotu od 10 do 22 hodin. Více než 30 českých i zahraničních tatérů bude přímo na místě tetovat a zároveň soutěžit o nejlepší dílo. "Budete mít možnost shlédnout vše, co se týká trvalého tetování. Airbrush dočasné tattoo a face painting nejen pro děti, módní přehlídky pin up/rockabilly, barber shop, pletení francouzských copů a hair stylistka i pro dámy," zvou pořadatelé. Na místě budou prodejní stánky značkového oblečení, šperků a doplňků, prodávat se budou veškeré potřeby pro tatéry, kde vám i odborně poradí. Součástí festivalu Tattoo Event, je výstava motocyklů Harley-Davidson Hradec Králové. Vstupné stojí 250 korun.

Café festival v Hradci Králové

První ročník festivalu, který přinese návštěvníkům chuť kávy v samotném centru Hradce Králové, se koná v sobotu od 10 do 17 hodin na nádvoří Staré radnice čp.1. Těšit se můžete na prezentaci lokálních pražíren, přednášky o kávě, prostor doplní i cukrářské výrobky a čokoládovna Jordis. Doprovodnou součástí festivalu je i možnost degustace rumů a večerní koncert. Vstupné se neplatí.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme