Zveme: Na dožínky, blešák, přehlídku mažoretek a do otevřených parků a sadů

Královéhradecké krajské dožínky se konají v pátek pro školy a v sobotu pro veřejnost u koupaliště Flošna a na Všesportovním stadionu.
Královéhradecké krajské dožínky se konají v pátek pro školy a v sobotu pro veřejnost u koupaliště Flošna a na Všesportovním stadionu. | autor: dozinky.cz

Ještě nevíte, co podniknete o víkendu? Přinášíme vám tipy na zajímavé akce v Hradci Králové. V sobotu můžete navštívit třeba krajské dožínky, národní přehlídku mažoretek nebo Podzimní bleší trh. V neděli budou v některých královéhradeckých parcích připravené komentované prohlídky, promenádní koncert i aktivity pro děti. Zpřístupněné budou například pevnostní kasematy nebo skleník v Jiráskových sadech. Děti se mohou těšit na nedělní divadelní pohádky, sportovní fanoušci mohou fandit hradeckým hokejistům, a to hned ve dvou zápasech.

Královéhradecké krajské dožínky

Na hradeckém Všesportovním stadionu a u koupaliště Flošna se dnes od 9 hodin konají dny propagace zemědělců a potravinářů Královéhradeckého kraje. Tradiční akce je rozdělěna do dvou dnů, v pátek se koná Den zemědělství, který je zaměřen na představení zemědělství a potravinářství především studentům, žákům základních a středních škol. V sobotu od 10 hodin pak probíhají Královéhradecké krajské dožínky s oceněním nejúspěšnějších zemědělců a potravinářů. Součástí je rovněž doprovodný kulturní a zábavný program, stánkový prodej, kočárový dožínkový průvod a ukázky hospodářských zvířat.

Podzimní bleší trh

V sobotu se v rámci akce Zaber Hradec! uskuteční Podzimní bleší trh. Navštívit ho můžete od 14 do 18 hodin na náměstí 28. října. "Vyzýváme všechny prodejce, kteří mají možnost přijít a nabídnout své zboží," zvou pořadatelé a rovnou lákají na další akci, Jarní hradecký blešák pod Bílou věží se uskuteční v květnu 2018.

Hokejisté se utkají s Plzní a Třincem

Mountfield HK změří ve 4. kole hokejové Tipsport extraligy 2017/2018 své síly s plzeňskými hokejisty. Fandit domácím můžete v 1. hale hradeckého Zimního stadionu dnes od 18 hodin. V neděli se pak utkají v 5. kole s Oceláři Třinec, a to v 17 hodin.

Národní přehlídka mažoretkových skupin

Národní přehlídka mažoretkových skupin se v Hradci Králové pravidelně koná v polovině září za účasti nejlepších kolektivů z České republiky i hostů ze zahraničí. Pochodující dívky doprovázené dechovými orchestry můžete obdivovat v sobotu od 13 do 16 hodin na prostranství před malšovickým stadionem.

Otevřené parky a sady

Procházky po hradeckých parcích a sadech bude možné v neděli spojit s odbornou komentovanou prohlídkou, a to v rámci Dnů evropského dědictví. Doprovodné programy budou připravené v době mezi 10. a 17. hodinou v Jiráskových, Kubištových, Šimkových a Žižkových sadech, v parku na náměstí 5. května, u zdravotnické školy a v sadech architekta Lisky. Vstup bude zdarma, vyjma vstupného na dětskou železnici. Zpřístupněné budou pevnostní kasematy, návštěvníci mohou zavítat do skleníku nebo na promenádní koncert v Jiráskových sadech. V Šimkových sadech se dětem bude věnovat oddíl Junáku s hrami v přírodě. Akci doprovodí fotosoutěž „Hledejte označené stromy a vyfoťte se!“ (více o ní se dozvíte zde). 

Divadelní představení pro děti

Dobré divadlo v neděli pořádá hned dvě dětská divadelní představení. Kouzelný hrnec od 10 hodin ve Stropu (bývalá Severka) a O hodném Jankovi a líném Vaškovi od 16 hodin v RC Budulínek. U prvního kusu se děti naučí počítat a také písničku. Pohádka s kreslením, zpíváním, počítáním a vařením je vhodná pro děti od 3 let. Vstupenky stojí 50 korun a předprodej začíná hodinu předem. Při druhé pohádce děti pochopí, že pracovitost se vyplácí. Jeden z bratrů je líný a o práci umí jen mluvit, zatímco druhý nemluví, ale pracuje a je nakonec odměněn pokladem. Veselá pohádka rozvíjí hudební a dramatické nadání dětí, děti starší tří let jsou zapojeny do děje, na kterém se sami podílejí zpěvem a kreslením. Pohádka je doprovázena živou hudbou. Představení zahraje Divadlo Harmonika, které je divadlem jednoho herce - komedianta, muzikanta a výtvarníka Marka Vojtěcha. Držitelé rodinných pasů mají vstup zdarma.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
15.9.2017 08:13
Gábina (neregistrovaný)
náměstí 28. května
Zdravím, náměstí 28. května v HK neexistuje!
15.9.2017 08:22
Redakce (neregistrovaný)
RE: náměstí 28. května
díky za upozornění. Kolegyně zjevně preferuje jarní měsíce před podzimními :-). Opraveno na správné 28. října.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme