Zveme: Na dětská představení a koncerty, na svatební veletrh či bruslení

Čiperkové budou mít vystoupení v Aldisu v Hradci Králové.
Čiperkové budou mít vystoupení v Aldisu v Hradci Králové. | autor: Čiperkové

Kam vyrazit o víkendu v Hradci Králové? Tentokrát si užijí hlavně děti - čeká je hned několik pohádek, akcí a koncertů - Makový mužíček v divadle Drak, Perníková chaloupka či Princezna na hrášku v Adalbertinu, dále Čiperkové v Aldisu a Mladé hvězdy v Orlice park shopping. V Petrof Gallery se koná svatební veletrh Svatbárium, obout můžete opět brusle a vyrazit na královéhradecký zimní stadion. Znovu se otevře i dřevěný kostelík svatého Mikuláše v Jiráskových sadech.

Veletrh Svatbárium

"Skutečný svatební veletrh se vším, co k němu patří. Veletrh plný nápadů, inspirace, originality a hlavně praktických rad, které ani internet netuší. Veletrh plný přednášek, workshopů a osobních setkání můžete navštívit v sobotu od 9 do 18 hodin v Petrof Gallery v Hradci Králové. Za vstupné zaplatíte 70 korun.

Veřejné bruslení v Hradci

Bruslení pro veřejnost na zimním stadionu v Hradci Králové se tento víkend koná v sobotu od 16 do 17:30 hodin a v neděli od 14:30 do 16 hodin. Bruslení pro veřejnost stojí 50 korun na 1,5 hodiny, děti do deseti let zaplatí 30 korun a jejich doprovod desetikorunu, šatna je v ceně vstupného.

Makový mužíček v Draku

"Byla jednou jedna babička, a ta byla tak chudá, že neměla nic než malou chaloupku a v ní dědečka. A byl také dědeček, který zase neměl nic než chaloupku a babičku. Přestože toho měli tak málo, žili si docela spokojeně. Až jednou si takhle domů donesli makové zrníčko…" Tak začíná sobotní pohádka Makový mužíček, která se odehrává na nočním stolku v pokojíčku malé holčičky, která podobně jako spoustu jiných dětí nemůže večer usnout. Naštěstí je tu pro podobné případy Útvar rychlého uspávání, který se spouští z lustrů či vylézá ze šuplíků, aby zastoupil únavou přemožené rodiče. A selže-li i on, pak musí na makovici přiletět odborník z největších, Makový mužíček. Ten sebou přináší modrý soumrak, klidný spánek a konejšivé sny. Uvidíte na hlavní scéně divadla Drak v sobotu od 16 hodin. Vstupenka stojí 90 korun.

Perníková chaloupka

V sobotu také děti mohou zhlédnout pohádku Perníková chaloupka, a to od 10 hodin ve Studiu A v hradeckém Adalbertinu: "Žili, byli Jeníček a Mařenka. A ti zabloudili v hlubokém lese. Naštěstí v dálce zahlédli světýlko..." Pohádka o tom, že i ten nejsladší perníček může někdy pořádně zhořknout, pohádka je určena i nejmenším divákům. Učinkuje Hradecké Amaterské Divadlo loutek. Vstupné stojí 50 korun.

Princezna na hrášku 

Tamtéž se bude hrát v neděli od 10 hodin loutková pohádka Princezna na hrášku. Dramatizace pohádky H. Ch. Andersena je dílem Vlasty Špicnerové. Známá pohádka o zkoušce, zda je princezna pravá či falešná, je rozšířena o rodinné téma: Maminka (stará královna) nechce ještě svého synka (prince) oženit a tak ji přijde vhod, že se mu nedaří přivézt ze světa tu "pravou - nefalšovanou princeznu". Problém nastává, když jednoho deštivého večera na hradní bránu zabouchá "opravdová princezna…" Pro děti od tří let účinkuje Dřevěné divadlo z Prahy. Délka představení je 45 minut, cena je 60 korun.

Mladé hvězdy v Orlici

"Museři, tiktokeři a zpěváci přijíždějí... Jedinečná hudební akce na které vystoupí Adam Kajumi, Mína, Naty Hrychová a Adélka Zouharová." Chybět nebude ani autogramiáda, pěvecké vystoupení, challenge, interaktivní diskuze s diváky, rozhovory s influencery či soutěže o ceny a merch Muserů. Mladé hvězdy uvidíte v obchodním centru Orlice park shopping v sobotu od 14 do 18 hodin.

Zimní prohlídky kostela sv. Mikuláše

Dřevěný kostel sv. Mikuláše se po rekonstrukci otevírá veřejnosti. Přijďte si prohlédnout interiér kostela, který se snad už natrvalo usadil na svém místě – v Jiráskových sadech nedaleko soutoku Labe a Orlice. Kdy? V sobotu od 15 a od 16 hodin. Dítě do 6 let zdarma bez vstupenky, dospělí zaplatí 80 korun.

Čiperkové v Aldisu

V neděli od 15 hodin budou zpívat a tančit ti nejmenší s dětskou skupinou: "Čiperkové - to je nejpopulárnější dětská kapela v ČR. Zpívají písničky, které baví děti, rodiče, babičky i dědy. Přijďte si s nimi zazpívat, zatancovat a zablbnout. Společně poznáte upovídanou berušku Alušku, co protančila všechny svoje střevíčky. Bláznivou opičku Olu, která vyvádí samé lumpárny. Škodolibé vosy, co schválně opičku provokují, ale nikdy nezkazí žádnou legraci. Usměvavé Sluníčko, které každému rádo poradí a vyčaruje úsměv na tváři. A věčně zasněnou kytičku Jasmínku." Pořadem provází puntíkatá moderátorka, vystoupení trvá hodinu a je vhodné i pro nejmenší, děti do 1 roku neplatí, ostatní zaplatí 160 korun. Po vystoupení bude následovat autogramiáda a focení.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme