Zveme: Na Den rodiny, noční koloběžkování či některý ze závodů

Den rodiny 2022 v Žižkových sadech.
Den rodiny 2022 v Žižkových sadech.

Víkend bude v Hradci Králové nabitý především sportovními akcemi. Hradubický běh se dvěma starty z Hradce a z Pardubic má společný cíl v Čeperce. Na Biřičce startuje smíšený závod dvojic Hradecký koloběh, kdy jeden z dvojice jede na kole a druhý běží. Na Stříbrném rybníku se bude za svitu baterek jezdit na koloběžkách. Bajkazyl pořádá Férovou snídani, konají se farmářské trhy. V pondělí se pak hradečtí fotbalisté slavnostně rozloučí s úspěšnou sezonou.

HRADUBICKÝ BĚH

V sobotu od 9. hodiny začíná registrace na netradiční běžecký závod mezi městy Hradec Králové a Pardubice. 16. ročník závodu má opět 2 starty a 1 cíl. Start v Hradci Králové je v 10 hodin v Lipkách na křižovatce ulic V Lipkách a Střelecká asi 50 metrů od zastávky MHD. Cíl je na hřišti v Čeperce, kam doběhnou i závodníci z Pardubic.

HRADECKÝ KOLOBĚH NA BIŘIČCE

V sobotu úderem 11. hodiny startuje na Biřičce u restaurace Pavlína na Novém Hradci Králové závod smíšených dvojic. V prostředí městských lesů, při kterém jeden z dvojice běží a jeden jede na kole. Výměna je možná kdykoli. 

 

FÉROVÁ SNÍDANĚ V HRADCI KRÁLOVÉ

Bajkazyl Hradec Králové pořádá v sobotu od 10 hodin další Férovou snídani. Netradiční oslava Světového dne pro fair trade. Férová snídaně je celorepublikový komunitní piknik na podporu pěstitelů ve světě. "Tak vezmi deku, něco férového na zub a doraz před Bajkazyl."

FARMÁŘSKO POTRAVINÁŘSKÉ TRHY

V sobotu od 8 do 12 hodin můžete navštívit jako každý druhý víkend farmářské trhy. V Ulici Letců u obchodního centra ATRIUM v Hradci Králové. Můžete ochutnávat a nakupovat výpěstky a potravinářské výrobky, které prezentují sami producenti. Jejich předností je kladení důrazu na kvalitní suroviny, ekologický způsob zemědělství a tradiční způsoby zpracování surovin.

NOČNÍ KOLOBĚŽKOVÁNÍ

"Zveme všechny milovníky koloběžkování, aby si vybrali jeden ze startů, tedy buď závod na 10 km, pohodovou vyjížďku s občerstvením, nebo dětskou stezku s plněním světelných úkolů za doprovodu rodičů," zvou pořadatelé na Noční koloběžkování u Stříbrného rybníka. "Startovat budeme hned, jak se setmí a těšit se můžete na neopakovatelný zážitek." Děti čeká na koloběžce asi čtyřkilometrová stezka, na které budou připraveny světelné úkoly. Dospělí si pak mohou vybrat, jestli pojedou 10 km závodním tempem a poperou se o nejlepší umístění, nebo zvolí pohodovou vyjížďku a raději se cestou občerství a užijí si noční romantiku v Hradeckých lesích. Koloběžku, světlo nebo čelovku i helmu ti rádi půjčíme, a to v půjčovně Topsports centrum v kempu Stříbrný rybník, která je zároveň zázemím akce.

DEN RODINY 2022

Neděle bude v Žižkových sadech patřit rodinám. Oblíbená akce pro rodiny nabídne sportovní ukázky, výtvarné dílny, soutěže a bohatý doprovodný program. Bude se hrát divadlo, děti čeká diskotéka.

VOTROCI SE ROZLOUČÍ SE SEZONOU 

Končící sezona 2021/2022 se zapíše do kroniky klubu výrazným písmem – Votroci se v lize umístí nejvýše od roku 1963, v semifinále poháru byli poprvé od roku 2006. Spolu s fanoušky se s historickým ročníkem rozloučíme na Velkém náměstí v pondělí 16. května. Základní část FORTUNA:LIGY Votroci zakončili na 6. místě, což je nejlepší pozice od roku 1963, kdy v tabulce obsadili 5. příčku. V nadstavbové části Hradečtí zapsali senzační výhru nad mistrem posledních tří sezon Slavií Praha, ze hřiště Sparty přivezli bod za remízu poprvé od roku 1966. V pohárové soutěži došli do semifinále. Historicky úspěšnou sezonu klub oslaví spolu s fanoušky na Velkém náměstí v pondělí 16. května od 17:00. Fanoušky spolu s kompletním A týmem Votroků čeká na akci bohatý program, během kterého připomeneme klubové legendy, proběhne autogramiáda, soutěže o hodnotné ceny a vystoupí hradecká skupina Teplá buchta. Zajištěno bude občerstvení i zábava pro děti. Celým programem bude provázet komentátor O2 TV Václav Pilný.

Zobrazit všechny akce na tento víkend


 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme