Zveme: Na Den rodiny do Jiráskových sadů zavítá kouzelník, loutkoherci i muzikanti

Den rodiny proběhne už tuto neděli
Den rodiny proběhne už tuto neděli

Víkendové volno je před námi a my se můžeme těšit hned na několik akcí, které se v Hradci a jeho blízkém okolí konají. Na své si tentokrát přijdou jak děti, tak i jejich rodiče. Společně se mohou vypravit třeba do Jiráskových sadů, které v neděli nabídnou natolik pestrý program, že nebudete vědět, co si vybrat dřív. Čekají nás i další akce. Nenechte si ujít mašinky ve Všestarech nebo Střelecký den na Kuňce.

Představení o lásce i chlastu předvedou herci z Jesliček

Hned na dnešní večer pro vás máme jeden pěkný kulturní tip. Divadlo Jesličky Josefa Tejkla od 19:30 hodin zahraje rovnou dvě představení s podobným tématem. První z nich se jmenuje Láskolamy. V krátké poetické koláži textů Jindřicha Tošnera se promítne touha, vášeň, láska, nevěra i rozchod. To vše v podání Terezy Brandejsové a Karla Peška. Druhá hra – Láska, chlast a zapomnění – zve na scénické obrazy na motivy básní Františka Gellnera v podání Jana Báry a Judity Brodské.

Ráj mašinek se otevře na celý víkend

I tento víkend se můžete vypravit do Všestar za stálou expozicí vlakových souprav a kolejiště dlouhého 17 metrů. Minulý víkend tu bylo zavřeno a majitelé se věnovali vylepšování výstavy, tak se nyní můžete těšit na řadu novinek. Ráj mašinek se nachází v prvním patře nákupního centra nad potravinami Hruška v prodejně modelové železnice a má otevřeno v sobotu i v neděli od 9 do 17 hodin. Jednotné vstupné za návštěvu vás vyjde na 30 korun, děti do tří let mají vstup zdarma. Na místě se můžete pokochat do detailů vyvedeným kolejištěm i s okolní krajinou, na kterém je vždy několik dlouhých vlakových souprav v provozu.

Kouzelník, bublifuky i muzika. Program pro celou rodinu bude pestrý

V neděli 8. května se v Hradci jako už tradičně uskuteční Den rodiny. Akce určená pro děti i dospělé i tentokrát zavítá do Jiráskových sadů, program proběhne od 10 do 16 hodin. A na co se můžete těšit? V parku vystoupí například kouzelník, Loutkové divadélko Kozlík, v průběhu dne budete moci také shlédnout vystoupení žáků hudebního oboru ZUŠ Střezina a celý kulturní program zakončí vystoupení děvčat z Aerobic clubu Hip Hop. Těšit se můžeme i na folklórní soubor Kvítek a Hradeckou cimbálovou muziku. Chybět letos nebudou ani házecí letadýlka, Nordic walking nebo obří bublifuky, vozítka a šlapátka. Během celého dne se také budete moci zúčastnit řadu her a soutěží.

„Až se návštěvníci dostatečně nabaží programu v Jiráskových sadech, mohou se vydat pěšky nebo turistickým hradeckým vláčkem i do dalších míst města, která se do Dne rodiny zapojila. Muzeum východních Čech připraví zajímavou výstavu a zlevněné vstupné, v Budulínku si děti budou moci zasoutěžit či si nechat namalovat pěkný obrázek na obličej. V parku Pohádka proběhne tradiční akce Kytička a Malá vodní elektrárna Hučák po celý den provede malé i velké svou expozicí zdarma,“ přidávají pořadatelé. Slevu na rodinném vstupném vám v neděli poskytne i zábavní park Tongo nebo lanový park na Stříbrném rybníku.

Střelecký den na Kuňce láká na bojové ukázky i jarmark

Naše další dnešní pozvánka vás zve na sobotní výlet na Kunětickou horu, kde se odehraje už sedmý ročník oblíbené akce Střelecký den. Uvidíte 6 bojových ukázek z období Husitů, Třicetileté války, Sedmileté války, války v roce 1866, druhé světové války a Lidových milicích,výstavu zbraní, doprovodný program a program pro děti. Každá ukázka je navíc proložena přednáškou. Občerstvení je zajištěno po celou dobu konání akce. Prohlídky expozice na hradě Kunětická hora budou možné po zakoupení vstupenky na hrad v pokladně před nádvořím. Program začne už v 10 hodin dopoledne ukázkou lidových řemesel, jarmarkem a ochutnávkou piv, konec je naplánován na 19. hodinu. Celodenní vstupenku zakoupíte za 100 korun, zlevněnou za polovinu. Rodinné vstupné vás vyjde na 250 korun.

Na utkání Votroků pojeďte vláčkem

V neděli 8. května Hradec také na Malšovickém stadionu čeká fotbalové utkání domácích s MFK Karviná. Zápas začíná v 17 hodin a tentokrát se na něj můžete vypravit vláčkem. Ten odjíždí v 16:15 hodin od Muzea východních Čech a každý malý cestující dostane na cestu sladkost, velký pak vstupenku na utkání. A samotný zápas? Ten je tentokrát pro Votroky extrémně důležitý. Utkání je totiž o šest bodů. „Je třeba naše hráče maximálně podpořit, posílat jin energii z hlediště a věřit v další dobrý výkon všech našich hráčů,“ vzkazuje fanouškům klub.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Kotal končí ze zdravotních důvodů, fotbalisty přebírá Horejš

Trenér FC Hradec Králové Václav Kotal končí ve své funkci. Důvodem však nejsou případné nevýrazné výkony Votroků z posledních zápasů, ale zdravotní stav. 71letý trenér dnes oficiálně oznámil svoji rezignaci. Hradecké fotbalisty nově přebírá David Horejš. Kotal ale zůstává i…
Čtěte více

Votrokům se příprava vydařila, v neděli přivítají Bohemku

Minimální změny v kádru a výsledkově úspěšná zimní příprava. Tak lze stručně shrnout dění o zimní přestávce v fotbalovém klubu FC Hradec Králové. Zda se stabilizovaný kádr a dobré výkony v přípravných zápasech promítnou i do jarní části fotbalové ligy, se může ukázat už tuto…
Čtěte více

Trenér Koubek na lavičce Votroků končí, nahradí ho Hejkal

Trenér Miroslav Koubek se již na lavičku fotbalistů FC Hradec Králové nevrátí. Do konce letošní sezóny ho nahradí jeho dosavadní asistent Stanislav Hejkal. Příčinou jsou zdravotní komplikace trenéra Koubka po prodělaném onemocnění. Uvádí se to na klubových stránkách FC Hradec…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme