Zveme: Na bruslení, hokej, do planetária či na Tříkrálový koncert v Hradci

V Aldisu uslyšíte Tříkrálový koncert.
V Aldisu uslyšíte Tříkrálový koncert. | autor: hradeckralove.cz

Jaké akce čekají na Hradečáky během prvního lednového víkendu? Bude se hrát hokej s brněnskou Kometou, na zimním stadionu můžete bruslit i vy. Poslechnout si můžete Tříkrálový koncert v Aldisu či Spirituál Kvintet v Adalbertinu. Děti si s rodiči užijí nedělní ateliér v divadle Drak, kde budou vyrábět Deníček na nový rok. V Digitálním planetáriu poběží dokument Fantom vesmíru, hradecká hvězdárna láká i na pozorování Slunce či noční oblohy.

Veřejné bruslení na zimním stadionu

Bruslení pro veřejnost na zimním stadionu v Hradci Králové se tento víkend koná pouze v neděli, a to od 15 do 16:30 hodin. V sobotu se bruslit nebude. Bruslení pro veřejnost stojí 50 korun na 1,5 hodiny, děti do deseti let zaplatí 30 korun a jejich doprovod desetikorunu, šatna je v ceně vstupného.

Hokej s brněnskou Kometou

33. kolo Tipsport extraligy 2019/20 pokračuje pátečním zápasem Mountfield HK - HC Kometa Brno. Hradeckým hokejistům můžete fandit na zimním stadionu v pátek v 18 hodin.

Spirituál Kvintet v Adalbertinu

Velký sál Adalbertina v neděli od 19 hodin rozezní tradiční vystoupení legendární kapely českého folku. Vánoční koncert Spirituál kvintetu, který se měl konat 9. prosince od 19 hodin v Adalbertinu Hradec Králové, se z důvodu onemocnění členů souboru přesunul na neděli 5. ledna rovněž od 19 hodin. Vstupenky zůstávají v platnosti, v případě nehodícího se termínu bude vstupné vráceno v informačním centru Hradec Králové. Pořadatel i kapela děkují za pochopení.

Tříkrálový koncert v Aldisu

V neděli od 19 hodin se také koná Tříkrálový koncert, a to v Malém sále kongresového centra Aldis. Účinkuje Český komorní orchestr, jehož umělecká vedoucí je Jana Vlachová. Vystoupí Mikael Ericsson na violoncello. Na programu bude A. Vivaldi, W. A. Mozart, E. H. Grieg, A. Dvořák, B. Bartók. Vstupenky stojí 150 korun.

Fantom vesmíru v planetáriu

Digitální planetárium v Hradci Králové zve na sobotní podvečerní program - dokument Fantom vesmíru od 19 hodin. Jako "fantom" se označuje neskutečná věc, prchavý přízrak. Co je ale Fantom vesmíru? "Dnes už víme, že se jedná o skutečnou, avšak temnou látku, která určuje velkoškálovou strukturu vesmíru i tvar jednotlivých galaxií. Pravděpodobně za ní stojí neznámá elementární částice, kterou se fyzikové celého světa snaží najít pomocí grandiózních přístrojů, jako je Velký hadronový urychlovač (LHC)." Nenechte si ujít tento nový dechberoucí film z produkce Lawrence Berkeley National Laboratory, se skvělým dabingem Simony Postlerové. Kromě pořadů v digitálním planetáriu je možné navštívit také Pozorování Slunce každou sobotu od 14 hodin a Večerní pozorování každý týden ve středu a v pátek od 20:30 a v sobotu od 21:00. Pozorování se konají na hvězdárně a není třeba na ně rezervovat vstupenky.

Nedělní ateliér v divadle Drak

V neděli ve 14:00 a v 15:30 hodin zve hradecké divadlo Drak na nedělní ateliér a výtvarnou dílnu: "Dobrodruzi pozor! Nový rok s sebou přináší nová tajemství. Co nás letos čeká a jaká dobrodružství na nás číhají za rohem? Přijďte si vytvořit vlastní deník, do kterého si veškeré příhody a zážitky můžete zaznamenat. Jak bude vypadat, záleží jen a jen na vás." Na workshopu se seznámíte s různými druhy papíru, budete měřit, řezat i šít, a nakonec si odnesete domů svůj vlastní deník.
Dílna je pro děti od 5 let a jejich doprovod, který rád stříhá a pomáhá s vyráběním. Vstupenky jsou ke koupi přímo na pokladně Labyrintu Divadla Drak nebo na webu www.draktheatre.cz a stojí 90 korun, což už zahrnuje materiál na výrobu, práci s lektory a vstup do Labyrintu.

 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme