Zveme: Multižánrový festival vypukne v Malšovicích, uhrančivou Carmen uvede Bio Central

Carmen zazní v Bio Central | zdroj: Bio Central
Carmen zazní v Bio Central | zdroj: Bio Central

První listopadový víkend je tady. Většina Hradečanů zamíří v těchto dnech na hřbitovy, připomenout si své blízké. Pro ty, kteří ještě nevědí, jak naložit s víkendovým volnem, tady máme pravidelnou páteční pozvánku. Tentokrát mezi naše horké favority patří multižánrový festival Klídek Fest pro všechny milovníky dobré hudby, na své si ale přijdou jistě i milovníci dobrého jídla nebo kvalitní opery. A ochuzeny nezůstanou ani děti. 

Klídek Fest nabídne sedm vystoupení kapel a divadel

Festival nejen pro příznivce alternativní kultury Klídek Fest startuje už po sedmnácté. Letošní ročník, který začíná v sobotu od 17 hodin v sídle obecně prospěšné společnosti PROSTOR PRO v ulici Čajkovského naproti Kinu Mladých v hradeckých Malšovicích, nabídne hudbu i divadlo. Na programu jsou také dva workshopy a bazar. „Letošní ročník Klídek Festu nabídne sedm multižánrových vystoupení kapel a divadelních souborů,“ říká Lenka Veselá, koordinátorka akce z obecně prospěšné společnosti PROSTOR PRO. 

Akci by si určitě neměli nechat ujít ti, kteří si oblíbili multižánrová vystoupení. Na Klídek Festu se o ně postarají tuzemští i zahraniční umělci. Výtěžek z akce, jejíž vstupné vás vyjde na 150 korun, je věnován nízkoprahovému zařízení pro děti a mládež Klídek. Kompletní program naleznete zdeNovinkou pro letošní rok je oživení myšlenky bazaru oblečení a doplňků, kde návštěvníci akce mohou prodat nebo si naopak nakoupit zajímavé předměty. V rámci doprovodného programu na návštěvníky dále čekají dva workshopy, které organizuje Ateliér Ženy a pracovníci naší společnosti,“ dodává Lenka Veselá.

Uhrančivá Carmen se předvede na plátně Bio Centralu

Nejznámější opera z dílny skladatele George Bizeta se představí hradeckým divákům. Sice jen zprostředkovaně, to ale světově proslulému dílu na kvalitě neubírá. Operu Carmen uvede živě a v HD kvalitě v sobotu od 17.45 hodin hradecké kino Bio Central ve velkém sále. Za umělecký zážitek, který trvá přesně 127 minut, zaplatíte 350 korun.

Carmen nastudoval orchestr Metropolitní opery v New Yorku, řídit ji bude španělský dirigent Pablo Heras-Casado, režírovat Richard Eyer. Titulní roli svůdné cikánky ztvární Anita Rachvelishvili, která za ni sklidila nevídaný úspěch na předních světových jevištích. Aleksandrs Antonenko se představí jako zamilovaný voják don José, nadějná sopranistka Anita Hartig bude zpívat Micaëlu a Ildar Abdrazakov toreadora Escamilla.

Farmáři nabídnou výrobky z medu i čerstvé ryby

I tuto sobotu se můžete těšit na již tradiční farmářské trhy v Gayerových kasárnách. Obchodníci zde otevřou své stánky od osmi hodin, jejich kvalitní výrobky se budou prodávat až do pravého poledne. Tentokrát si zde můžete vybírat z bohaté nabídky více než čtyřiceti stánků, které nabídnou uzenářské a mlékárenské výrobky, ovoce a zeleninu. Chybět samozřejmě nebude ani čerstvé a voňavé pečivo, návštěvníci se mohou těšit také na výrobky z medu. V nabídce budou tento týden rovněž květiny nebo výrobky ze zdravého rakytníku a brusinek. A pozor, v sortimentu farmářských výrobků by se měly objevit také čerstvé a uzené ryby.

Jde o předposlední farmářské trhy v tomto roce, ty úplně poslední se uskuteční o dva týdny později 15. listopadu.

Děti i jejich rodiče zveme na pohádku do Divadla Drak

O víkendu si na své přijdou také ti nejmenší. Ani na ně totiž v naší pozvánce nezapomínáme. Užít si mohou například představení s názvem O velikém draku, ve kterém nebude chybět udatný rytíř a jak už název napovídá ani drak. Pohádkové představení pro děti i jejich rodiče nastudovali studenti divadelní laboratoře Divadla Drak. Pohádka začíná v sobotu v 16 hodin na hlavní scéně divadla, vstupné vás vyjde na příjemných 50 korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme