Zveme: multipárty v Centrálu, Hron na Chlumu anebo letecký den s vrtulníky

European Helicopter Show Hradec Králové | Foto: J. Gangur
European Helicopter Show Hradec Králové | Foto: J. Gangur

V dnešní víkendové pozvánce za děním v Hradci Králové bychom měli zohlednit nevalnou předpověď počasí, jenže - spousta zajímavých akcí se děje venku.

A tak doporučujeme nasadit holinky anebo aspoň nepromokavé boty, nezapomenout pláštěnky a vyrazit třeba na letiště, kde se v sobotu uskuteční největší evropská vrtulníková podívaná European Helicopter Show Hradec Králové. Pokud nevíte, co s dnešním večerem, tak zveme buďto do Bio Central anebo do přírodního divadla na Chlumu.  

Centrifúga se prožene v Bio Central 

V pátek večer se v Bio Central koná multimediální párty večer, nese název Centrifúze. Pokud se chcete projet na vlně studentského videoartu, experimentální hudby a DJ´s párty, zavítejte do kina Centrál v pátek v osm hodin večer. „Cetrifúzi navštíví také Michal Pěchouček, laureát Ceny Jindřicha Chalupeckého, jehož tvorba se zaměřuje na práci s videem. Hudbu zajístí hradecká experimentální kapela Butterfly killers a DJ Johana,“ zvou organizátoři z Bio Central. Vstupenky budou stát symbolických 50 korun a k dostání jsou pouze na místě.

Pokud nejste naladěni na multimediální párty, tak v kině Centrál můžete zajít na večerní filmy. Od půl šesté se promítá islandský film Hluboko anebo od osmi večer horor Lesní duch. 

Hron po roce znovu pobaví Amfiteátr na Chlumu

Mistra zábavy do svého letního divadla pozvalo na páteční podvečer sdružení Amfiteátr Chlum. Vladimír Hron se nedaleko Hradce Králové představí se svou divácky nejúspěšnější podívanou One Man Show. „V letošním roce uvidíme další pásmo scének, skečů a příběhů z natáčení, které budou proloženy písněmi známých interpretů. Zbytek večera nás bude bavit folková kapela Dostavník. Přijďte, jistě nebudete zklamáni,“ vzkazuje divákům Jakub Zveřina z Amfiteátru na Chlumu.

Začátek představení je v 18 hod. a vstupné na místě bude 120 Kč. 

Sobotní vrtulníková přehlídka: bude se házet Škodovkou

Vrtulníkovou leteckou šou na Letišti Hradec Králové vyvrcholí tří denní setkání profesionálů z oblastní vrtulníkové techniky a letectví. Sobota je už tradičně věnována pobavení veřejnosti, ale také ukázkám obětavé a ne vždy bezpečné práce záchranářů.

Letiště a European Helicopter Show Hradec Králové bude pro diváky přístupno už od dopoledních hodin. Návštěvníci na letišti mohou shlédnout celou výstavu a dále ukázku záchranných prací, policejní a vojenské techniky. Dopolední perličkou budou také ukázky z bezpečnosti, či spíše nebezpečnosti, silničního provozu anebo praktické předvedení toho, co se stane, když se v autě odpálí airbag. 

Odpoledne na letišti patří hlavní části programu. „Ve 12 hodin začne vrtulníková show přeletem patnácti vrtulníků, kde budou zastoupeny různé značky a typy vrtulníků,“ uvedl hlavní pořadatel Daniel Tuček ze společnosti DSA. Tuček doplnil, že jenom zde bude možnost se podívat na nejmenší vrtulník na světě značky Mosquito, ale také na slavný vojenský vrtulník MI 171, který se využívá při zásazích ve velkých výškách anebo při velmi vysokých teplotách.

Z leteckého dne pro vás chystáme fotookénko.

Pořadatelé si však pro veřejnost připravili ještě další „špeky“. Jedním z nich bude zahození nové Škodovky z pod závěsu pod vrtulníkem anebo práce záchranářů při pádu automobilu z mostu.

O dalších bodech programu a zajímavostech se dočtete v článku Vrtulníky nad Hradcem předvedou záchranné zásahy anebo kreš test s novým autemVstupné na akci je možné zakoupit také na letišti, cena je 125 korun. 

European Helicopter Show Hradec Králové se letos koná už ve své dvanáctém opakování a každoročně přiláká tisícovky zvědavců, profesionálů anebo vlastníků vrtulníků, kteří se chtějí pochlubit a předvést.

Nevybrali jste si v naší víkendové pozvánkce? Podívejte se, co se v Hradci Králové děje v sekci kultura a akce.

European Helicopter Show Hradec Králové | Foto: J. Gangur European Helicopter Show Hradec Králové | Foto: J. Gangur
European Helicopter Show Hradec Králové | Foto: J. Gangur European Helicopter Show Hradec Králové | Foto: J. Gangur
European Helicopter Show Hradec Králové | Foto: J. Gangur European Helicopter Show Hradec Králové | Foto: J. Gangur
Grafika Centrifúze | Zdroj: Bio Central Grafika Centrifúze | Zdroj: Bio Central
V. Hron na Chlumu, 2012 | Foto: Amfiteátr Chlum V. Hron na Chlumu, 2012 | Foto: Amfiteátr Chlum

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme