Zveme: Milovníci historických Škodovek se o víkendu sjedou na Stříbrný rybník

| autor: Škoda historic fan club HK

Další víkend pomalu klepe na dveře a přináší s sebou nálož zajímavých akcí. Kam se vydat? To vám napoví naše tradiční páteční pozvánka. Vybrat si z ní můžete například akci Nábřeží umělců, která se tentokrát zaměří na výrobky ze dřeva, pohádkové putování po historii Hradce Králové nebo oblíbený hudební festival Na jednom břehu. Po celý víkend bude navíc probíhat setkání všech milovníků starých škodovek. 

Muzea zůstanou otevřená až do půlnoci

Už dnes večer se otevřou brány devíti různých muzeí v Hradci Králové a okolí. O oblíbené akci, na kterou každoročně zavítají stovky lidí, jsme vás už informovali v tomto článku. Dozvíte se v něm, kde všude je dnes otevřeno a co všechno vás tam čeká.

Na minulé setkání dorazilo rekordních 135 veteránů

V pátek v 16 hodin začíná v autokempu na Stříbrném rybníku tradiční sraz vozidel Škoda určený určený nejen pro majitele historických automobilů ale i pro veřejnost. V pořadí již 26. sraz vozů Škoda Octavia odvozených a předcházejících typů zn. Škoda - vozů klasické konstrukce s páteřovým rámem pokračuje až do neděle. A i letos se podle organizátorů akce bude na co dívat. Na předchozí sraz s pořadovým číslem 25. dorazilo rekordních 135 aut. Trumfne letošní ročník ten minulý? To zjistíte už o víkendu. Vstupné na akci je zdarma.

Nábřeží ožije tvořením ze dřeva

Dřevo je hlavní téma letošního Nábřeží umělců na které můžete zavítat po celý dnešek a také během zítřka. Akce začíná po oba dva dny od 9.30 hodin na Tylově nábřeží u Pedagogické fakulty. Páteční program trvá do 10 hodin večer, sobotní do jedné odpolední. A jak se dřevo promítne do programu? Na místě vás čeká vyřezávání, stavění domečků z darů lesa, malování na dřevo, pletení košíků, dřevěné stavebnice a hlavolamy a další spousta tvoření. K pohodové atmosféře přispěje i hudba, kouzelníci nebo pouštění lampionů po vodě. Stánky s občerstvením jsou zajištěné.

Festival láká na Radůzu i kapelu Zrní

Další ročník festivalu Na jednom břehu startuje už tuto sobotu v 15 hodin v Letním kině Širák. Těšit se můžete třeba na zpěvačku Radůzu, která zahraje se slovenskou kapelou Longital. Největším zážitkem bude pak jistě společný koncert držitele ceny Anděl kapely Zrní s padesátičlenným tělesem Filharmonie Hradec Králové. Chybět nebudou ani místní kapely – například NaZemi nebo Petr Langr. „Pro děti začneme rovnou tančírnou nové kapely SEN, což jsou kluci Bombarďáci s novým repertoárem pro děti od tří do deseti let. Jistě potěší i výtvarná dílna Marie Markové a blešák zajímavostí,“ dodávají pořadatelé. Ani tentokrát na festivalu nebude chybět pestrý výběr dobrot. Vybírat můžete z argentinské, indické i staročeské kuchyně. V případě špatného počasí akce proběhne ve filharmonii a klubu Náplavka. Vstupenky koupíte v předprodeji za 450 korun, děti do 14 let mají v doprovodu dospělého vstup zdarma.

Putování s hradeckými skřítky už tuto neděli

Ve stavbách malebného Hradce Králové žijí roztodivné bytosti. Na děti čekají pohádkoví skřítci a víly, kteří zavedou na ta nejkrásnější místa a budou jim vyprávět neuvěřitelné příběhy. Vypravit se s nimi po stopách dlouholeté historie města můžete už tuto neděli od 10 hodin. Sraz je u informačního centra na Velkém náměstí, lístek zakoupíte za 80 korun, děti do deseti let zaplatí 60 korun. Po předložení vstupenky z Divadla Drak dostanete 20 korun slevu. Svezení na dětské železnici je v ceně lístku. Putování je vhodné pro děti od 3 do 6 let, pro maminky a tatínky i s kočárky. Na akci je nutná rezervace v systému www.hkpoint.cz, kde se také můžete hlásit na další nedělní pohádková putování. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stříbrňák pomáhají čistit candáti

Kvalita vody ve Stříbrném rybníku by se měla postupně začít zlepšovat, pomoci mají roční candáti obecní. Zhruba 500 těchto ryb inulý týden vypustili hradečtí lesníci do jeho vod. Candáti by díky přirozenému potravnímu řetězci měli přispět k udržení stabilního množství planktonu…
Čtěte více

Čistotou vody na Stříbrňáku se bude zabývat nová studie

Stříbrný rybník v areálu stejnojmenného kempu je oblíbenou turistickou atrakcí na Hradecku. Bohužel voda v rybníce během letních měsíců vlivem vysokých teplot postupně ztrácí na kvalitě. Město proto zadalo zpracování hydrobiologického a hydrochemického průzkumu vody a sedimentu,…
Čtěte více

Nová naučná stezka pro děti se otevřela v areálu kempu Stříbrného rybníka

V areálu kempu Stříbrný rybník v Hradci Králové, který patří mezi oblíbené turistické destinace na východě Čech, se pro děti otevřela naučná stezka. Vede z kempu směrem k občerstvení U Pytláka a seznámí návštěvníky se zvířaty žijícími v místních lesích a dalšími prvky s…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme