Zveme: Legendární americké vozy se sjedou ke Stříbrnému rybníku

Hradecká V8 už tento víkend
Hradecká V8 už tento víkend | autor: hradeckav8.cz

Další víkend před námi a s ním i naše tipy na zajímavé akce v Hradci Králové. Tentokrát se můžete vypravit na Stříbrný rybník, kde to bude žít od pátku až do neděle. 9. ročník srazu legendárních amerických vozů Hradecká V8 slibuje nejen krásná auta, ale i bohatý doprovodný program. Kromě toho se koná i Nábřeží skla a keramiky, kde můžete nejen nakupovat a prohlížet si jednotlivé výrobky, ale také si třeba užít koncerty kapel. Více už v naší pozvánce.

Hradecká V8 láká na americké vozy, rockotéku i volbu miss

Auta všude kam se podíváš. Tak to bude tento víkend vypadat na Stříbrném rybníku. Koná se tu totiž jako už tradičně sraz legendárních amerických vozů – Hradecká V8. Letos jde o 9. ročník této akce, která patří mezi největší srazy klasických amerických automobilů u nás a je určená nejen pro milovníky těchto typů aut, ale i pro celé rodiny. Kromě aut se na místě můžete také vykoupat, zajezdit si na tobogánu nebo si třeba půjčit loďku. Chybět nebude ani občerstvení a samozřejmě další bohatý doprovodný program. Třeba koncerty, rockotéka, bohatá tombola nebo volba miss. Areál se pro návštěvníky otevírá už dnes v 16 hodin, program potrvá do 23 hodin. V sobotu akce pokračuje od 9 ráno do 11 večer a v neděli si na místě můžete ještě užít piknikové dopoledne. Vstupné na celý víkend vás vyjde na 150 korun, děti do 150 centimetrů a ZTP mají vstup zdarma.

Skláři a hrnčíři rozbalí své stánky na Tylově nábřeží

Další z hradeckých nábřežních akcí vás čeká tento víkend. V sobotu centrum od 10 do 18 hodin ožije ruchem tradiční české tvorby hrnčířských dílen, sklářských a keramických ateliérů. Nábřeží skla a keramiky proběhne na Tylově nábřeží už po jedenácté v řadě. „I tentokrát budou moci návštěvníci prohlížet a nakupovat výrobky sklářských a hrnčířských mistrů z celé naší země a současně obdivovat předvádění tradičních řemeslných technik,“ slibují pořadatelé akce. Příjemnou atmosféru prodejní výstavy doplní občerstvení i stylový hudební doprovod. Na akci zahraje kapela Country dohoda, Klapeto i Art Jazz Band. Vstup je zdarma.

Zábava, hry i soutěže. Městská knihovna zamíří se svým stánkem na Flošnu

Den plný zábavy, her a soutěží si v sobotu od 10 do 16 užijete také na koupališti Flošna. Opět tam totiž se svým stánkem a knižním bazarem pro děti i dospělé míří městská knihovna. Akce se uskuteční pouze za pěkného počasí. Vstup je volný.

Lucka Vondráčková zazpívá v hradeckém letním kině

Hradecké letní kino Širák tento víkend přivítá stálici českých hitparád Lucii Vondráčkovou. Ta v Hradci vystoupí při jedné ze svých zastávek akustického turné nazvaného Kousek štěstí, na kterém ji doprovází kapela Vokobere. Koncerty jsou naplánovány v celkem 15 městech v České republice a těšit se můžete na Luccičiny písně v netradičním akustickém kabátku. Koncert začíná v neděli přesně ve 20 hodin, vstupenky zakoupíte za 450 korun v předprodej, na místě o stokorunu dráž.

Patnáctý Hip hop kemp potrvá až do soboty

Další hudební akce se až do soboty koná také na hradecké letišti. Festival Hip hop kemp vypukl ve středu a zamířily na něj tisíce lidí. Patnáctý ročník akce letos láká na celkem osm pódií a desítky zvučných jmen. Pokud na festival hodláte vyrazit a nestihli jste si koupit vstupenky v předprodeji, nemusíte zoufat. Dají se totiž pořídit stále ještě i na místě. Za klasickou dáte 2000 korun, jednodenní lístek vás vyjde na 1000 korun. Kvůli festivalu je také posílena doprava. Mezi Terminálem hromadné dopravy a letištěm bude zdarma pendlovat linka číslo 15.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Zveme: V Hradci se bude o víkendu koncertovat, ochutnávat se budou regionální produkty

Ještě nemáte plány na víkend? V Hradci Králové se bude tentokrát především koncertovat. Na Kavčím plácku se uskuteční druhý ročník festivalu pro kapely tvrdšího ražení Letní HKHC Fest. Na Šrámkově statku v Pileticích zahraje hradecká folková kapela Severka, U Letců budou…
Čtěte více

Zveme: V Hradci budou hned dvoje farmářské trhy, koncert i pohádkový les

Na jaké akce se můžete těšit tento víkend v Hradci Králové? Některé jsou vzhledem k pandemii koronaviru zrušené, například koncert ve Filharmonii Hradec Králové nebo festival Na jednom břehu, na jeho počest se ale uskuteční Koncert před branami letního kina Širák. Cesta…
Čtěte více

Zveme: Do Hradecké sýpky, na koncerty, výstavy a za lovci mamutů

Co podniknete o tomto víkendu? Pokud ještě váháte, kam vyrazit, nechte se inspirovat naší pravidelnou páteční pozvánkou. Vyznavači rovných kšiltů a hip hopu se v hradeckém Festivalparku sejdou na oblíbeném Hip Hop Kempu, který začal již ve středu a potrvá až do neděle, více o…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme