Zveme: Koncerty, farmářské trhy nebo opereta?

Šrámkův statek opět ožije
Šrámkův statek opět ožije | autor: hradeckralove.cz

Letní koncerty pod širým nebem, ochotnické divadlo i bohatá nabídka produktů od regionálních farmářů. To je jen malý výčet akcí, které můžete od dnešního večera do neděle navštívit v Hradci Králové a jeho blízkém okolí. Více podrobností o víkendových akcích se už dočtete v naší tradiční pozvánce, kterou pro vás připravujeme na našich stránkách pravidelně každý pátek. 

Nejprve však důležitá omluva: v této pozvánce jsme jsme původně chybně uvedli, že se tento víkend koná na Stříbrném rybníku sraz příznivců amerických aut Hradecká V8. Tato informace nebyla správná, akce se koná o měsíc později 19. - 21.8. Za toto politováníhodné nedopatření se omlouváme.

Amfiteátr na Chlumu láká na veselou anglickou komedii

Charleyova teta je léty prověřená anglická komedie, kterou s velkým úspěchem uvedla už řada českých divadel, včetně Národního. Na repertoáru ji má i Divadelní spolek Opočno, který s představením vystoupí tento pátek ve 20 hodin v letním amfiteátru na Chlumu. Oblíbená komediální zápletka plná převleků diváky zavede do staré Anglie plné tradic, vtipných momentů, ale i svízelných situací, kam se hrdinové hry dostávají. Areál na Chlumu je otevřen od 18 hodin.

Na koncerty se vypravte do Piletic i Jiráskových sadů

I tento pátek bude na Šrámkově statku v Pileticích živo. V 19 hodin tady vystoupí hradecká country skupina Dohoda hrající vlastní autorské písničky z předchozí éry kapely Doklobouku, písničky nové i osvědčenou oblíbenou klasiku tohoto žánru. Občerstvení na místě je zajištěno. Hudbu si můžete užít také v neděli odpoledne v Jiráskových sadech. V 16 hodin tu začíná tradiční promenádní koncert dechové hudby.

 

 

Farmáři rozbalí své stánky v Gayerových kasárnách

Máte volné sobotní dopoledne a nevíte co podniknout? Pak tu pro vás máme tip, kdy můžete spojit příjemné s užitečným. Od 8 do 12 hodin jsou totiž otevřené Farmářské trhy v Gayerových kasárnách, kde si můžete nejen pochutnat na řadě regionálních potravin, ale rovnou si tu „odbýt“ velký víkendový nákup. Ve stáncích pěstitelů, chovatelů a malozpracovatelů z regionu totiž pořídíte čerstvé pečivo, mléko, sýry, jogurty či ochucené tvarohy, velký výběr bývá i u stánku s uzeninami. Kromě toho zde nechybí bohatá letní nabídka ovoce a zeleniny.

Hravou operetu z New Yorku promítne Bio Central

Jak naložit s nedělním odpolednem? Po svátečním obědě si můžete odpočinout třeba u hravé operety Veselá voda, kterou v záznamu z Metropolitní opery v New Yorku promítne kino Bio Central. Opereta začíná o půl druhé, lístky zakoupíte na pokladně kina. Zamluvit dopředu si je také můžete na webových stránkách hradeckého biografu. „Pestrobarevná produkce, kterou oživují hravé taneční scény, je po většinu času zcela věrná stylu původního kusu. Z jemnosti a zářivosti výkonu, který se dirigentovi Andrew Davisovi daří vylákat z orchestru Met, lze vyčíst, že je do původní partitury z roku 1905 naprosto zamilovaný,“ ukomentoval divácky úspěšnou operetu známý kritik Anthony Tommasini.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Do divadla na Chlumu přijede Josef Dvořák, startuje Hradecký letní festival

Jaké akce nabídne druhý srpnový víkend? Nábřeží v Hradci Králové se už potřetí promění v břeh tropické pláže a taneční parket současně, koná se Latino náplavka. Zavítat můžete na první ročník Hradeckého letního festivalu nebo do Lesního divadla na Chlumu, kam s talk show dorazí…
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více

ZVEME: Na divadlo do Amfiteátru a za římskými legionáři do Archeoparku

I další srpnový víkend nabídne v Hradci Králové pestrou paletu akcí. Lesní divadlo na Chlumu uvede anglickou komedii v hlavní roli s Václavem Vydrou. Na hradeckém letišti se koná festival SodaPop, ve všestarském Archeoparku budou bojovat římští legionáři. Na Tylově nábřeží se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme