Zveme: Klicperovo divadlo přichází s letošní první premiérou

Ilustrační foto | Jiří Gangur
Ilustrační foto | Jiří Gangur

Kulturní dění v Hradci Králové pročísne premiéra v Klicperově divadle, která diváky nechá "sestoupit spolu s Orfeem". Hra, kterou si jako svou první letošní novinku divadelníci připravili, nese název Sestup Orfeův.

Užít si nejen podzimního počasí a spadaného listí mohou všichni návštěvníci sobotního Dne lesní techniky, který se chystá v Městských lesích v Hradci Králové. Milovníci trojrozměrného obrazu se za ním mohou po celý víkend vydat do Bio Central.  

V Klicperově divadle se před diváky už pomalu blíží novinka, která je letošní první premiérou. Na Sestup Orfeův od spisovatele Tennesseeho Williamsho, se divadelní fanoušci mohou těšit od tohoto víkendu. Předpremiéra je připravena na pátek, na sobotu v sedm hodin pak slavnostní premiéra. Program Klicperova divalda najdete zde.

Hra s názvem Sestup Orfeův pochází z roku 1957 a provede nás tehdejší maloměstkou atmosférou, kterou divadleníci popíší spíše jako „peklo“ a paralelu současného společenského klimatu. Režije se v královéhradeckém Klicperově divadle ujal Martin Glaser, který se před nedávnem stal šéfem Národního divadla v Brně. V hlavních rolích se představí pro hradecké dobře známá Kamila Sedlárová spolu s Jakubem Tvrdíkem. V pondělí se můžete podívat na fotookénko ze sobotní premiéry hry Sestup Orfeův.

Den lesní techniky v sobotu nabídne zážitky i laskominy

Ukázky historické i moderní lesní techniky, řezbářských a kovářských dovedností, sokolnictví, lesní pedagogika nebo představení pohádkových knih hradecké autorky Marty Pohnerové. K tomu guláš a uzené klobásy z hradecké zvěřiny, plavby po hladině rybníka na loďkách či vyzkoušení myslivecké vzduchovkové střelnice. To vše nabídne Den lesní techniky, který Městské lesy Hradec Králové pořádají 12. října od 12 do 16 hodin u Mazurovy chalupy a poblíž rybníka Výskyt.

Doprava na akci do Městských lesů v Hradci Králové bude zajišťovat také autobus MHD, který bude po dobu konání pravidelně pendlovat mezi lesním hřbitovem a Mazurovou chalupou.

Víkend v Bio Central přinese filmy ve 3D

Návrat 3D projekcí chystají v Bio Central v Hradci Králové na sobotu a neděli. Pro děti i pro dospělé se budou promítat pohádky, hollywoodské trháky i hudební koncerty světových kapel. V programu mezi 3D filmy budou tutovky jako je Avatar či Hobit. Sobotní večerní program Bia Central se zaměří na fanoušky legendární kapely Metallica. „Film, který se odehrává na jejich koncertě, kde mladík Trip plní napínavou misi, je snímán na dvacet čtyři kamer, provází ho mimořádná pyrotechnická show a propracované jevištní scény,“ láká Ilona Machová z Centralu.

Vstupenky na promítání ve třech rozměrech budou stát 120 korun, do ceny vstupenky však nejsou započítány 3D brýle, které je nutné před filmem nasadit. „Brýle si mohou diváci zakoupit na pokladně nebo donést,“ doplnila Ilona Machová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme