Zveme: Kam o víkendu s dětmi? Na Les plný zvířátek, maškarní s Vladimírem Hronem, koncert či do divadla

Les plný zvířátek najdete u Zděné boudy v Malšovicích v Hradci Králové.
Les plný zvířátek najdete u Zděné boudy v Malšovicích v Hradci Králové. | autor: paohk

Nadcházející víkend si v Hradci Králové užijí především děti, právě pro ně jsou určené hned dvě divadelní představení v Adalbertinu, akce Les plný zvířátek v Malšovicích a karneval v Čistěvsi. Ale ani dospělí nepřijdou zkrátka, i oni mohou na maškarní do čistěvrského kulturního domu vyrazit, navíc je tam pobaví Vladimír Hron. Filmoví nadšenci jistě uvítají festival Jeden svět v kině Bio Central, zase se bude bruslit na zimním stadionu a ve Smiřicích se koná koncert Zpíváme pro UNICEF.

Filmový festival Jeden svět

Identita a její podoby v globalizovaném světě 21. století – to je téma, které se rozhodl prozkoumat letošní festival Jeden svět s heslem Bezpečná blízkost. Kromě soutěžních a tematických filmových kategorií se v programu kina Bio Central o víkendu objeví také dvě kategorie zaměřené na téma hledání a vymezování si vlastní identity.

Les plný zvířátek

"Pojďte s námi na veselou vycházku pro rodiče s dětmi do Královehradeckých lesů. Na trase potkáte zvířátka a s každým si zahrajete nějakou veselou hru. Na konci bude připravené malé lanové centrum a prstové malování," zvou organizátoři akce Les plný zvířátek, která je vhodná pro děti z mateřských škol a školáky z prvních a druhých tříd. Startovné se neplatí. Zahájení je v sobotu od 10 do 12 hodin u Zděné boudy v Malšovicích v Hradci Králové.

Bruslení na zimním stadionu

Veřejné bruslení na zimním stadionu v Hradci Králové se bude tento víkend konat v sobotu od 16 do 17:30 hodin a v neděli od 15 do 16:30 hodin. Dospělí zaplatí 30 korun, děti do deseti let korun a jejich doprovod 10 korun. Šatna stojí pětikorunu.

Vladimír Hron a maškarní

Maškarní spojené s vystoupením baviče Vladimíra Hrona se koná v sobotu v Čistěveském kulturním domě. Předprodej je možný v restauraci U Polních myslivců Pod rozhlednou, vstupenky stojí 170 korun, na místě pak 250 korun. Karneval pořádá SDH Chlum za podpory Amfiteátru Chlum, ten dětský začíná v 15 hodin a večer (v 19 hodin) si užijí převleky a masky i dospělí. Vstup je možný i bez masek ve společenském oděvu, tedy v obleku. "Můžete se těšit na bohatou tombolu, krásnou princeznu, hudbu 80. a 90. let a spousty zábavy," vzkazují pořadatelé.

Zpíváme pro UNICEF ve Smiřicích

Zámecká kaple Zjevení Páně ve Smiřicích poskytne v sobotu prostor charitativní akci Zpíváme pro UNICEF. Účinkovat bude sbor Smetana z Hradce Králové a sbor Jizerka ze Semil. Vstupné je dobrovolné, koncert začíná v 17 hodin.

Pohádky v Adalbertinu

Studio A v Adalbertinu o víkendu opět zaplní malí diváci, v sobotu se mohou těšit na pohádku Poslední kouzlo Čertice Kačule a v neděli na pohádku O ševci Kubovi. Začátek je vždy v 10 hodin, představení trvají zhruba třičtvrtě hodiny, zasedací pořádek je volný. "Veselé trampoty čertích holek v lidském světě vypráví výpravná pohádková inscenace pro děti od čtyř let, v níž účinkuje hradecký činoherní soubor Studio PH Pohádka," uvádějí tvůrci o sobotním představení. Nedělní pohádka je vhodná pro děti od tří let a zahraje ji Divadýlko Mrak Havlíčkův Brod: "Kuba má doma hodnou, ale malinko hloupou ženu Andulku, která všechny své činy myslí dobře, jenže je drobátko nedomýšlí. A tak vždy způsobí malou rodinnou katastrofu..." 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme