Zveme: jazz na nábřeží či noční výhled na Hradec

Jazzové nábřeží | Ilustrační foto
Jazzové nábřeží | Ilustrační foto

Prázdniny se lámou ve svou druhou polovinu a před námi je první srpnový víkend. V naší pravidelné víkendové pozvánce přinášíme několik tipů, co se bude dít na kulturním poli v Hradci Králové.

V sobotu náš čeká už tradiční akce, při níž se po královéhradeckém labském nábřeží rozezní jazzová hudba. Další pozvánka zamíří na Bílou věž, na kterou návštěvníci tentokrát mohou vyšplhat i po setmění. Na dobu po setmění zvou i naše další tipy.

Máte rádi jazz? Vyrazte na Eliščino nábřeží

Hudbu, která naši kulturu zasáhla už v minulém století a své milovníky a vyznavače jak muzikantské, tak i posluchačské si získává stále znovu, můžete potkat a nasávat po celé sobotní odpoledne.

Na Eliščině nábřeží i nedaleko Novákových garáží od čtvrté hodiny odpolední vypukne již pátý ročník akce s názvem Nábřeží jazzová.

Letošní malé jubileum přijedou oslavit muzikanti z uskupení jako je JH Big Band anebo Hradecký Jazz Police, které na baskytaru doprovodí jejich host Mike Cole ze Spojených států. Vliv jazzu, ale i keltské hudby anebo dokonce baroka a hard rocku uslyšíte od kapely Ostaš. K dalším účinkujícím na programu bude patřit skupina Blues Mac či zpěvačka Doris Lamošová.

Jazz na Eliščině nábřeží bude znít v sobotu od čtyř hodin do pozdních večerních hodin.   

Vychutnejte noční romantiku na Bílé věži, než se v říjnu uzavře

V době léta a především letních nocí míváme více času na romantické počiny. Co třeba svůj milý protějšek vytáhnout na noční prohlídku Bílé věže? Výhled na Hradec Králové zahalený do tmy a nočního osvětlení se na Bílé věži nabízí jenom jedinkrát do měsíce, většinou první sobotu v měsíci. 

Vyšlápněte si v době mezi osmou večerní a půlnocí na ochoz Bílé věže na Velkém náměstí a nechte se unášet pohledem z ptačí perspektivy. Další noční prohlídky se připravují až na začátek září a poté se Bílá věž skryje před našimi zraky, aby se po rekonstrukci ukázala ve svém novém zářivém hávu. Více se o rekonstrukci a jejích přípravách dočtete v článku Bílá věž bude multimediální, inspirace se hledala až v New Yorku.

Noční Hradec nabízí i další zábavu

V pátek i v sobotu večer můžete také zavítat do Letního kina Širák, kde je na tyto teplé letní večery připraven francouzský film Pěna dní (promítá se v pátek od 21 hodin) a v sobotu se těšte na snímek Osamělý jezdec s humorným i dobrodružným Johnny Deppem. Kompletní program Letního kina Širák najdete zde

A bude-li vám stále horko, je i na srpnové noci na koupališti Flošna připraveno noční koupání.

Další tipy, pozvánky a nejrozsáhlejší seznam kulturních akcí v Hradci Králové najdete na našich stránkách v sekci Kulturní akce

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme