Zveme: Jarní prázdniny začínají koncerty, divadélky, akcí v Aquacentru i ve všestarském archeoparku

V hradeckém Aquacentru dostanete celý příští týden včetně víkendů 20 minut pobytu zdarma.
V hradeckém Aquacentru dostanete celý příští týden včetně víkendů 20 minut pobytu zdarma. | autor: snhk.cz

Příští týden čekají školáky a studenty jarní prázdniny a už od tohoto víkendu připravily nejen pro ně Městské lázně Hradec Králové akci - každý návštěvník Aquacentra dostane navíc zdarma 20 minut ke vstupu. Jaké další akce se budou v Hradci a blízkém okolí konat? Všestarský archeopark zve na víkendový interaktivní program Cesty pravěkých lidí, Galerie moderního umění pořádá sobotní přednášku o portrétech a autoportrétech, vyrazit můžete i na Divadelní ples nebo na některý z koncertů a divadelních představení pro děti.

MENU: Windbreaker a Pistole v továrně

Páteční večer můžete strávit třeba v Pilnáčkově továrně na hradecké Pospíšilově třídě, kde vystoupí muzikanti z USA a Německa. Nick Read alias Windbreaker z chicagských Lazer Crystal miluje analogový zvuk modulárních syntezátorů, které si sám upravuje a díky nim experimentuje s fragmenty zavedených tanečních žánrů jako je acid, techno, EBM či IDM. Při koncertních vystoupeních je doprovázen živými bicími, které již tak umocňuji skvělou energii jeho hudební produkce. Druhým vystupujícím bude Pistole, nový sólový projekt Jana Beyera z německých elektropunkových Testsieger, který propojuje živé bicí a zvukové arpeggie syntezátorů v live techno set a hraje na ně skutečně všemi končetinami. Začátek je naplánován na 21. hodinu a vstupné stojí stovku.

Skrytá identita v Galerii

Galerie moderního umění v Hradci Králové v sobotu od 10 hodin zájemcům přiblíží, jaké možnosti a metody nám dnes nabízí výtvarné umění pro zachycení lidské tváře a postavy. "Co vše nám tyto obrazy – portréty, autoportréty, skupinové portréty – mohou o svých modelech a tvůrcích prozradit? Jakou roli v poznání uměleckého díla hraje teoretik/historik umění, a co nám o svém díle prozradí sám umělec?" se dozvíte na výpravě za poznáním s využitím artefiletických metod.

Cesty pravěkých lidí

Archeopark pravěku Všestary o víkendu zve na akci s názvem Cesty pravěkých lidí: "Cestování, obchodní výpravy i rozsáhlé migrace byly běžnou součástí života pravěkých lidí. Jak moc mohly ovlivnit jejich život? Jak moc ovlivnily další historický vývoj?" V sobotu i v neděli vždy od 9 do 16 hodin vás čekají komentované interaktivní projekce, dozvíte se více o migraci pravěkých lidí a stěhování národů a vyrobit si budete moci šperk z měděného drátku.

Prodloužený pobyt v Aquacentru

Po celé jarní prázdniny, tedy od 17. do 25. února, má každý návštěvník Aquacentra v Městských lázních navíc zdarma 20 minut ke vstupu. Akce platí pro úplně všechny návštěvníky a je jedno, zda přijdete na jednorázový vstup nebo čipové hodinky. V plaveckém bazénu bude ve vybrané časy připraven aquazorbing. Součástí akce je i překvapení na baru u vody, můžete si zde mimo jiné dopřát i palačinku s džusem za zvýhodněnou cenu 40 korun.

Pohádky v Adalbertinu

V sobotu od 10 hodin můžete vzít své ratolesti do hradeckého Adalbertina na pohádku Deset černoušků, vstupné stojí 60 korun. V pseudoamerické komediální pohádce pro děti od čtyř let účinkuje Divadlo Piškot z Prahy: "Půvabná pohádka vychází ze staré známé písničky, ve které se z různých důvodů postupně ztratí deset černoušků. Na pozadí této záhady stojí tajemná žirafa, na niž prckové políčí zákeřnou past. Chytrá hrdinka však jejich plán zhatí, a pro poučení i oplatí. Naleznou černoušci zmizelé bratříčky?" V neděli ve stejnou dobu a na stejném místě odehraje pro děti od tří let Divadýlko Mrak z Havlíčkova Brodu loutkové představení O Palečkovi.  

3. Divadelní ples

Klicperovo divadlo v Hradci Králové v sobotu od 20 hodin pořádá již třetí ročník Divadelního plesu. Tančit se bude ve Velkém i Malém sále Nového Adalbertina, lístky si můžete koupit i do Předsálí, vstupné stojí od 250 do 350 korun.

Turné kapely The Dire Straits Experience

V Kongresovém centru Aldis v neděli od 20 hodin zahraje britská rocková kapela Dire Straits, která loni oslavila 40 let od svého založení, 40 let od doby, kdy první velký hit „Sultans of Swing“ obletěl zeměkouli a umístil se na prvních místech světových žebříčků. Po odchodu legendárního Marka Knopflera v 90. letech kapela pokračuje pod hlavičkou The Dire Straits Experience v sestavě, ve které částečně působí původní členové z 80. let. Frontmanem kapely je Markovi Knopflerovi stylově velmi podobný kytarista a zpěvák Terence Rais. V sestavě působí saxofonista - držitel ceny Grammy Chris White, na bicí hraje Chris Whitten, a na klávesy Simon Carter.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Ochutnejte masopustní dobroty, poslechněte si Hůlku, Vydru či Donutila

První únorový víkend slibuje zabijačkové hody, masopustní veselici slibuje hradecký Hostinec Malý růžek i Park Na Větvi. Městské lázně opět odměňují školáky s dobrým vysvědčením, do hradeckého aquacentra mají vstup zdarma. Do Hradce Králové zavítají hned tři…
Čtěte více

ZVEME: O víkendu se bude v Hradci tančit - streetdance, na plese i v maskách

Společným leitmotivem nadcházejícího víkendu bude v Hradci Králové především tanec. Tančit se bude na Královéhradeckém městském plese v Aldisu, tančit budou crews na soutěži streetdance, tančit se bude i v Náplavce, a to v maskách. Novoroční koncert budou mít Boni Pueri, do…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme