Zveme: Jarní inspirace, experimentální večer a březnové hvězdy

Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac
Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac

Hledáte jarní inspiraci pro svůj domov či zahrádku? Pak během víkendu navštivte výstavu v královéhradeckém Aldisu, kde najdete tipy, worshopy, dílny pro děti a poradny zdarma.

Páteční večer zaplní Galerii U Přívozu experimentální tvorba mladých umělců a vyvrcholí tak celotýdenní akce Menu Laboratory. A sobotním tipem na zajímavý večer na okraji hvězd a vesmíru je návštěva královéhradecké hvězdárny.

Jarní inspirace v Aldisu

Do královéhradeckého Aldisu zavítá od pátku do neděle jaro, inpirace a nápady. Koná se tam totiž výstava s názvem Jarní inspirace 2014 a s podtitulem bydlení, nábytek, zahrada, žena a wellnes a modelářství. Tématy rozsáhlá výstava představí zájemcům jarní trendy. „Nejen příroda, ale i lidé se "probouzejí", aby oživili jarní zahrádky, aby našli nové nápady a inspiraci pro zkrášlení svých domovů a v neposlední řadě i vitalitu pro sebe samé,“ zvou na výstavu organizátoři. 

Jarní inspirace 2014 nabídne poradnu bytového a zahradního architekta, rady od malířů a lakýrníků, tvůrčí workshopy o malování na textil a dalších technikách anebo modelářské dílny pro děti. V pátek a v sobotu je výstava otevřená od 9 do 18 hodin, v neděli od 9 do 16 hodin, vstupné je 50 korun. 

Experimentální páteční večer v Galerii U Přívozu

V pátek v podvečer se v Galerii U Přívozu rozezní hudba mladých českých vizuálních a experimentálních hudebníků a tvůrců a završí se tak týdenní přehlídka audiovizuální tvorby MENU LABoratory

Při přehlídce se po celý týden mohli zájemci o nové formy vizuální tvorby zapojit do workshopů a otestovat nové tvůrčí formy. Podrobný program pátečního večera, během něhož se můžete v praxi seznámit s pojmy jako je audiovizuální synchronizace anebo videomapping, začíná v galerii ve Studijní a vědecké knihovně ve 20 hodin, další informace najdete zde

Večerní pozorování v hvězdárně

Na zajímavý program po celý březen láká i královéhradecká hvězdárna a planetárium, jejíž pracovníci myslí jak malé, tak i na velké návštěvníky. Pro nejmenší má už tradiční sobotní odpolední program, který kromě povídání o vesmíru a hvězdách, pobaví i pohádkami. Pro dospěláky je určeno večerní pozorování zimní hvězdné oblohy a dalších zajímavostí, které nám vesmír ukáže. Oblohu lze v hvězdárně pozorovat jen při jasné obloze. Na aktuální počasí pro Hradec Králové se můžete podívat zde.  

Hvězdárna v současné chvíli také nabízí dvě zajímavé výstavy. První s názvem Na řadě je Mars provede návštěvníky po výzkumu Rudé planety, další informace najdete také v článku Geolog z NASA přijede do Hradce debatovat s dětmi o Marsu. Druhá výstava se věnuje zajímavému dění na obloze mezi Marsem a Venuší. 

Vstupné do hvězdárny a na její programy je pro děti za 45 korun, večerní pozorování za stejnou cenu a večerní programy, které v sobotu začínají od půl deváté večer jsou za 60 korun. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme