Zveme: Hradec se o víkendu rozezní hudbou, od dixielandu přes folk až po jazz

Kunstkomora na rudolfinské výstavě v Muzeu východních Čech.
Kunstkomora na rudolfinské výstavě v Muzeu východních Čech. | autor: MvČ

Víkendový Hradec Králové bude tentokrát především hudební, nabízí se hned několik koncertů. Na piletickém Šrámkově statku zahraje v pátek večer dixielandová skupina Nadoraz, v letním kině Širák zahrají v neděli hned tři folkové kapely a v Jiráskových sadech Art Jazz Band. Koncert PSH na hradeckém letišti pořadatelé zrušili. Vyrazit můžete také do muzea navštívit císaře Rudofla II. a vyzkoušet pokusy v jeho alchymistické dílně nebo na procházku Po stopách architektů Josefa Gočára a Oldřicha Lisky.

Koncert skupiny Nadoraz

Tradiční vystoupení hradecké dixielandové skupiny na Šrámkově statku v Pileticích začíná dnes v 19 hodin. Královéhradecký NADORAZ byl původně folkovou kapelou, ale postupně oblékl dixielandový kabát a dnes po více než dvaceti letech s ironií sobě vlastní, hraje nejen swing, dixieland, country, ale i rap, funky a rock v nenapodobitelném provedení.

Koncert PSH nebude

Tým Léto v parku, který každý týden organizuje koncerty ve Festival Parku na hradeckém letiši vzkazuje, že hiphopoví PSH nepřijedou. "S lítostí oznamujeme, že na základě nepředvídatelných okolností jsme po dohodě s kapelou nuceni koncert PSH v Hradci Králové dne 16. 7. 2021 zrušit. Peníze za vstupné vám bude automaticky vráceny v plné výši způsobem, jakým byla platba provedena. Děkujeme za pochopení."

Návštěva u císaře v muzeu

Komentovanou prohlídku výstavy Rudolf II. Umění pro císaře připravilo Muzeum východních Čech na dnešní 16. hodinu. Nejen děti si užijí didaktické aktivity a interaktivní program v kunstkomoře Rudolfa II.: "Tam si prohlédnete kopie starých map plné bájných živočichů, z nichž některé možná naleznete i v kabinetních skříních, které v kunstkomoře stojí. Neochudíme vás ani o alchymistickou laboratoř, ve které budou pod dohledem muzejních edukátorů probíhat bezpečné, přesto efektní pokusy." Z kapacitních důvodů je počet návštěvníků omezen. Na prohlídku je nutné se předem přihlásit. Registrace je zde: https://1url.cz/RK2h7. Program je vhodný pro děti od 10 let.

Po stopách Josefa Gočára a Oldřicha Lisky

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost zve na procházku s průvodcem po Hradci Králové. Sraz je v neděli v 16 hodin u Infocentra HK na Eliščině nábřeží. "Během procházky si s průvodcem prohlédnete nejvýznamnější stavby Josefa Gočára a Oldřicha Lisky. Ty připomínají období rozkvětu Hradce Králové, kdy mu právem náleželo označení Salon republiky."

Společný koncert v letním kině

Letní kino Širák hostí v neděli od 17 hodin folkový podvečer. Společný koncert legendy české folkové scény Pavla Lohonky Žalmana se svým & Spolem, oblíbené folkové skupiny Marien Víťi Troníčka z Pardubic, a hvězdy Country rádia Tonyho Jocha & Přáteli. Děti do dvou let věku mají vstup zdarma, ostatní platí 390 korun.

Promenádní koncert

Nedělní promenádní koncert v hradeckých Jiráskových sadech tentokrát zazní od Art Jazz Bandu. Začátek je naplánován na nedělní 16. hodinu.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme