Zveme: Hradec rozzáří stovky světýlek nočních běžců

Noční běh se v Hradci uskuteční už po třetí
Noční běh se v Hradci uskuteční už po třetí | autor: night-run.cz

Nadcházející víkend bude tentokrát především ve znamení sportu. Hradcem Králové se totiž prožene oblíbený noční běh, kterého by se měly zúčastnit dva tisíce nadšených atletů. Kromě toho nás čeká další sportovní zážitek - fotbalové utkání domácích Votroků s Opavou. Víkend slibuje také první jarní piknik, večeři pro všechny vegany nebo výtvarné dopoledne v muzeu.

Běžci startují v sobotu z Velkého náměstí

Pět nebo deset kilometrů. Takové možnosti mají v sobotu běžci na Night Run Hradec Králové, který startuje z Velkého náměstí. Třetí ročník oblíbené akce, která město doslova rozzáří stovkami světýlek, neboť běžci závodí s nezbytnými čelovkami, pomáhá také v boji proti rakovině prsu. Bohatý program začíná už v 15 hodin odpoledne registrací dětských závodníků. Samotné závody nejmladší běžců vypuknou patnáct minut po 18. hodině. O hodinu později startuje závod Family Run na okruhu 1100 nebo 2200 kilometrů. Pětikilometrový Avon běh začíná o půl deváté večer a hlavní závod – tedy Night Run na deset kilometrů – přesně ve 20:40.

Taje abstraktní malby odkryje muzeum

Spontánní tvorba, abstraktní malování a výlet až do hloubi našeho nitra. Netradiční výtvarné dopoledne Galerie moderního umění nazvané Skrytá podoba vás čeká už tuto sobotu od 9 hodin v Muzeu východních Čech v Hradci Králové. Setkání s dílem Mikuláše Medka bude spojené s výtvarnou dílnou. Akce je určena především pro děti ve věku 6 až 12 let a jejich rodiče, mladší děti by s sebou měly mít doprovod. Program potrvá dvě hodiny. Za vstupenku zaplatíte 40 korun, doprovod stejnou částku. Registrovat se můžete na adrese nebo na telefonním čísle 727 806 971.

Dubnové sousedské setkání zve na piknik v trávě

První jarní Zaber Hradec je tu. Nedělní akce láká tentokrát na Tylovo nábřeží a to od 14 do 18 hodin. A co vás tu čeká? Dubnové sousedské setkání proběhne tentokrát ve formě pikniku na trávě naproti Hučáku. Vstup na akci je volný, deky, polštáře a košíky s dobrotami jsou vítané. Přinést si můžete i vlastní gril. Organizátoři akce slibují jako vždy příjemnou atmosféru, setkání se známými i neznámými tvářemi a možná i trochu sportu. Třeba ve formě pétanque, což je typická pikniková zábava. A další program? To už záleží na těch, kdo na nedělní posezení dorazí.

V Centralu se bude hodovat na skandinávský způsob

Jak se stravují lidé na severu? To se dozvíte v neděli od 18. hodiny na pravidelném setkání plném jídla ve videokavárně kina Bio Central. Veganská večeře vás přesvědčí o tom, že skandinávská kuchyně není jen o rybách a skopovém, ale že kvalitně jíst se dá i bez masa. „A pokud i vy znáte nějaký pokrm z Dánska, Švédka, Norska, Finska nebo snad i Islandu, uvařte a přineste ho ochutnat ostatním,“ vzkazují organizátoři akce. Vstup je volný.

FC Hradec Králové vs. SFC Opava. Fotbalová bitva začíná v sobotu dopoledne

V sobotu od 11 hodin se také můžete těšit na další utkání domácího týmu Votroků. Ten ve 24. kole Fotbalové národní ligy 2015-16 na Malšovickém stadionu nastoupí proti SFC Opava. Lístky koupíte za obvyklých 80 korun, zlevněné za polovinu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více

Vrbenského kasárna získala další dotaci. Zrekonstruována by měla být v roce 2025

Královéhradecký kraj získal dotaci na rekonstrukci Vrbenského kasáren v Hradci Králové ve výši 245 milionů korun, a to na energeticky účinnou revitalizaci brownfieldů z Národního programu obnovy. Jde o čtvrtou a zároveň poslední část finanční podpory, o kterou se kraj ucházel z…
Čtěte více

Muzeum plné hraček potěší malé i velké návštěvníky

Hradecké muzeum nyní nabízí novou výstavu, která potěší děti ale hlavně dospělé návštěvníky, kteří si připomenou, s čím si jako malí hráli. Nostalgická výstava představuje hračky z převážně 2. poloviny 20. století z rodinné sbírky Věry Dvořáčkové. Kromě panenek, plyšových…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme