Zveme: Hradcem o víkendu zavoní káva. Na festivalu se naučíte připravit tu nejlepší

Festival o kávě se koná ve Waldekově vile
Festival o kávě se koná ve Waldekově vile | autor: FB Waldekova vila

Tento víkend se v Hradci ponese ve znamení čerstvě upražené voňavé kávy. Na sobotním festivalu ji můžete nejen ochutnat, ale také se ji naučit správně uvařit. Za dalšími dobrotami se můžete vypravit na farmářské trhy a o pestrý program nebude nouze ani na Malém náměstí, kde v neděli startuje maraton, půlmaron i charitativní běh. A máme tu i tip na jeden výlet do Saunového ráje. Více už v naší tradiční páteční pozvánce.

Festival o kávě sází na pohodovou atmosféru i dobroty

Patříte mezi milovníky kávy? Pak byste si neměli nechat ujít hradecký festival o kávě aneb jak si v domácích podmínkách udělat co nejlepší kávu. Akce proběhne mezi 14. a 22. hodinou ve Waldekově vile v Nezvalově ulici a vstupné je dobrovolné. A co všechno vás tu čeká? Dozvíte se něco o historii, bobech, o typech kávových zrn, pražení, přípravě a podávání kávy. „Akci pořádáme s Café Dílna, Café na kole, Makronky Malý princ, Cups&Cakes, Nordbeans, Férová palačinkárna a dalšími profesionály. Čeká vás zajímavá architektura Waldekovy vily a jako obvykle pohodová atmosféra. Dostatek gastronomické, kulturní a sportovní zábavy na celé odpoledne,“ slibují pořadatelé akce. Užít si můžete i doprovodný program. Třeba fotokoutek, ping-pongový turnaj nebo pojízdný antikvariát.

Na farmářské trhy do Gayerových kasáren

Dva týdny uplynuly jako voda a v Gayerových kasárnách se chystají další sobotní farmářské trhy. Stejně jako v předchozích měsících proběhnou v obvyklém čase, tedy od 8 do 12 hodin. A na co se můžete těšit tentokrát? Především na podzimní sortiment zboží. Kromě toho tu zakoupíte mléčné výrobky, uzeniny i různé druhy pečiva. Všechny své výpěstky a výrobky budou na trzích prezentovat sami pěstitelé, chovatelé či malozpracovatelé z regionu, kteří ve své činnosti kladou především důraz na kvalitní suroviny a ekologický způsob zemědělství.

Maratonci i půlmaratonci vyběhnou na trať v neděli

Maraton, půlmaraton i charitativní pětikilometrový běh. Přesně to vás čeká už tuto neděli v Hradci Králové. Všechny běhy startují z Malého náměstí a už teď je jasné, že se jich zúčastní stovky běžců. Druhý roční ČSOB Maratonu začíná v 11:15, čtvrtý roční Olfincar Hradeckého půlmaratonu ve 12:30 hodin. Pořádající organizace Sportvisio letos navíc rozšířila nabídku o Kingspan Běh proti rakovině, který je určen nejen běžcům, ale třeba i chodcům. Trať měří pět kilometrů a první závodníci na ni vyběhnou ve 12:40 hodin. Startovné na nesoutěžní běh činí 300 korun za osobu. Celou částkou přispějete na Onkologickou kliniku Fakultní nemocnice Hradec Králové na nákup speciálních světelných panelů. Společnost Kingspan vybrané peníze navíc zdvojnásobí. Příspěvek můžete poskytnout také na transparentní účet akce. Registrovat se můžete na stránkách sportvisio.cz.

Do Saunového ráje se sjedou zkušení odborníci z celé republiky

Saunový ráj – další akce, na kterou bychom vás chtěli tento týden pozvat. Koná se v neděli a podle všeho půjde o mimořádnou událost. Koná se v Holicích v Saunovém ráji, který slaví páté narozeniny. Otevřeno tu bude od 10 do 22 hodin a účast slíbili zkušení saunéři z celé republiky. Ti sem přijedou předvést saunové show, saunové divadlo i relaxační saunové ceremoniály. Nebudou chybět peelingové procedury. K hostům se přidají místní saunéři a vznikne tak maratón patnácti vystoupení. Místo si můžete rezervovat předem nebo si zakoupit přednostní vstup na ceremoniál. Rezervace se provádí telefonicky, e-mailem, osobně nebo také v e-shopu. A těšit se můžete i na doprovodný program - soutěž Windstorm master v síle mávání ručníky nebo na ovocný raut.

Proti hradeckým hokejistům nastoupí Oceláři Třinec

V neděli nás také čeká další kolo Tipsport extraliga 2016/17. S domácím týmem Mountfield HK se tentokrát utkají Oceláři Třinec. Fandit můžete přijít od 17 hodin za zimní stadion. A pozor, jedna novinka pro fanoušky. Dosud si mohli vstupenky na extraligové zápasy pořídit přes on-line předprodej a na pokladnách Fortuna arény. Nově je lze zakoupit i v infocentru na Eliščině nábřeží. Otevřeno je tu každý den včetně svátků a víkendů.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Do karibské tančírny pod Pražským mostem a na výstavu růží

Co se bude dít o víkendu v Hradci Králové a blízkém okolí? Na Šrámkův statek dorazí pardubická trampská kapela Marien, na náplavce pod Pražským mostem se bude tančit latina na písčité karibské pláži. V Zahradě léčivých rostlin můžete obdivovat až 80 odrůd růží, Bílou věží bude v…
Čtěte více

Farmářské trhy v Hradci nově na Tylově nábřeží. Pořádá je parta nadšenců

V Hradci se minulou sobotu na Tylové nábřeží sešli farmáři a lidé si tak mohli nakoupit regionální potraviny. Přitom to původně vypadalo, že s farmářskými trhy bude letos v Hradci konec, z důvodu malého zájmu prodejců i návštěvnosti vedle Atria, se jejich pořádání zrušilo. Proto…
Čtěte více

ZVEME: Na drakiádu, do divadla, na maraton či na noc vědců

První říjnový víkend v Hradci Králové slibuje pestrou nabídku akcí. Sportovci mohou běžet maraton či půlmaraton přímo v centru města, Na soutoku poteče pivo při Octobeer festu, u Futura bude Festival netradičních chutí, děti mohou na drakiádu s vlastnoručně vyrobenými draky. V…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme