Štítky: | Folklorní festival |

Zveme: Folklorní soubory budou hrát po celý víkend k tanci i poslechu

Folklorní festival začíná už dnes
Folklorní festival začíná už dnes

Je před námi první červnový víkend a to znamená jediné: naše tradiční páteční pozvánka s náloží skvělých akcí je tady! Těšit se můžete na oblíbený folklorní festival a desítky souborů, které budou tančit i zpívat v Žižkových sadech, na Šrámkově statku i v sousedních Pardubicích. Užít si můžete i den plný dobrodružství v hradeckých lesích či sportovní odpoledne s Evou Vrabcovou Nývltovou. A chybět nebude ani netradiční filmové promítání.

Festival roztančí Hradec i Pardubice

Už čtvrt století slaví Folklorní festival Pardubice – Hradec Králové. Užít si ho můžete právě tento víkend. Program začíná dnes večer bujarou Pernštýnskou nocí v Pardubicích. Vystoupení folklorních souborů proběhne od 19:30 do 24 hodin. Chybět nebude ani jarmark lidových řemesel a historický program. Do Hradce se folklorní festival přenese o den později. Od 10 do 16:30 hodin můžete navštívit program na Na hradeckém rynku v Žižkových sadech. I tady vás čeká jarmark lidové tvorby a řada hudebních vystoupení. Od 16:30 hodin pokračuje scénický program v Klicperově divadle. V 19 pak festival navštíví i Šrámkův statek v Pileticích, kde se setkáte s folklorními soubory, kterou budou hrát k tanci i poslechu.

Den plný dobrodružství čeká děti u Rytířského hradiště

Přemýšlíte, kam se s dětmi vypravit v sobotu? V hradeckých městských lesích u Rytířského hradiště a v OC Futurum vás čeká den plný dobrodružství, poznávání a soutěží. Akce začíná v 10 a končí v 17 hodin, vstupné je zdarma. Cestu k Rytířskému hradišti bude zajišťovat autobus, který vyjede od Futura poprvé v 10:30 a poté vždy o půl a v celou. Z Hradiště bude jezdit zpět vždy ve čtvrt a ve tři čtvrtě, kdy poslední vyrazí v 16:45. „Každá rodina či skupina obdrží na začátku herní mapu s vyznačenými stanovišti umístěnými v OC Futurum a nedalekých městských lesích. Za splnění jednotlivých úkolů získají stvrzující razítko – dle jejich počtu bude čekat na výpravu sladká odměna, dárečky nebo cesta elektrickým vláčkem,“ dodávají pořadatelé akce.

Netradiční promítání proběhne v budovatelském duchu

Netradiční filmové promítání v Pilnáčkově továrně pořádá dnes od devíti večer kino Bio Central. Zážitkový projekt Kino 2.0 proběhne tentokrát v duchu budování vlasti. Mimo filmu, který je pro diváky tajemstvím, se návštěvníci mohou těšit na zábavný program i after párty. „S tímto promítáním poprvé využijeme vyloženě industriální prostor dřívější továrny, který nás inspiroval k výběru filmu a dalšímu programu. Po vodáckém, gala a indickém promítání to bude další zážitek a my se těšíme, že bude pro nás i diváky zase něčím nový,“ zve na další Kino 2.0 Ilona Machová z Bia Central. Vstupenky si diváci mohou vyzvednou na pokladně kina. Pořadatelé doporučují vzít si s sebou ladící dobové dělnické oblečení a také ešus a lžíci, protože se bude podávat polévka. Promítání proběhne pod širým nebem.

Proběhněte se s olympioničkou Evou Vrabcovou Nývltovou

Pokud patříte mezi sportovní nadšence, nenechte si ujít sobotní Orlice Family Cup. První ročník této akce začíná v 10 hodin ve venkovním areálu OC Orlice a je určen pro celou rodinu. Den plný sportování slibuje také spoustu zábavy a těšit se můžete i na českou olympioničku Evu Vrabcovou Nývltovou. „Máme pro Vás v našem venkovním přírodním areálu připravený pestrý program doslova pro všechny - zasoutěžit si můžou děti i dospělí, maminky s kočárky i bez kočárků, tátové s pivními bříšky i bez bříšek, stejně jako senioři s hůlkami i bez hůlek,“ slibují organizátoři.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Zveme: Na dětský den, folklorní festival, muzejní noc či sraz veteránů

Co se bude dít o víkendu v Hradci Králové a blízkém okolí? Nabídka víkendových akcí je pestrá, můžete si zasportovat na cyklomaratonu, vyrazit v rámci muzejní noci zdarma do hradeckých muzeí a galerií, obdivovat legiovlak na nádraží, veterány na Stříbrném rybníku nebo vzít děti…
Čtěte více

Zveme: Na hradecký Den vody, folklorní festival či do zahrady léčivých rostlin

Víkend opět otevřeme pravidelnou páteční pozvánkou, do které jsme pro vás vybrali ty nejzajímavější akce v Hradci Králové. Dnes si můžete užít rozmanitý Den vody 2019 na Eliščině nábřeží nebo navštívit Nábřeží umělců na nedaleké náplavce Labe. O víkendu se pro veřejnost otevře…
Čtěte více

Zveme: Na folklorní festival, Pivní rozjímání, cyklomaraton či sportovní hry

Ještě nevíte, co podniknete o víkendu? Třeba vás inspiruje naše pravidelná páteční pozvánka. Dnešní Den dětí si nejmenší mohou užít například v Galerii moderního umění, ale akce pořádají také hradecká obchodní centra Futurum a Atrium. Celý víkend probíhá Folklorní festival…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme