Zveme: finálový víkend s divadelním festivalem, vemte s sebou děti

Divadelní festival baví také malé diváky | Foto: Open Air Program
Divadelní festival baví také malé diváky | Foto: Open Air Program

Poslední červnový víkend se podle počasí tváří jako zakaboněné jaro, ale podle ruchu ve městě, který Hradci Králové vládne už týden, je jasné, že přichází tři finálové dny Mezinárodního divadelního festivalu Divadlo evropských regionů a také festivalu v ulicích Open Air Program

Na co ještě můžete vyrazit a jaká překvapení mají divadelníci v záloze především pro dětské diváky? Najdete v naší víkendové pozvánce.

Festival i letos hýří představeními pro dětské diváky

Dětská divadelní pozvánka směřuje samozřejmě do Divadla Drak, do jeho Studia a také do Labyrintu Divadla Drak. V pátek v 10 hodin dopoledne se v Draku představí Malé divadlo z Českých Budějovic, které nejmenším festivalovým divákům zahraje pohádkový příběh o Popelce. A že půjde o různé verze i podoby pohádkového štěstí napovídá i podtitul, pohádka dostala název „Popelka... Z krejčovského salónu“.

Na dětské publikum se těší také v divadelních stanech pod otevřeným nebem na Open Air Programu. Ten je také letos plný pohádek, předstvení a výtvarných dílniček pro nejmenší festivalové návštěvníky.  

Ve stanu v Žižkových sadech (konkrétně Stan nočního kozodoje) se v pátek od dvou hodin odehraje Jabloňová pohádka, kterou následně doprovodí výtvarná dílnička pro děti. Od čtyř hodin na stejném místě malé diváky čeká Výlet na Říp i výtvarné řádění. Další divadelní pohádka „Bylo nebylo nebo bylo“ je připravená od půl páté ve velkém Open stanu.

V sobotu od jedné hodiny se v Žižkových sadech mohou děti zahloubat do pohádkového dobrodružství Žabáci o dvou nerozlučných přátelích a dvou žabách. V neděli vemte děti do Žižkových sadů do velkého stanu znovu, tentokrát na pohádkový příběh Pohádka o Dorotce, který děti i jejich rodiče naučí, jak si hlídat korunky od chvíle, kdy dostaneme první prasátko.

Pro děti ale není připraveno jenom divadlo, můžete je vzít také na taneční dílnu, kde si odzkouší základy tance a choreografie či vnímání rytmu a hudby. Vše se odehraje formou her a to v Žižkových sadech v sobotu od dvou hodin.

Ani Klicperovo divadlo nezapomíná na své nejmenší. Pro dětského diváka jsou na letní scéně u Klicperova divadla připraveny pohádkové příběhy na pátek i na sobotu od půl čtvrté odpoledne. Po oba dny přijede se svým představením Jakub Folvarčný, který je hercem, dramatikem, režisérem, ale i básníkem a scénáristou v jedné osobě. V pátek se těšte na Karlovu a Jaromírovu pohádku a v sobotu na Cirkus Prdítko. Improvizátora Jakuba Folvarčného mohou dospělí diváci znát třeba také z pražského divadla Alfred ve dvoře.

Labyrint Divadla Drak si pak děti mohou prošmejdit v průběhu celé neděle, kdy je jim k dispozici muzeum loutek i interaktivní laboratoř. Zváni jsou hosté festivalu stejně jako královéhradecká veřejnost. 

Hudební festivalová nadílka pro dospělé diváky

A ještě něco málo z hudebního programu divadleních oslav v Hradci Králové. V pátek od 18,50 v rámci Open Air Programu  zahraje na Kavčím plácku pro hradecké posluchače známá kapela Vyhoukaná sowa. Po pátečním představení v Klicperově divadle se jeho letní scénou rozezpívají dámy z Yellow Sisters

Sobotní večer opanuje Divadlo Drak a jeho Studio kouzelná zpěvačka Načeva, která se stane hostem v hororovém koncertu s přízviskem „pro chvíle pohody“ a s názvem „Perníková chaloupka“. Netradiční koncert do hradeckého Draku přivezou Tomáš Jarkovský a Jakub Vašíček z pražského Divadla Minor.

Užijte si ruch i pohodu poslední dní divadelního festivalu Divadlo evropských regionů a divadelního festivalu v ulicích Open Air Program a zajděte i na další představení, pozvánky najdete také v naší kulturní rubrice

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme