Zveme: filmové novinky i hokejová premiéra

Zajděte do kina na filmové novinky | Zdroj: Filmserver.cz
Zajděte do kina na filmové novinky | Zdroj: Filmserver.cz

První lednový víkend slibuje hned dvě filmové novinky. Udělejte si po náročném konci roku čas a zajděte do kina. Filmy jako Bídníci anebo Frankenweenie zabaví dospělé i menší publikum. 

V sobotu si pak položme otázku, zda se bojí tygři? Nebo se více bojí Královští lvi? Oboje zjistíme v sobotu odpoledne buďto v Divadle Drak, kde si na záludnou otázku odpoví zdejší loutkoherci spolu se svými dětskými diváky, anebo na zimním stadionu, kde se utkají domácí lvi s Kadaní. 

Novinky na plátně

„Frankweenie: Domácí mazlíček“ je animovaná černobílá komedie, nebo také horor s prvky scifi, na který zve zdejší kino Cinestar. Film z pera jedinečného Tima Burtona (natočil také film Karlík a továrna na čokoládu nebo Mrtvá nevěsta Tima Burtona) zavede své diváky do krajiny autorova dětství a do vzpomínek nás všech na lásku k našemu prvnímu zvířátku. 

Filmová kritička Mirka Spáčilová o novince nejen pro děti řekla, že když chce umělec sdělit lidstvu velkolepé ideje, zpravidla svět otráví. Ale pokud si nadělí filmeček čistě pro vlastní radost, udělá ji i ostatním. Těšte se na poklidnou, snovou a měsíční krajinu a také dětskou lásku doslova až za hrob.

Druhou filmovou novinkou začátku roku 2013 je nové zpracování klasické látky od francouzského velikána Victora Huga Bídníci. Bídníci dostali podobu filmového muzikálu a režije se ujal Tom Hooper, oceněnný za film Králova řeč. 

Muzikál z britské dílny slibuje známý příběh o hledání spravedlnosti a ztracené lásky, ale i o útěku před zákonem. U filmových kritiků Bídníci zatím sklidili rozporuplné ohlasy, ale zároveň svým hereckým obsazením a muzikálností snímku slibují oddychovou zábavu a příjemný zážitek. 

Nejen tyto dvě filmové novinky nabízí v průběhu celého víkendu multikino Cinestar.

Hokejová premiéra

Hokejová sobota a premiéra nového trenéra klubu Jiřího Kučery čeká královéhradecké fanoušky. Od páté hodiny se na ledové ploše zimního stadionu předství tým domácích s týmem z Kadaně.  Podaří se novému trenérovi dovést hradecký tým do play-off? 

„Před dalším sobotním střetnutím v rámci první hokejové ligy v zásadě můžeme konstatovat, že si Hradec Králové a Kadaň oproti loňské sezóně téměř vyměnily pozice v tabulce. Kadaň v první čtyřce a Hradec na hranici play-off. To by zřejmě před startem letošního ročníku nikdo neodhadoval,“ uvedl Jakub Malý z hokejového klubu. 

Duelu s Kadaní bude předcházet vyhlášení nejlepšího hradeckého hráče za měsíc prosinec podle hlasování diváků. „V průběhu první přestávky navíc dojde k ocenění úspěšných členů Krajského centra talentované mládeže v kategoriích Junioři, Starší dorost a Mladší dorost také za měsíc prosinec,“ zve všechny na sobotní utkání Jakub Malý. 

Bojí se tygři?

Kdo váhá, může vzít své ratolesti do Divadla Drak na písničkové představení, které vypráví o odvaze, ale i strachu. „Maminka pošle svého bojácného synka do sklepa pro okurky. Z jednoduchého úkolu se však stane velké dobrodružství. Díky třem kamarádům se sklep promění v cirkusové šapitó a náš hrdina bude jeho hlavním artistou,“ lakají herci z divadla své malé diváky. 

„Věříme, že se naši malí diváci budou nejen krásně bavit, ale že některým z nich dokonce pomůžeme překonat vlastní strach ze světa, který skýtá tolik nástrah,“ doplňují ještě divadelníci z Draku. Představení s názvem Bojí se tygři? začíná v Divadle Drak v sobotu od čtvrté hodiny odpolední. 

Další tipy a pozvánky z Hradce Králové najdete v naší sekci kultura.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme