Zveme: Filharmonici zahrají na Tříkrálovém koncertě, děti si užijí divadlo v Draku

Divadlo O pejskovi a kočičce zahraje dětem Divadlo Drak. Zdroj: Divadlo Drak
Divadlo O pejskovi a kočičce zahraje dětem Divadlo Drak. Zdroj: Divadlo Drak

Je před námi druhý pátek v novém roce. Jako obvykle vám proto přinášíme několik zajímavých tipů na víkendové dny. Jelikož počasí letos zimním radovánkám příliš nepřeje, připravili jsme výběr možností, jak strávit volno poslechem příjemné hudby, odpočinkem v kině nebo u pěkné výstavy. Nezapomínáme samozřejmě ani na děti. Ty si mohou užít třeba veselou divadelní pohádku nebo velký karneval.

Fotostřípky z Japonska objektivem českého cestovatele

Jak se žije v Japonsku? To můžete poznat na dvoudílné výstavě fotografií v galerii Centra celoživotního vzdělání Knihovny města Hradec Králové ve Wonkově ulici. Na dvoudílné expozici Poutníkem po Šikoku a Fotostřípky z Japonska si můžete prohlédnout fotografie českého cestovatele, historika umění a bývalého ředitele Muzea a galerie Orlických hor Konstantina Korovina.

„Fotografie dokumentují specifickou a naprosto svébytnou japonskou kulturu, její duchovní sílu a především překrásnou a nedotčenou přírodu, která po staletí tvoří silnou inspiraci západnímu světu,“ řekla o výstavě mluvčí knihovny Vladimíra Svobodová. Otevřeno tu je v sobotu od 8 do 12 hodin. Pokud výstavu nestihnete navštívit o víkendu, můžete se na ni vypravit i ve všední dny  – potrvá až do konce ledna.

Tříkrálový koncert v podání pardubické Komorní filharmonie

Další akcí, na kterou vás dnes pozveme, je Tříkrálový koncert. Ten se koná se v neděli od 19 hodin v malém sále Kongresového centra Aldis na Eliščině nábřeží. Na programu je Wolfgang Amadeus Mozart a Felix Mendelssohn Bertholdy. Jejich skladby zahraje Komorní filharmonie Pardubice, se kterou vystoupí violistka Pavla Honsová a houslista Petr Zdvihal. To vše pod taktovkou dirigenta Miloše Formáčka. Vstupenky jsou k dostání přímo na místě nebo v předprodeji v Informačním centru na Gočárově třídě a v Galerii Barbara ve Střelecké ulici.

Divadlo, animáčky i velký karneval pro děti

Pro děti máme tento týden hned několik pozvánek. První z nich je na představení O pejskovi a kočičce v sobotu od 16 hodin na hlavní scéně Divadla Drak. Herecký pár bude dětem pomocí divadelních triků a kouzel vyprávět něžné příběhy dvou zvířátek, která se ve skutečném světě v lásce zrovna dvakrát nemají. Hra je určena dětem od tří let a trvá zhruba 50 minut. Stále je k dispozici několik volných míst, vstupenky stojí 80 korun.

Další víkendovou akci pro děti přichystal Bio Central. V neděli od 15.30 budou promítat Animáčky pro nejmenší. Za lístek na pásmo krátkých kreslených filmů z dílny studentů Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně zaplatíte 60 korun.

Pokud vaše děti dávají přednost karnevalům, jistě si užijí ten, který se v neděli od 15 hodin koná ve velkém sále Adalbertina. Zábavné maškarní odpoledne s písničkami, soutěžemi, tancem a zpěvem potrvá do 17 hodin. Roztančí a rozdovádí vás Divadlo Koráb z Brna. Cena vstupenky na Velký dětský karneval je 90 korun.

Naváží hokejisté na skvělý zápas z minulého týdne?

V neděli se můžete těšit na hokejový zápas na zimním stadionu. V 37. kole hokejové extraligy se proti sobě na ledové ploše postaví domácí Mountfield HK a PSG Zlín. Začátek je v 17.30 hodin. První letošní utkání, které hradečtí lvi ve FORTUNA aréně odehráli minulý víkend, dopadlo pro domácí barvy skvěle. Přestože tým trápila četná marodka a zápas dohrával pouze v patnácti hráčích, odjela Mladá Boleslav s devítibrankovým debaklem. Hradec utržil pouhé dva góly. Doufejme, že se hráčům povede stejně skvěle i tuto neděli.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradec prodloužil dohodu s Mountfieldem, hokejový klub zůstane do roku 2026

Po letošním historickém úspěchu, kdy hradecký hokejový klub získal v základní části extraligy Prezidentský pohár, se město Hradec Králové a společnost Mountfield dohodly na prodloužení spolupráce minimálně na dalších několik sezón. Město navíc přispěje na provoz zimního stadionu…
Čtěte více

Hradecké Bio Central už ožívá, divadla se na provoz chystají

Kultura ve městě začíná pomalu ale jistě ožívat. Hradecké Bio Central už od pondělí promítá. Přístup do sálů je za daných vládních podmínek. Stejně tak se po více než půlroční pauze chystají rozjet provoz i Divadlo Drak či Klicperovo divadlo. Hradecké multikino Cinestar má zatím…
Čtěte více

Do zimního stadionu chce Hradec investovat 50 milionů

Město Hradec Králové plánuje rozsáhlé úpravy zimního stadionu za desítky milionů korun, z čehož by nemělo těžit jen extraligové "áčko" hradeckého Mountfieldu, ale také žáci a dorostenci. Vznikne nové zázemí pro hráče, posilovna a rozcvičovna, ale i kanceláře a…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme