ZVEME: Do letního kina, latino tančírny, na divadlo, koncerty i fotbal

Lesní divadlo Chlum navštíví Divadlo Kalich..
Lesní divadlo Chlum navštíví Divadlo Kalich..

Co nabídne Hradec Králové o víkendu? Kulturu i sport, bude se hrát fotbalové utkání i promítat fotbalové mistrovství. Amfiteátr na Chlumu zve na divadelní komedii, letní kino Širák hned na dva filmy, Šrámkův statek na koncert.

VÍŤA TRONÍČEK TRIO+HOST MICHAEL SRB

Šrámkův statek Piletice v pátek od 19 hodin rozezní Víťa Troníček Trio s hostem Michaelem Srbem. Melodické písničky Víti Troníčka ze skupiny Marien v netradičním složení kytara, basa, dobro.

LESNÍ DIVADLO CHLUM

Můj nejlepší kamarád je název inscenace, kterou dnes večer můžete vidět v Amfiteátru na Chlumu. Divadelní přestavení v lesním divadle začíná úderem páteční 20. hodiny. Hrají Aleš Háma, Nela Boudová, Tereza Kostková a další pod režijním vedením Jakuba Nvoty.
Z důvodu páteční bleskové povodně bylo sobotní představení v Amfiteátru Chlum zrušeno. Náhradní termín bude až příští rok.

LATINO NÁPLAVKA (LETNÍ VENKOVNÍ TANČÍRNA)

Hradecká náplavka pod Pražským mostem se dnes večer promění v letní venkovní tančírnu. Latino Náplavka je nový kulturně-taneční projekt, který vznikl s vizí oživit ulice Hradce Králové, rozšířit místní kulturní nabídku a představit široké veřejnosti společenské karibské tance jako salsa, bachata, zouk či kizomba. Jedná se o pravidelné venkovní tančírny v samotném srdci města, které probíhají během letních měsíců na nábřeží pod Pražským mostem. "Naším cílem je podpořit rozvoj stávající taneční komunity a vybudovat v Hradci Králové silné taneční zázemí. Prostřednictvím projektu propojujeme hradecké taneční lektory různých tanečních stylů a dáváme jim příležitost veřejně prezentovat své aktivity a oslovit tak další potenciální zájemce o tanec."

FC HRADEC KRÁLOVÉ – FC SILON TÁBORSKO

Malšovická aréna se v sobotu stane dějištěm přípravného fotbalového utkání mezi domácími Votroky a FC Silon Táborsko. Zápas začíná na novém multifunkčním stadionu v Hradci Králové v 17 hodin.

PROMÍTÁNÍ ME VE FOTBALE

Letní kino v Kempu Stříbrný rybník plánuje na nedělní večer promítání fotbalového mistrovství. Od 21:00 najdete plátno v severovýchodní části kempu u Klubovny. Vstup zdarma a občerstvení zajištěno. V případě nepříznivého počasí se nepromítá.

LETNÍ KINO ŠIRÁK

Letní kino Širák v Hradci Králové zve v sobotu od 21:30 na nové zpracování slavného dobrodružného románu Alexandra Dumase staršího Hrabě Monte Christo

Na velkém plátně ožívá jeden z největších epických příběhů o lásce, zradě a cestě za odplatou. "Marseille, 1815. Mladý lodní důstojník Edmond Dantes zažívá nejšťastnější obdobní svého života. Má se stát kapitánem a konečně se oženit s láskou svého života, krásnou Mercedes. Jeho úspěch ale u mnohých vzbuzuje žárlivost. Edmond se stává obětí zákeřného plánu. Ze dne na den je bez soudu uvězněn v kobce pevnosti If. Po dlouhých čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a najít poklad ukrytý na ostrově Monte Christo. Bez slitování se vydává na cestu pomsty…" Hlavní roli temného mstitele ztělesnil Pierre Niney, který má na svém kontě Césara za nejlepší mužský herecký výkon ve filmu Yves Saint Laurent. S úctyhodným rozpočtem 43 milionů eur se režie a tvorby scénáře ujali zkušení Alexandre de La Patelliére a Matthieu Delaporte. Ti v roce 2023 oslnili diváky dvoudílnou adaptací Třech mušketýrů (D’Artagnan, Milady). Film je přístupný od 12 let a má český dabing.

V neděli se bude promítat od 21:30 česká komedie Sladký život: "Mistr světa v hokeji, který miluje krásné ženy a rychlá auta, musí projít nečekanou životní zkouškou, aby nezklamal své nové přátele a rodinu, o jejíž existenci neměl tušení. Vladimír Polívka v nové komedii od tvůrců filmu ŽENY V BĚHU." Film je přístupný a kromě Vladimíra Polívky uvidíte Petru Hřebíčkovou, Jana Cinu, Vojtěcha Kotka, Jenovéfu Bokovou a další.

KONCERT V SADECH: SONET

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost si opět připravila na letní sezónu oblíbené promenádní koncerty v krásném prostředí Jiráskových sadů na soutoku Labe a Orlice. Návštěvníci parku si budou moci zpestřit rozjímání v parkové zeleni poslechem příjemné hudby celkem po jedenáct po sobě jdoucích nedělí. Koncertní maraton zahájil 16. června Dechový orchestr ZUŠ Habrmanova a jako poslední vystoupí 25. srpna JH BIG BAND. V neděli od 16 hodin zahraje hradecká skupina Sonet. Vstup zdarma.

 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: O víkendu se bude v Hradci sportovat a přijede královna Eliška

První zářijový víkend navštíví Hradec Králové tradičně královna Eliška Rejčka, na Velkém náměstí se konají Slavnosti Královny Elišky. Bude se pít burčák a bude se hodně sportovat, koná se oblíbená akce Město na kolech a také Velká cena Hradce Králové, poběží se závod…
Čtěte více

ZVEME: Děti čeká bejbypankovej festival Kefír a Bob s Bobkem ve Futuru

Závěr prázdnin v Hradci Králové slibuje slunečný víkend nadupaný nejrůznějšími akcemi. Ve Futuru se děti rozloučí s letními prázdninami spolu s Bobem a Bobkem, na hradeckém letišti je čeká bohatý program festivalu Kefír. Na Slezské plovárně se koná koncert a dětský den Hold…
Čtěte více

ZVEME: Na hradeckém nábřeží ochutnáte pivo, děti objeví poklad na Stříbrném rybníku

Co přinese jeden z posledních prázdninových víkendů v Hradci Králové? Děti budou hledat poklad na Stříbrném rybníku, promítat tam bude i letní kino. Na hradecké náplavce se koná Nábřeží piva a v areálu Dětské železnice budete moci obdivovat parní stroje a historickou techniku.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme