ZVEME: Do kukuřičného bludiště s baterkou nebo na latinu pod most

Kukuřičné bludiště v Hradci Králové.
Kukuřičné bludiště v Hradci Králové.

Poslední červencový víkend nabídne v Hradci Králové kulturu i sport. V sobotu a v neděli se v Parku 360 odehraje jeden z největších koncertů jedné z největších světových hvězd - Eda Sheerana. V pátek se bude tančit latina pod Pražským mostem, v restauraci Na Soutoku zahraje Vítkovo kvarteto a po tmě s baterkami se bude bloudit kukuřičným bludištěm. Sportovci mohou vyrazit na Biřičku, kde se koná terénní triatlon.

ED SHEERAN - MATHEMATICS TOUR

V Parku 360 na hradeckém letišti se chystají největší koncerty v historii Hradce Králové, kam se chystá dvakrát 50 tisíc návštěvníků z celé Evropy. V sobotu a v neděli tam zahraje v rámci série Rock for People Concerts jedna z největších světových hvězd, britský zpěvák Ed Sheeran. Jeho MATHEMATICS TOUR navazuje na rekordní americké turné, na kterém Ed vytvořil několik rekordů v návštěvnosti. “Mám obrovskou radost, že můžeme uspořádat koncert takové osobnosti a jedinečného muzikanta, kterým je Ed Sheeran. To, že si pro svou show v České republice vybral Park 360, kde je domovem i náš festival Rock for People, je pro nás obrovská čest a přelomový milník,” komentuje za spolupořádající agenturu Ameba Production Michal Thomes, a dodává: “Je to pro nás důkaz, že se opravdu každým rokem posouváme a náš areál může konkurovat velkým světovým arénám.” Special Guest: Calum Scott. 

Mezi centrem Hradce Králové a Parkem 360 bude jezdit speciální kyvadlová doprava a zároveň bude V Parku 360 připraven dostatek parkovacích míst. Na koncerty budou vypraveny speciální přímé vlaky, které návštěvníky dovezou na koncert a po jeho skončení zpět domů.

NOČNÍ BLOUDĚNÍ V KUKUŘIČNÉM BLUDIŠTI

Kukuřičáci vás zvou dnes večer od 21:00 do Kukuřičného bludiště v Hradci Králové: "Opět pro vás chystáme oblíbené noční bloudění společně se strašidly a speciální tajenkou. Můžete přijít od 21:00 do 1:00. Do 23:00 je především pro děti s rodiči, poté vypukne zábava pro odvážnější." Noční bloudění má odlišnou tajenku než je na denním bloudění a dalších termínech nočního bloudění. Přesnou polohu bludiště najdete na webu - https://kukuricaci.cz/bludiste/hradec-kralove. "Doporučujeme s sebou baterku a pořádnou dávku odvahy. Ačkoliv máme rádi Vaše čtyřnohé kamarády, tak je s sebou neberte z důvodu bezpečnosti, nebudou vpuštěni do bludiště." Návštěvníci ve strašidelném kostýmu mají slevu na vstupném!

LETNÍ VENKOVNÍ TANČÍRNA

Tančit se bude dnes večer pod Pražským mostem v Hradci Králové. Latino Náplavka je nový kulturně-taneční projekt, který vznikl s vizí oživit ulice Hradce Králové, rozšířit místní kulturní nabídku a představit široké veřejnosti společenské karibské tance jako salsa, bachata, zouk či kizomba. Jedná se o pravidelné venkovní tančírny v samotném srdci města, které probíhají během letních měsíců na nábřeží pod Pražským mostem. "Naším cílem je podpořit rozvoj stávající taneční komunity a vybudovat v Hradci Králové silné taneční zázemí. Prostřednictvím projektu propojujeme hradecké taneční lektory různých tanečních stylů a dáváme jim příležitost veřejně prezentovat své aktivity a oslovit tak další potenciální zájemce o tanec," vysvětlují pořadatelé z Ekoloko z.s.

VÍTKOVO KVARTETO | NA 3 KUSY

Restaurace Na Soutoku v Hradci Králové zve na koncert kapel Vítkovo kvarteto a Na 3 kusy. Začátek je v pátek od 20:00, prodej vstupenek v restauraci nebo na smsticket.cz. "Připravte se na pořádnou dávku rockové muziky, kterou vám naservírují zkušení veteráni z Vítkova kvarteta. Večer zahájí kapela Na 3 kusy, se kterou si trsnete na spoustu rockových coverů i autorských hitů." V den koncertu je restaurace otevřená od 17:00 pouze pro návštěvníky koncertu. 

HRADECKÝ TERÉNNÍ TRIATLON

Topsports půjčovna Hradec Králové v sobotu od 8:00 hodin pořádá na hradecké Biřičce již 21. ročník Hradeckého terénního triatlonu, který je určen pro profesionální závodníky, hobby sportovce i děti. Široká škála startů nabízí možnost zazávodit si v triatlonu pro celou rodinu, všechny věkové i výkonnostní kategorie. Start a zázemí je tradičně na Biřičce v Hradci Králové. Jednotlivé starty jsou rozděleny podle výkonnosti a přihlásit se mohou také štafety. Pro nejúspěšnější závodníky jsou připraveny krásné sportovní ceny od partnerů závodu pro nejrychlejší 3 ženy i muže v každé věkové kategorii. Každý závodník se v cíli může těšit na krásnou účastnickou medaili a občerstvení. Tradičně čeká také všechny zúčastněné opravdu nebývale bohatá tombola. 
Závodním dnem provede sportovec a moderátor David Cihlář.

Varianty závodu:

- dlouhý závod: 400m plavání+ 19km cyklistika+ 4km běh
- EASY triatlon: 150m plavání+ 5km cyklistika+ 1,5km běh
- dětský duatlon: trasa pro děti od 3 let (vzdálenosti budou upraveny podle věku přihlášených dětí)
- ŠTAFETY

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: O víkendu se bude v Hradci sportovat a přijede královna Eliška

První zářijový víkend navštíví Hradec Králové tradičně královna Eliška Rejčka, na Velkém náměstí se konají Slavnosti Královny Elišky. Bude se pít burčák a bude se hodně sportovat, koná se oblíbená akce Město na kolech a také Velká cena Hradce Králové, poběží se závod…
Čtěte více

ZVEME: Děti čeká bejbypankovej festival Kefír a Bob s Bobkem ve Futuru

Závěr prázdnin v Hradci Králové slibuje slunečný víkend nadupaný nejrůznějšími akcemi. Ve Futuru se děti rozloučí s letními prázdninami spolu s Bobem a Bobkem, na hradeckém letišti je čeká bohatý program festivalu Kefír. Na Slezské plovárně se koná koncert a dětský den Hold…
Čtěte více

ZVEME: Na hradeckém nábřeží ochutnáte pivo, děti objeví poklad na Stříbrném rybníku

Co přinese jeden z posledních prázdninových víkendů v Hradci Králové? Děti budou hledat poklad na Stříbrném rybníku, promítat tam bude i letní kino. Na hradecké náplavce se koná Nábřeží piva a v areálu Dětské železnice budete moci obdivovat parní stroje a historickou techniku.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme