Zveme: Do Hradce dorazí Barcamp, Archeopark zve děti a začíná veřejné bruslení

Pozvánka na Barcamp by mohla přilákat především Pardubáky | Zdroj: Barcamp HK
Pozvánka na Barcamp by mohla přilákat především Pardubáky | Zdroj: Barcamp HK

Na zimním stadionu v Hradci Králové můžete strávit téměř celý víkend. V pátek tam vyrazte povzbudit hradecké extraligové hráče, kteří se postaví před tým z Mladé Boleslavi, a po další víkendové dny vezměte své děti na veřejné bruslení. V sobotu se v Hradci uskuteční vůbec první konference typu "Barcamp". Jak bude vypadat a kdo ze zajímavých přednášejících na ni dorazí se dočtete v článku. Závěr víkendové pozvánky bude patřit dětem a jejich zálibě v odhalování - v Archeoparku ve Všestarech se jim totiž po celý víkend budou věnovat archeologové a ukáží jim něco málo ze své profese.  

Na zimáku zvou na hokej i na veřejné bruslení

Páteční sportovní pozvánka opět po týdnu zamíří na královéhradecký zimní stadion. Tam na domácí extraligový celek čeká soupeř z Mladé Boleslavi.

Hradečtí mají nyní za sebou vítězné klání v Plzni. To se ale podle hráčů vůbec nerodilo lehce, Hradec však nakonec svého oponenta přetlačil a po dvouzápasovém bodovém půstu je čekala potřebná vzpruha. „Výhra v Plzni nás hodně povzbudila. Nejen výsledkem, ale zejména výkonem. Ukázali jsme, jak se má o vítězství bojovat a teď je potřeba na to navázat,“ burcuje své spoluhráče útočník Rastislav Dej. Páteční extraligové zápolení s Mladou Boleslaví začne od 18 hodin. 

Pozvánka na zimní stadion však neplatí jenom pro hokejové fanoušky, ale i pro vyznavače bruslení. Ledová plocha malé haly zimního stadionu opět po letní pouze přivítá veřejné bruslení. První říjnové začne v sobotu od 16 do 17,30 hodin, v neděli pak od 15 do 16,30 hodin. Informace o cenách vstupného najdete také na našem portálu zde

Barcamp se poprvé představí v Hradci, přivede odborníky na IT i komunikaci

Celosvětová síť zcela neformálních tématických konferencí, která je určena pro studenty i širokou veřejnost a nese název Barcamp, se vůbec poprvé uskuteční také v Hradci Králové. V prostorech královéhradecké univerzity tak zazní workshopy s rozmanitými náměty. Jedním z nejzajímavějších (zcela určitě podle názvu) bude přednáška „Programátor ve stripbaru“. 

„Po celý den budou probíhat zajímavé přednášky, dále bude připraven doprovodný program a večer zakončí afterpárty. Přihlásit svojí přednášku mohl prakticky každý člověk a mnoho lidí tak skutečně učinilo, zároveň náš organizační tým vybral několik přednášejících, které chceme v Hradci ukázat,“ uvedl Jiří Hrdlička z organizačního týmu. 

Témata jednotlivých přednášek mají základ v oblasti IT, ale návštěvníci Barcampu se mohou těšit i na to, jak zdokonalit prezentačních schopností, posunout se v osobním rozvoji anebo vedení projektů. „Mezi známá jména přednášejících patří například Irena Zatloukalová, která je tiskovou mluvčí Seznam.cz a také Jiří Kastner, který po mentální stránce připravuje české vrcholové sportovce například na olympijské hry,“ láká na zajímavý program Jiří Hrdlička. „Chystáme také relax zónu, kde lidé budou moci hrát fotbálek, zalítat si s drony nebo si zasoutěžit. Jedna z nejdůležitějších informací – Barcamp byl, je a bude zdarma,“ uzavírají pozvánku pořadatelé. Barcamp startuje v sobotu ráno v 9,30 hodin a kromě Auly v Objektu společné výuky se přednášky budou konat také v místnosti Aula 1 a učebně číslo A2.

Další víkend v pravěku slibuje Archeopark ve Všestarech 

V poslední pozvánce vezmeme děti do pravěku. V Archeoparku ve Všestarech nedaleko Hradce Králové se od soboty do neděle mohou podívat a vyzkoušet si, jak se pracuje archeologům. Na celovíkendovém programu bude práce s detektorem kovů, vykopávky archeologických nálezů, experimentální výpal keramiky anebo třeba složení pravěkých domů.

Akce pro celou rodinu začíná v sobotu v 9 hodin ráno a potrvá až do nedělního podvečera. Pro celé rodiny je mimojiné připraveno speciálně zvýhodněné vstupné za 220 korun.  

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme