Štítky: | Pozvánky |

Zveme: Divadlo v ulicích i na Chlumu, oslavy volejbalistů nebo Lucie v Šimkových sadech

Divadlo v přírodě.
Divadlo v přírodě. | autor: Amfiteatr Chlum

Tento víkend, přesněji pátek odpoledne a večer, bude ještě doznívat REGIONY - divadelní festival. Podrobný program najdete na www.festivalregiony.cz. Hraje se v Divadle Drak, v Klicperově divadle a na dalších místech ve městě. Rušno bude ještě na Kavčím plácku či v Žižkových sadech. Kromě festivalu si můžete užít divadlo i v amfiteátru na Chlumu. Volejbalisté slaví stoleté výročí, Šimkovy sady rozezní kapela Lucie a dřevěný kostelík Sv. Mikuláše bude o víkendu otevřený.

Komedie Benátky pod sněhem na Chlumu

V sobotu 26.června od 20:00  můžete zavítat do přírodního amfiteátru na Chlumu. Bude se hrát komedie od Gillese Dyreka - Benátky pod sněhem. Hrají : Veronika Arichteva / Bára Jánová, Míra Nosek, Lucie Štěpánová, Filip Cíl. Brilantní situační komedie o pozvání na večeři a zmatení jazyků. Při „večeři s přáteli“ dochází ke konfrontaci dvou mladých párů s opravdovostí a falší jejich lásky. Jedni mají před svatbou, druzí možná před rozchodem. Společné setkání může ale všechno převrátit. Jedno malé nedorozumění vede až k absurdním situacím...
Pokud si říkáte, že už se toto představení uvádělo minulý rok, máte pravdu tak napůl. Komedie inzerovaná byla, ale kvůli požehnanému stavu hlavní představitelky bylo divadlo zrušeno a přeloženo na letošní rok. A pokud náhodou mateřské povinnosti opět nedovolí Veronice představení odehrát, má výbornou alternaci v Báře Jánové, kterou znáte třeba ze Slunečné.

Oslavy 100 let volejbalu v Královéhradeckém kraji

Volejbalisté slaví významné výročí od pátku až do neděle. V areálu TJ Slavia Hradec Králové se můžete těšit na víkend plný volejbalu včetně mnoha atrakcí, soutěží a turnajů pro příchozí děti i dospělé.

Pátek 25.6.
14:00-16:00 | minivolejbal v barvách
14:00-18:00 | soutěže, turnaje pro veřejnost i děti
16:30 | přátelský zápas výběr Královéhradeckého kraje – Walbrzych ženy – hala Slavia
18:00 | přátelský zápas výběr Královéhradeckého kraje – Walbrzych muži – hala Slavia

Sobota 26.6.
09:00-17:00 | turnaje mládeže (kadeti, junioři, kadetky, juniorky)  a veteránů
10:00-16:00 | soutěže, turnaje pro veřejnost i děti, beachvolejbal

Neděle 27.6.
9:00-17:00 | amatérská liga
9:00-17:00 | MČR žáků
10:00-16:00 | soutěže pro děti, beachvolejbal pro děti


Prohlídky kostela sv. Mikuláše

Dřevěný kostelík v Jiráskových sadech o víkendu otevírá své prostory. Přijďte si prohlédnout interiér a vyslechnout putovní příběh památky, která se snad už natrvalo usadila na svém místě – v Jiráskových sadech nedaleko soutoku Labe a Orlice. Od 14 do 15 hodin probíhá nekomentovaná, v 15 hodin pak komentovaná prohlídka. Vstupenky lze zakoupit v turistickém informačním centru nebo formou eVstupenky.

Lucie v Šimkových sadech

Legendární kapela Lucie zahraje pro svoje fanoušky v sobotu od 18:00 hodin v Šimkových sadech. Pořadatelé zvou na vzácný letní koncert DOTKNI SE LUCIE. Slibují plnokrevnou rockovou show!

Program:
18:00 - otevření areálu
19:00 - speciální host (bude upřesněn)
20:30 - LUCIE
Vstupenky od 799 Kč na webu www.lucie.cz.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Zveme: Bude se stavět májka a pálit čarodějnice, noční běh rozsvítí Hradec

Prodloužený víkend tentokrát nabídne akce související s oslavami příchodu jara a pálení čarodějnic, ale nejen to. Na Šrámkově statku v Pileticích v sobotu postaví máj všem pannám hradeckým i přespolním. Během sobotního večera pak můžete rozsvítit noční Hradec Králové deseti či…
Čtěte více

"Upeč buchtu a přines si židli," začíná akce Zaber Hradec!

V neděli 27. dubna si na Malé náměstí v Hradci Králové přineste židli nejen pro sebe, ale i pro svého souseda - začíná tady totiž první z cyklu neformálních setkávání ve veřejném prostoru, které jeho pořadatelé nazvali Zaber Hradec! Akce, která má podpořit sousedské…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme