Zveme: Divadelní festival, závody šlapacích vozítek, festival sladkostí nebo pouličního jídla

Festival pouličního jídla.
Festival pouličního jídla.

Víkend je před námi a jeho bezesporu největší událostí v Hradci Králové je festival Divadla evropských regionů a Open Air festival. Začíná se už v pátek a na programu jsou desítky divadelních představení, koncerty a další doprovodný program. Kromě milovníků divadla si přijdou na své i fandové dobrého jídla. Připraven je festival sladkostí i pouličního jídla. Máte rádi netradiční dopravní prostředky? Tak vás potěší závody šlapacích vozítek. Startují v sobotu od muzea.

Šlapací vozítka budou startovat od muzea

Ojedinělé mezinárodní závody šlapacích vozítek v rámci akce s tradičním názvem Nábřeží šlapadel – opět v Hradci Králové. Na jednom z nejhezčích okruhů, v centru města, se utkají závodníci v sobotu 22. června 2019 od 13:30.  Desátý ročník závodů šampionátu Evropy v České republice se pojede na osvědčené trase v centru města. Trasa patří k nejkrásnějším v Evropě, a proto se očekává účast mnoha zahraničních týmů především z Francie a Itálie. Start a cíl závodu je před Muzeem východních Čech, kde budou probíhat předváděcí scénky závodních týmů.

Předvojem rockového festivalu je akce, kde můžete ochutnat pouliční jídlo

Putovní food festival STREET FOOD ROCKS nabídne netradiční kulinářské zážitky i  pohodovou atmosféru letního hudebního festivalu. Kvalitní gastronomie pod taktovkou Zdeňka Střížka, zakladatele veleúspěšného Burgerfestu, provede návštěvníka zákoutími kuchyní z celého světa za zvuku hudby mnoha kapel. Nejlepší pouliční jídlo, pohodová festivalová atmosféra a skvělá muzika? To je STREET FOOD ROCKS v sobotu 22. června na Smetanově nábřeží. Obsluhovat vás budou na dvě desítky prodejců lahodných dobrot, kteří vám naservírují speciality z celého světa.

Festival sladkostí a zmrzliny v Hradci poprvé

Hradec se na jeden den stane nejsladším městem republiky. Před obchodním centrem Futurum vypukne v sobotu 22. června premiérový Festival sladkostí a zmrzliny. Od 10:00 do 19:00 bude venkovní prostranství u centra patřit nejen několika desítkám stánků cukráren a kaváren, ale také nabídne doprovodný program pro celou rodinu. Vstupné je zdarma.

Divadelňák nabídne desítky představení, koncertů a akcí

V pátek začíná 25. ročník festivalu Divadlo evropských regionů a 20. ročník Open Air Programu. Je pro vás připraveno osm 8 dnů plných zábavy. Divadlo se bude hrát v divadelních sálech, ulicích, parcích i městských zákoutích v historickém centru Hradce Králové. Víkend patří Dračí pouti před divadlem Drak. Program najdete na divadloevropskychregionu.cz.

Zdravotnická škola slaví kulatiny

V sobotu 22. června chystá oslavy 70. výročí založení Zdravotnická škola Hradec Králové v Komenského ulici. Začíná se v 10 hodin dopoledne pochodem "se zdrávkou ke zdraví". Pak následuje den otevřených dveří - prohlídka školy a setkání absolventů, pedagogů a přátel školy. Připraveny jsou i doprovodné akce: ukázky první pomoci, měření glykémie a tlaku, diagnostika pleti, skákací hrad pro děti.

Rozárium nabízí prohlídku - den otevřených dveří

Pokud obdivujete růži, královnu květin, její krásu, její charisma, bohatost forem květů, palety barev a vůní, nebo dokonce uvažujete o vysazení růží do vaší zahrady a rádi byste se nechali inspirovat, pak využijte možnosti a zajeďte se podívat do Mezinárodního soutěžního rozária v Hradci Králové. Rozárium se otevírá veřejnosti tento rok na dva týdny: sobota 15.6.2019 - neděle 30.6. 2019. Otevřeno vždy od 9 do 17 hodin.

Gurmánský den v Parku Orlice

V sobotu 22. 6. 2019 nás opět čekají Trhy na Orlici. Gurmánský den, kde nebudou chybět farmářské výrobky od těch nejlepších. Máte rádi kvalitní potraviny? Tak si nenechte utéct den plný dobrého jídla. Začíná se v devět dopoledne.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

V Hradci vystoupí Ed Sheeran

Hradec Králové už díky různým festivalům zažil řadu hudebních celebrit. Nyní se může chystat na další zvučné jméno. V létě 2024 vystoupí na hradeckém letišti v rámci své "+ - = ÷ x Tour" legenda současné populární hudby Ed Sheeran. Oznámili to dnes organizátoři z Améba…
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více

Zveme: Na divadlo, do letního kina či s Polednicí na Bílou věž

Nadcházející víkend bude v Hradci Králové nabitý kulturou. Nejen, že startuje největší mezinárodní divadelní festival Regiony, ale divadlo se bude hrát i v Lesním divadle na Chlumu. V letním kině se bude promítat závěrečný díl trilogie Jurský svět. Na Bílou věž zavítá Polednice,…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme