Zveme: Děti oslaví svůj svátek ve Futuru a v lesích, cyklisty čeká maraton

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | autor:

Mezinárodní den dětí se bude slavit ještě o víkendu. Co všechno čeká děti v sobotu v obchodním centru Futurum a v hradeckých lesích? Poznávání přírody, šermířská a taneční vystoupení, kreativní dílny, střelba lukem, workshopy, malování na obličej, soutěže a mnohé další. Na hradeckém Smetanově nábřeží se uskuteční také Streetballový turnaj spojený s dětským dnem, v neděli se pojede tradiční Cyklomaraton. Celým víkendem se bude prolínat také Folklórní festival Pardubice - Hradec Králové. 

Folklórní festival Pardubice - Hradec Králové 

Již po XXVI. si v Pardubicích a v Hradci Králové podávají ruce dobří sousedé a přátelé folklóru. Tančit se bude v pátek na pardubickém Pernštýnském náměstí a v sobotu v Žižkových sadech v Hradci Králové, kde zažijete vystoupení folklorních souborů, jarmark lidové tvorby a uměleckých řemesel. V Klicperově divadle budou k vidění scénické formy folklóru a na Šrámkově statku v Pileticích se v sobotu večer uskuteční sousedská zábava. Závěrečný pořad festivalu je naplánován na neděli na pardubickém zámku.

Streetballový turnaj na nábřeží

V sobotu se na Smetanově nábřeží koná sportovně kulturní akce. Streetballový turnaj (basket 3x3) se sportovním dětským dnem zakončí afterparty v Náplavka café & music baru od 20 hodin. Registrovat do turnaje se můžete v kategorii ženy, nebo muži nad 16 let, a to na emailu , kde uvedete název týmu, kategorii, počet hráčů, jméno a kontakt na kapitána, startovné je 600 korun na tým. Turnaj začne v 10 hodin a potrvá až do 17. hodiny. Připraveny budou čtyři hrací plochy na asfaltovém povrchu v ulici Smetanovo nábřeží. Organizátoři chtějí rozhýbat také děti, pro které připravují stanoviště s různými disciplínami rozvíjejícími basketbalové a pohybové dovednosti, ale i skákací hrad, trampolíny, minikoše, koloběžky a jiné. Součástí akce budou i exhibice, vystoupení, workshopy, které nenechají nikoho v klidu. 

Den dětí: Bylo nebylo ve Futuru i v lesích

V obchodním centru Futurum čeká v sobotu na děti kreativní tvoření a hrátky s dýhou, malování na obličej, hod šiškou, taneční vystoupení, workshopy nebo interaktivní naučné tabule a prvky Lesního světa. Po celý den, od 10 do 17 hodin, bude na pódiu moderovaný program včetně tanečních vystoupení a soutěží. V nedalekých městských lesích u Rytířského hradiště a rybníku Češík budete moci poznávat přírodu s lesními pedagogy, seznámit se s dravci, zažít bitvu o hradiště a souboje se středověkými zbraněmi, vyzkoušet si střelbu s lukem a samostřílem nebo boj s mečem a štítem. U Hradiště se nachází také ohniště pro opékání vlastních dobrot. Cestu mezi obchodním centrem a Rytířským hradištěm v městských lesích bude možné absolvovat buď pěšky, na kole, nebo speciální linkou autobusu, která bude odjíždět od OC Futurum ke Zděné boudě vždy o půl a v celou hodinu. 

Noční prohlídka Bílé věže

Další z mimořádných prohlídek Bílé věže je naplánována na sobotní noc. Hradec Králové budete moci obdivovat v působivém nočním osvětlení. Noční prohlídka se koná od 20 hodin do půlnoci a poslední skupina, čítající maximálně 30 lidí, se nahoru na věž podívá nejpozději hodinu před zavírací dobou. 

Zvonění na zvon Augustin

V neděli od 18 hodin se naskytne ojedinělá možnost zúčastnit se zvonění na zvon Augustin přímo na Bílé věži, a to u příležitosti slavnosti seslání Ducha Svatého. Sraz účastníků je nejméně 15 minut před časem zvonění pod Bílou věží. Počet účastníků zvonění na třetí největší zvon České republiky je omezen na 15.

Cyklomaraton Hradec Králové

Jedna z největších cyklistických akcí v České republice se koná v Hradci Králové tuto neděli. 15. ročník Bikero Cyklomaratonu bude mít start a cíl na hradeckém Všesportovním stadionu. Tratě jsou dlouhé 60 a 30 kilometrů a vedou většinou po širokých lesních cestách, kde se dá bez problémů předjíždět. Převýšení bude přijatelných 600 metrů. Každý závodník získá medaili v cíli, letos je omezena kapacita na 500 startujících. "Nezapomínáme na děti a na akci probíhá dětský pohár, kde startuje až 250 dětí z okolí Hradce Králové. Novinkou budou medaile pro každého účastníka v cíli," uvádí organizátoři.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Děti čekají pohádky, dospěláky masopust či závod horských kol

Jaké akce nabídne poslední lednový víkend v Hradci Králové? Bude se závodit v lesích na horských kolech, Svinary zaplní masopustní masky, živá kapela a dětský folklorní soubor Červánek. Děti se mohou těšit na pohádky i show Kája a Bambuláček, dospěláci na Simonu Stašovou v…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude jezdit na kolech, závodit, běhat i ochutnávat

Druhý zářijový víkend se bude v Hradci Králové především sportovat. Čeká nás akce Město na kolech, mistrovství republiky v canicrossu se psy, cyklisté se utkají o Velkou cenu Hradce a běžci se chystají na Hradeckou pětku. Děti budou mít díky skautům vyžití na rytířském hradišti,…
Čtěte více

ZVEME: S vysvědčením zdarma do muzea i do akvacentra

Začátek letních prázdnin mohou školáci oslavit v hradeckém muzeu či akvacentru, kam mohou s dobrým vysvědčením zdarma. Na bojišti na Chlumu vojáci v dobových kostýmech připomenou výročí bitvy z roku 1866. Hradečáky čeká taky dětský den s opékáním buřtů či Sousedské rockování.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme