ZVEME: Děti čeká bejbypankovej festival Kefír a Bob s Bobkem ve Futuru

Bob a Bobek v hradeckém Futuru.
Bob a Bobek v hradeckém Futuru.

Závěr prázdnin v Hradci Králové slibuje slunečný víkend nadupaný nejrůznějšími akcemi. Ve Futuru se děti rozloučí s letními prázdninami spolu s Bobem a Bobkem, na hradeckém letišti je čeká bohatý program festivalu Kefír. Na Slezské plovárně se koná koncert a dětský den Hold Slunci, na soutoku se bude degustovat víno. Další venkovní tančírna pod Pražským mostem spojí milovníky karibských tanců, ve Vysoké vyjedou staré traktory a u Chlumce nad Cidlinou se koná oblíbený Chlumecký triatlonek.

HOLD SLUNCI NA SLEZSKÉ PLOVÁRNĚ

V pátek odstartuje letní slavnost Hold Slunci na Slezské plovárně. Tuto třídenní slavnost zahájí koncert, který jako první v historii plovárny proběhne na plovoucím mole na řece Orlici v podání kapely Beat Brtewski. Vstupné na tento koncert je pouze dobrovolné. Samotná slavnost pak vyvrcholí v sobotu, kdy se zejména mladší návštěvníci mohou těšit na dětský den s bohatým programem na celý den, na kterém budou například žonglérské workshopy, šamanské bubnování s dětmi, novocirkusové představení a mnoho dalšího!

VOTROCI HOSTÍ SPARTU

Fotbalový svátek čeká na příznivce fotbalu v sobotu večer. Ve 20 hodin začíná v Malšovické aréně atraktivní utkání FC Hradec Králové - AC Sparta Praha. Účastník letošního ročníku ligy mistrů a vedoucí celek přijede pod malšovická lízátka jako favorit, ale hradečtí fotbalisté nastoupí možná již s novou posilou - navrátivším se odchovancem Danielem Samkem. Votroci určitě nenechají svoji kůži lacino. Už jen proto, že je za bodovým ziskem požene zcela vyprodaný stadion.

FESTIVAL KEFÍR

V sobotu od 10:00 začíná v Parku 360 na hradeckém letišti "bejbypankovej" festival Kefír. Poslední prázdninovou sobotu vás čeká nadupaný program, vystoupí Kašpárek v rohlíku, Bára Poláková, Tomáš Klus a mnoho dalších. Děti se mohou těšit na atrakce, blbiny, dílničky... Spát lze už od pátku do neděle ve festivalovém kempu.

BOB A BOBEK VE FUTURU

Bob a Bobek v neděli vyskočí ze svého klobouku v hradeckém obchodním centru Futurum, od 12 do 18 hodin. Poslední den prázdnin si děti mohou užít kopec zábavy s oblíbeným Bobem a Bobkem, králíky z klobouku. „Dlouho jsme přemýšleli, jak dětem zpříjemnit nákupy školních pomůcek a udělat pomyslnou tečku za prázdninami. Bob a Bobek je fenomén mnoho let a díky letošnímu MS v hokeji v Praze a Ostravě se do podvědomí dostali ještě víc,“ říká Barbora Chládek, marketingová manažerka OC Futurum Hradec Králové a s úsměvem dodává: „Věřím, že návštěva Bobků v našem centru nebude jen pro děti, ale vrátí do dětství i jejich rodiče. Vždyť poprvé se na obrazovkách objevili už v roce 1978 a 5. prosince letošního roku zavítají jako celovečerní film do našeho Cinestaru“. Program startuje v poledne 1. září v prostorách horního patra. Pro děti je připraveno šest zábavných stanovišť, soutěže, diskotéka pro nejmenší, moderovaný program a účast Boba a Bobka, kteří budou s dětmi nejen skotačit, ale i se s nimi mohou vyfotit ve fotokoutku 360.

SVÁTEK VÍNA NA SOUTOKU

Svátek vína na soutoku se stal oblíbenou a hojně navštěvovanou vinařskou akcí v Hradci Králové, proto i letos se otevřou brány Jiráskových sadů, a to v pátek od 14 do 22 hodin. "Dovolujeme si Vás tímto pozvat na jeho již desátý ročník. Park v centru města se opět zaplní delikatesami, hudbou a především vinařskými odborníky. Toto spojení, podtržené prostředím nejkrásnějšího parku v Hradci Králové na soutoku Labe a Orlice, je zárukou příjemně stráveného pátečního podvečera. Několik desítek vinařství Vám v prostředí vzácných dřevin a rozkvetlých květin nabídne nejen vína z Čech, Moravy, ale i vybrané zajímavosti ze zahraničí. Pohodovou atmosféru doladí jako každoročně rozmanitá hudební produkce."

LATINO NÁPLAVKA

Letní venkovní tančírna na náplavce pod Pražským mostem v Hradci Králové je opět tu. Páteční večer zaplní kulturně-taneční projekt, který vznikl s vizí oživit ulice Hradce Králové, rozšířit místní kulturní nabídku a představit široké veřejnosti společenské karibské tance jako salsa, bachata, zouk či kizomba: "Naším cílem je podpořit rozvoj stávající taneční komunity a vybudovat v Hradci Králové silné taneční zázemí. Prostřednictvím projektu propojujeme hradecké taneční lektory různých tanečních stylů a dáváme jim příležitost veřejně prezentovat své aktivity a oslovit tak další potenciální zájemce o tanec."

POSVÍCENSKÁ JÍZDA STARÝCH TRAKTORŮ 

Sportovní areál Vysoká nad Labem zažije v sobotu od 14 hodin slavnostní jízdu starých traktorů. Na travnatém prostoru vedle parkoviště se nejdříve odehraje prezence, přistavení strojů, prohlídky strojů pro veřejnost a pak i ukázkové jízdy. V 15 hodin startují jízdy zručnosti a jízdy na čas. Akce se může zúčastnit každý stroj vyrobený před rokem 1990 bez ohledu na to, zda byl stroj vyrobený v továrně či doma. Podrobné informace rádi podáme na obecním úřadě, přihlášky s uvedením jména řidiče a popisem traktoru posílejte prosím na: .

CHLUMECKÝ TRIATLONEK

V sobotu se se bude po dvouleté odmlce znovu konat triatlonový závod pro hobby sportovce, již XVI. ročník Chlumeckého triatlonku. Centrum závodu bude v Letní restauraci Chárovna a jednotlivé disciplíny proběhnou v nejbližším okolí. Plavání na starém písníku Pamětník, cyklistická část pojede přes Vápno až na Malé Výkleky a závěrečný běh provede všechny účastníky okolo nového písníku Pamětník. Délky tratí budou pro plavání 500 m, pro kolo 20 km, pro běh 5 km s minimálním převýšením. Jedná se tedy o sprint triatlon. Kdo si na všechny 3 disciplíny úplně netroufá, může závod absolvovat jako štafetu (i smíšenou) a sportovní úseky si rozdělit s kamarády, kolegy z práce nebo s rodinou. Prezentace k závodu začne v sobotu od 9 hodin a start bude ve 13 hodin. Po závodě je připraveno bohaté občerstvení a v 15:30 hodin proběhne slavnostní vyhlášení vítězů. 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Venkovní akce se kvůli počasí ruší. Zbývá kino, divadlo, planetárium a bazén

Jak to bude vypadat s víkendovými akcemi v Hradci Králové? S ohledem na vývoj předpovědi počasí, zasedání krizových štábů vlády, upozornění bezpečnostních složek a varování ČHMÚ před extrémními srážkami a hrozícími povodněmi se většina plánovaných venkovních akcí konat…
Čtěte více

ZVEME: O víkendu se bude v Hradci sportovat a přijede královna Eliška

První zářijový víkend navštíví Hradec Králové tradičně královna Eliška Rejčka, na Velkém náměstí se konají Slavnosti Královny Elišky. Bude se pít burčák a bude se hodně sportovat, koná se oblíbená akce Město na kolech a také Velká cena Hradce Králové, poběží se závod…
Čtěte více

ZVEME: Na hradeckém nábřeží ochutnáte pivo, děti objeví poklad na Stříbrném rybníku

Co přinese jeden z posledních prázdninových víkendů v Hradci Králové? Děti budou hledat poklad na Stříbrném rybníku, promítat tam bude i letní kino. Na hradecké náplavce se koná Nábřeží piva a v areálu Dětské železnice budete moci obdivovat parní stroje a historickou techniku.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme