Zveme: Děti budou závodit na horských kolech nebo se vydají za drakem Stříbrňákem, fotbal byl odložen

Závody na horských kolech pro děti Junior Cup v Hradci Králové.
Závody na horských kolech pro děti Junior Cup v Hradci Králové. | autor: Junior Cup

Jako každý pátek, opět jsme pro vás vybrali zajímavé akce, které se konají o víkendu v Hradci Králové. Nadšenci do amerických vozů si přijdou na své na Stříbrném rybníku na již tradiční celovíkendové akci Hradecká V8. Už podruhé se veřejnosti otevře Hradecká sýpka, kde bude bohatý doprovodný program a komentované prohlídky. Art and Food Festival Na jednom břehu najdete na Orlickém nábřeží. Děti se mohou těšit na závody Junior Cup na horských kolech nebo vyrazit prozkoumat pohádkový les s názvem Tajemství draka Stříbrňáka. Na Šrámkově statku zahraje Lokálka a chybět nebude ani nedělní promenádní koncert v Jiráskových sadech. PŮVODNĚ PLÁNOVANÝ ZÁPAS FC HRADEC KRÁLOVÉ - VLAŠIM BYL ODLOŽEN NA NEURČITO !!

Sraz amerik Hradecká V8

V pátek v poledne začíná na Stříbrném rybníku tradiční třídenní sraz amerických vozů. Již 13. ročník Hradecké V8 můžete doplnit koupáním, využít půjčovny loděk nebo tobogánu. Na místě bude připraveno i občerstvení. Hradecká V8 je určená jak pro dospělé, tak pro děti a pro všechny je nachystaný až do neděle atraktivní program.

Léto na statku s Lokálkou

Šrámkův statek v Pileticích zve na poslední letošní koncert z cyklu Léto na statku. Dnes od 19 hodin zahraje tradiční country skupina z Hradce Králové Lokálka.

Art and Food Festival Na jednom břehu 

V sobotu od 10 hodin se Orlické nábřeží v centru Hradce Králové promění v prostředí plné umění, výborného jídla a hudby. Všechny tyto obory se setkají „na jednom břehu“.  Vstup na sobotní Art and Food festival před letním kinem je zdarma.

Závody Junior Cup

V neděli od 10 hodin se konají závody na horských kolech určené pouze pro širokou dětskou veřejnost do věku 15 let. Patronem projektu je česká cyklistická legenda Jan Hruška. Na start se malí závodníci mohou postavit hned dvakrát. Dopoledne proběhne nepovinná časovka pro ty, kteří si chtějí zazávodit více a ještě si vyjet dobrou startovní pozici na odpolední hlavní závod. Autorem trati je bývalý profesionální cyklista Jan Hruška, mimo jiné jediný tuzemský držitel růžového trikotu z Giro ď Italia a účastník všech světových cyklistických Tour. Ten bude děti také celým soutěžním dnem v Šimkových sadech provádět.

Tajemství draka Stříbrňáka

Nedělní zážitkový den pro celou rodinu a dobrodružná stezka na Stříbrném rybníce a v přilehlých lesích, na které se setkáte s množstvím hraných pohádkových a večerníčkových postav. Děti se promění v pomocníky místní královny Elišky, kterou sužuje strach z draka Stříbrňáka, který se v místních lesích usídlil. Najdou děti podle mapky doupě Stříbrného draka, splní všechny úkoly a nástrahy na cestě, které pro ně roztodivné pohádkové postavy připraví a odhalí, jaké tajemství drak ukrývá? Na každého čeká v cíli odměna. Určeno pro děti od 0 do 10 let, akce probíhá za každého počasí. Rezervace vstupenek za 100 korun zde: https:

Den otevřených dveří Hradecké sýpky

"Již podruhé jsme si připravili, tentokrát  pod názvem Sýpka 2020,  rozmanitý program v objektu bývalého obilného sila v Hradci Králové (ulice Za Škodovkou)," zve za pořadatele a MENU Zdeněk Konečný.  Na neděli společně s majitelem objektu a několika dalšími subjekty připravil nejen prohlídky pro veřejnost, ale také rozmanitý kulturní a doprovodný program, který toto místo opět kulturně oživí v průběhu stávající rekonstrukce. Čekají vás komentované prohlídky objektu, výtvarně-animační workshop, prezentace a diskuze o revitalizací industriálních objektů, divadelní představení Televize Estráda a večer od 20 hodin projekce filmu Na věčné časy.

Fotbalisté vyzvou FC Sellier&Bellot Vlašim

Zápas mezi FC Hradec Králové a FC Sellier&Bellot Vlašim se měl uskutečnit v neděli od 17 hodin na malšovickém stadionu.  ZÁPAS BYL ALE ODLOŽEN NA NEURČITO Z DŮVODU HYGIENICKÉHO ŠETŘENÍ V TÝMU SOUPEŘE

Promenádní koncert v Jiráskových sadech

Promenádní koncerty v Jiráskových sadech se konají každou neděli vždy od 16 do 18 hodin, tuto neděli se můžete těšit na MFF Setkání s folklorem za účasti českých i zahraničních souborů.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme