Zveme: country, bláznivý koncert v Besedě a pohodové procházky

Jedinečnou atmosféru nabídne sobotní večer v Besedě | Foto: Mastix
Jedinečnou atmosféru nabídne sobotní večer v Besedě | Foto: Mastix

Na pátek si připravte country náladu i patřičné odění a vyražte do kina Centrál, neztratíte se tam ani jako kovbojové. 

V sobotu se nechte strhnout bláznovstvím herců z Klicperova divadla a v neděli se běžte nadýchat i s dětmi čerstvého vzduchu do královéhradeckých městských lesů.  

Tenkrát na západě v kině Centrál 

V pátek večer vytáhněte flanel, kostky, okované boty a klobouky si nasaďte hluboko do čela, to vzkazují z kina Centrál. 

Od osmé hodiny večer začíná v prostorách kina Centrál country večírek, který má královéhradecké diváky naladit na filmovou klasiku „Tenkrát na západě“. 

Snímek plný intrik, úskoků, podrazů a svištících kulek začíná v pátek v půl deváté večer. Udělejte si chvíli na zlatý fond a pohodlně se usaďte před stříbrné plátno v Bio Central. 

Bláznivý koncert herců z Klicperova divadla

Sobotní večer ve Studiu Beseda překvapí nášupem zcela netradičního koncertu královéhradeckých herců z Klicperova divadla. 

Herci a muzikanští nadšenci svou skupinu nazvali Mastix a po lednovém úspěšném koncertu znovu sezvali své kolegy, přátele a hlavně své diváky a posluchače k ojedinělému hudebníku zážitku. „Po derniéře před vámi znovu ožijí Ještěři i Světáci, nebudou chybět ani kulturní a taneční okénka, zkrátka program je slíbený přepestrý a rozhodně se máte na co těšit,“ lákají herci z hudebního uskupení Mastix. 

Dodávají, že zahrají i něco málo ze svých věcí. „Pak nás čekají vypečené raritky – Muž č. 1, Hrabě X, Zkouším se prokopat ven, Muchomůrky, no máme asi 50 věcí – a taky zahraje kapela ze Světáků a obživnou Goldeni,“ popisuje David Smečka z Klicperova divadla. 

Koncert začíná v sobotu v sedm večer ve Studiu Beseda. 

V neděli vyražte do městských lesů 

Neděle slibuje počasí s teplotami kolem 16 stupňů a tak nebude od věci si protáhnout tělo venku.

Hradecké městské lesy nabízejí mnohé procházkové, cyklo anebo bruslařské okruhy a na neděli je u Lesního hřbitova připraveno zábavné odpoledne pro rodiče s dětmi. „Od 14 do 16 hodin mohou děti a jejich doprovod vyrazit na procházku ke stanovištím, kde děti budou sbírat body za plnění různých úkolů. Trasa není náročná, bude přehledně vyznačena fáborky a vede po lesních cestách a je možno si ji zkrátit a vrátit se zpět k MHD či parkovišti,“ informuje Ladislav Hanousek, jeden z organizátorů zábavného odpoledne. 

Na místo startu účastníky doveze linka MHD číslo 9, která staví na zastávce Lesní hřbitov. „Procházku může dítě projít pouze s dospělým doprovodem, který za dítě bude během procházky zodpovídat. Soutěžit mohou děti ve věku 6 až 13 let, ale účastnit se mohou pro zábavu i mladší,“ popisují organizátoři, kteří jsou také táborovými vedoucími na Letním táboře Ředkovec. Doplňují, že akce má mimojiné zvýšit zájem o letní tábory a přivést nové malé táborníky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme