Zveme: Bio Central uvede poslední operu z New Yorku, neděle bude v Hradci patřit rodinám

Central uvede naposledy v sezóně operu z New Yorku | Foto: J. Gangur
Central uvede naposledy v sezóně operu z New Yorku | Foto: J. Gangur

Muzeum východních Čech v tomto týdnu otevřelo novou a nebývale rozsáhlou výstavu o výjimečném bohatství uměleckořemeslných prací vzešlých z hradecké zámečnické školy, ve víkendové pozvánce vás na ni zveme. Stejně tak zveme do kina Bio Central, kde se v sobotu bude promítat poslední z řady přenosů z Metropolitní opery v New Yorku, přenosy se rozloučí pohádkovou Popelkou.

Neděle se v Hradci Králové ponese v duchu Dne rodiny - téměř celé město bude patřit dětem a jejich rodičům.

Bio Central uvede poslední přímý přenos z opery v New Yorku

Poslední večer této sezóny ve velkém operním stylu mohou zažít diváci kina Central, kteří do sedaček usednou v sobotu navečer. Čeká na ně krásné a poetické zpracování pohádkového příběhu o Popelce. 

Operní představení Popelka je zároveň posledním přímým přenosem z newyorské metropolitní opery, diváci se však už nyní mohou těšit na novou sezónu. „Diváci operních přenosů si teď sice dají na nějakou dobu přestávku, Bio Central pro ně ale už má připravené tituly na sezónu 2014/2015. Předprodej zahájíme právě před Popelkou v sobotu 10. května od 15 hodin,“ zve diváky do hradeckého kina Bio Central Ilona Machová. 

Více podrobností o přenosu z Metropolitní opery v New Yorku si můžete přečíst v sekci Kultura u akce Popelka | Gioacchino Rossini.

„Novou sezónu přenosů z Metropolitní zahájí 11. října Verdiho opera Macbeth s oblíbenou Annou Netrebko i nová inscenace Figarova svatba pod taktovkou Jamese Levina – hned 18. října. Na programu MET se objeví i oblíbená Carmen nebo Hoffmannovy povídky, přibudou nové inscenace Modrovousův hrad nebo Sedlák kavalír,“ lákají už nyní pracovníci kina.

Vstupenky přitom budou za stejnou cenu jako v tomto roce. Jednotlivé vstupné za 350 korun, zvýhodněn bude nákup sedmi a deset titulů najednou.

Muzeum východních Čech otevřelo velkou výstavu o uměleckém kovářství ve městě

Muzeum východních Čech v tomto týdnu otevřelo zcela novou a svým rozsahem nebývale velkou výstavu s názvem „Zámečnická škola. Řemeslo je umění“. Expozice, které v muzeu věnovali tři výstavní sály, se zaměřuje na historii zámečnické školy. Ta v Hradci Králové působila v letech 1880 až 1954 a zanechala zde výjimečné bohatství uměleckořemeslných prací zhotovených z kovu.

„Chceme upozornit na významné osobnosti nejen z řad profesorů a odborných učitelů, ale také z řad studentů, kteří se v nemalé míře zasloužili o rozvoj kovářského a zámečnického řemesla ve městě,“ říká Dana Mylerová z muzea. Návštěvníci a zvědavci se až do 16. října mohou kromě jiného také přijít přesvědčit, kde všude v Hradci Králové můžeme ještě dnes najít stopy Zámečnické školy.

Hradec opět připravuje den pro celou rodinu

Neděle bude v Hradci Králové patřit rodině, koná se totiž Den rodiny, na který se návštěvníci mohou vydat hned na několik míst po celém městě. Bohatý program je připravený v Jiráskových sadech, v centru Budulínek, v infocentru Hučák, v městské knihovně, v Muzeu východních Čech, v Divadle Drak i v Labyrintu anebo na Smetanově nábřeží u Dětské železnice. Nedělní program na většině míst začíná od 10 hodin. 

V Jiráskových sadech a na labském nábřeží se však chystá nejvíce akcí, na příklad loutkové pohádky, vystoupení kouzelníků anebo sportovní aktivity s instruktory z lanového centra na Stříbrném rybníce. Labské nábřeží jako už tradičně nabídne projížďky na kolesových parníčcích a dětské železnici. Pracovníci Muzea východních Čech jsou připraveni na malé návštěvníky také, mají pro ně nachystané dětské kreativní dílny a pro jejich rodiče zase posezení v muzejní kavárničce. Podrobný program s místy i časy konání je ke stažení u akce Den rodiny

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme