Zveme: Bio Central ještě měsíc promítá za 40 a labské nábřeží rozezní jazz

Ilustrační foto | Zdroj: HK.cz
Ilustrační foto | Zdroj: HK.cz | autor: hradeckralove.cz

Jazz, krásné koncertní křídlo a dobrá nálada – to čeká na ty, kteří se v sobotu odpoledne a navečer vydají na labské nábřeží. Půjdou-li po stopách a zvucích jazzu, narazí na Nábřežní jazzovou pouť. 

Ti, kteří dávají přednost monstrům z pravěku, si je mohou přijít prohlédnout do královéhradeckého Futura. Výstava pohyblivých dinosaurů začíná v pátek 1. srpna. 

A nakonec, třeba při nepřízni počasí, doporučujeme usednout do pohodlných sedaček kina Bio Central, které ještě celý měsíc dopřává svým návštěvníkům filmy za 40 korun.  

Pulp Fiction na velkém plátně a za třetinovou cenu

Bio Central stále ještě zve na filmy za symbolických 40 korun, promítá je každý den a to po celé léto. Malý filmový festival s názvem Královéhradecké filmové léto začal 1. července a o tomto víkendu se přehoupne do své druhé poloviny. Každodenní nabídka podvečerního snímku z předchozí filmové sezóny začíná buďto v 18 nebo v 18,30 hodin.

V pátek tak můžete vyrazit na britský film Rivalové o rychlých autech, adrenalinu a závodech Formule 1. V sobotu filmové léto pokračuje legendou Pulp Fiction: Historky z podsvětí, která nepotřebuje bližší komentář. Nedělní program zve na anglicko-francouzsko-arabský film s českými titulky, jehož název Přežijí jen milenci zní sice romanticky, ale tvůrci do hlavních rolí obsadili krev, tmu a upíry. Snímek začíná v půl sedmé večer. Další program kina Bio Central, letního kina Širák a multikina CineStar najdete také na našich stránkách zde

Letošní Jazzové nábřeží rozezní břehy kolem řeky Labe už po šesté v řadě

Akce, která v sobotu 2. srpna oživí královéhradeckou náplavku, se letos ponese s podtextem „Nábřežní jazzová pouť“ a chytne za srdce všechny, kteří propadli zvuku klavíru, saxofonu a dalších žesťů.

„Šestý ročník jazzového nábřeží bychom mohli nazvat koncertem pro tři klávesisty a dva orchestry,“ uvádí organizátoři Jazzového nábřeží. Nechali se totiž inspirovat 150. výročím největšího výrobce klavírů a pianin v Evropě – královéhradeckou firmou Petrof.

Jedno z petrofáckých koncertních křídel se tak na celou sobotu usídlí pod schody Muzea východních Čech jako jediný nástroj na jevišti a ke hře „vyzve“ na příklad Beatu Hlavenkovou, českou skladatelku a klavíristku, která doprovází třeba Lenku Dusilovou nebo Ivu Bittovou. Další program Nábřežní jazzové pouti najdete také na našem portáluZačátek letošního jazzového nábřeží se připravuje na 16. hodinu.

V srpnu ovládnou hradecké Futurum dinosauři a děti

Celý srpen bude patřit v královéhradeckém obchodním centru Futurum pravěkým monstrům. V pátek 1. srpna zde totiž začíná výstava pohyblivých dinosaurů, na děti i jejich rodiče čeká zábavný program až do konce prázdnin.

„Děti se budou moci svézt na třímetrovém T-Rexovi, Triceratopsovi, Dilophosaurusovi, poznat mláďata Ornitholestese a zahrát si na archeology při vykopávání kostí,“ zve na jednotlivé atrakce Lucie Mikšovská z obchodního centra.

Každou neděli od 14 hodin navíc vypukne zábavné hraní pro děti. „Nabídne putování po stopách dinosaurů, dinosauří výtvarnou dílnu, archeologickou dílnu a nebude chybět ani pravěké vaření,“ doplnila pozvánku Lucie Mikšovská.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme