Štítky: | Sport | Škola |

ZŠ Sever má nový sportovní areál, další na otevření čeká

Otevření hřiště | Foto: MmHK
Otevření hřiště | Foto: MmHK

Novým zrekonstruovaným bezprašným sportovištěm se může od středy chlubit Základní škola Sever Hradec Králové.

Základní škola Milady Horákové na Moravském Předměstí se teprve na otevření rozšířeného školního hřiště chystá, podle infrormací z radnice to bude v nejbližším období. 

Základní škola Sever se dočkala rekonstrukce původního hřiště, které bylo celkově modernizováno tak, aby lépe vyhovělo potřebám a použití školy. „Sportoviště u ZŠ Sever nebude sloužit jen škole, ale stejně jako ostatní hřiště zapojená do projektu Otevřená školní hřiště, také veřejnosti,“ uvedl Martin Soukup, náměstek primátora zodpovědný za majetek města.  

Na novém hřišti s bezprašným povrchem sportovci najdou atletickou dráhu, hřiště pro minikopanou, víceúčelové hřiště a došlo i k navýšení areálového oplocení. "Ke zvýšení plotu došlu kvůli bezpečnosti. Často se stávalo, že městská policie musela řešit nepovolený vstup do areálu," doplnil ještě náměstek Soukup. 

Symbolicky se hřiště otevřelo fotbalovým turnajem za účasti tří družstev – učitelů ZŠ Sever s trenéry FC Hradec Králové, nechyběli ani chlapci sportovních tříd a vojáci z VÚ 6900 nemocniční základny HK.

Investice města se spolu s kamerovým systémem pohybuje okolo necelých 8 milionů korun.

Další sportoviště se otevře u ZŠ Milady Horákové

Brány dalšího školního hřiště se otevřou co nevidět i u základní školy Milady Horákové. „Děti i veřejnost si bude moci na nově rekonstruovaném rozšířeném hřišti zahrát košíkovou, tenis, volejbal, mohou skákat do výšky či se věnovat atletice. Osvětlení celého areálu je samozřejmostí,“ popsala novinky tohoto hřiště Anna Maclová, náměstkyně primátora s gescí za oblast školství a sociálních věcí. 

Město investovalo do rozšíření hřiště u Základní školy Milady Horákové částku téměř 16 milionů korun. I zde bude areál střežen kamerovým systémem a i toto hřiště bude k dispozici veřejnosti.

Foto: MmHK Foto: MmHK
Foto: MmHK Foto: MmHK
Foto: MmHK Foto: MmHK
Foto: MmHK Foto: MmHK
Foto: MmHK Foto: MmHK

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Škola v Úprkově ulici otevře novou venkovní učebnu na střeše a opravený pavilon

Před rokem byla v Základní škole Úprkova v Hradci Králové zahájena rozsáhlá rekonstrukce pavilonu druhého stupně. Kromě dílčích oprav vnitřních a vnějších rozvodů sítí zde bylo vystavěno také jedno patro nových odborných učeben včetně moderního vybavení, zelená střecha s…
Čtěte více

Hradecká škola pro děti se sluchovým postižením získala prestižní ocenění

Vyšší odborná škola, střední škola, základní a mateřská škola Štefánikova v Hradci Králové, která vzdělává žáky se sluchovým postižením a poskytuje i sociální službu rané péče a poradenství, obdržela prestižní ocenění Excelentní organizace. Ve 20. ročníku soutěže Národní ceny…
Čtěte více

Díky městským dotacím se tenisté dočkají nové antuky a další sportovci tribun či šaten

Mezi provozovatele sportovišť rozdělí město Hradec Králové dotace ve výši více než 4,16 miliony korun. Třeba TJ Sokol Hradec Králové bude moci zastřešit tribuny a hlasatelny a tenisté se dočkají generální rekonstrukce a výměny povrchů devíti antukových kurtů. Město tak…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme