Zóny placeného parkování se od května opět rozrostou

Další rozšíření placeného parkování plánuje od května společnost Atol. Nově se bude platit i na Pražském předměstí. Jak našemu serveru sdělil předseda představenstva Atolu Dušan Čížek, do placené zóny přibude plocha mezi II. městským okruhem a železničním nádražím.

Hranice nového placeného území je tvořena ulicemi V Lipkách, J. Purkyně, Habrmanova, Nerudova, Gočárova a napojení podél nádraží až po Antonína Dvořáka a zpět přes M.D. Rettigové k okruhu. "Celkem se jedná o 2078 míst pod parkomaty," uvedl Čížek s tím, že platit se bude i na velkém odstaveném parkovišti U Koruny, které dříve sloužilo jako autobusové nádraží. Jak dodal, cena na tomto parkovišti bude činit 20 Kč za den nebo 5 Kč za hodinu. Parkoviště bude rozšířeno na celou plochu bývalého autobusového nádraží.
Celkově bude nová zóna tvořena třemi částmi:
1/ krátkodobé stání ve střední části mezi ulicemi Gočárova a Hořická s cenou 10 Kč / hod, maximální doba stání 2 hodiny
2/ střednědobé stání od těchto ulic k okrajím zóny s cenou 10 Kč /  hod, maximálně 40 Kč / den
3/ velmi krátkodobé stání v okolí termínálu hromadné dopravy. Maximální doba stání 1 hodina s cenou 5 Kč / 30 minut, dalších 30 minut / 20 Kč

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
20.2.2009 06:27
Honza (neregistrovaný)
...chce se mi blit...
20.2.2009 09:43
rzr (neregistrovaný)
Jsem pro, jen se mi zdá toto rozšíření málo progresívní. Proč jsou stále v HK místa, která jsou nezpoplatněna? Není jednodušší rovnou za cedulí "Hradec Králové" postavit automat a vybírat mýtné za vjezd do města? Ostatně nebude to dluho trvat a HK bude bez aut, bez alkoholiků...a bez obyvatel. Good luck
23.2.2009 10:56
ridic007 (neregistrovaný)
No konečně. Bylím na Pražském a už se na to těšíme, že konečně v pohodě zaparkujeme. Všichni obyvatelé to vítáme. Jen tak dále.
23.2.2009 18:11
obcanka.mesta (neregistrovaný)
s rozšířením placených parkovacích míst. Já osobně bych placené parkování rozšířila ještě více, vždyť jaký to je pořádek, každý si zaparkuje kde chce a zadarmo. Všechno něco stojí. Máš na auto? Tak máš i na poplatky. A že parkování stejně platíme v daních odváděných městu? Ano, městu, ale ne společnosti Atol, jak ta k tomu přijde, ta z našich daní ale nic nevidí..Doufám, že brzo budou automaty i na sídlištích, tam je aut, to bude příspěveček, s tím už se dá něco podniknout.. Takže - vážení - děkuji, jen tak dál!! Jo a abych nezapomněla, parkovací karty bych progresivně zdražila u dalšího auta v rodině, tak, a to je všechno.
16.3.2009 13:33
Gambík (neregistrovaný)
Doufam,že nekteří jedinci nemyslej své příspěvky až tžak vážně

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme