Změny v MHD Hradec Králové od pondělí 6. října

Ilustrační foto | Foto: HK.cz
Ilustrační foto | Foto: HK.cz | autor: hradeckralove.cz

Od pondělí 6. října 2014 se navrací provoz některých linek MHD Hradec Králové ke svým původním trasám a jízdním řádům.

Provoz MHD se tak opět vrací na ulici Jižní a na část třídy ČSA. Přibyly ale nové dočasné zastávky a změny jízdních tras.

Infoletáky o změnách na zastávkách Adalbertinum a Magistrát města jsou ke stažení také pod článkem.

Ulice Jižní

Od 6. října 2014 je po ukončení prací na vozovce otevřena Jižní ulice pro veškerý provoz a MHD se v této oblasti vrátila do svého běžného režimu. Dočasné náhradní zastávky EUROCENTER (na ul. Víta Nejedlého), POLIKLINIKA 2 (na ul. Bratří Štefanů) a STOLETÁ (na Kladské ul.) byly zrušeny.

Třída ČSA a zastávka Adalbertinum

Od pondělí 6. října je rovněž zprovozněna zastávka ADALBERTINUM, a to v obou směrech. Stavební práce na křižovatce třídy ČSA s Mosteckou ulicí byly ukončeny a MHD se sem opět v plném provozu navrací.

Nadále však zůstává neprůjezdný úsek třídy ČSA od křižovatky s Mosteckou ulicí k zimnímu stadionu (prostor "pod pivovarem"), linky č. 16, 16Š, 23, 23Š, 27, 33, 53 a 54 nadále nemohou zastávku ADALBERTINUM obsluhovat a zůstávají na objízdných trasách.

Linky č. 18 a 19 jezdí od 6. října 2014 ze zastávky MAGISTRÁT MĚSTA na zastávku ADALBERTINUM, dále po nové objízdné trase Mosteckou ulicí a po Tylově nábřeží na zastávku MUZEUM a zpět po zastávkách MAGISTRÁT MĚSTA, SOUD a KOMENSKÉHO.

Zároveň došlo od 6. října 2014 u linek č. 18 a 19 k úpravě jízdního řádu z důvodu delší objízdné trasy. Tento stav potrvá přibližně do prosince 2014.

Dočasná zastávka SOUD, zřízená pro všechny projíždějící linky, bude v provozu až do úplného ukončení výluky na třídě ČSA, přibližně do prosince tohoto roku.


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Dopravní podnik od března zdraží. Jízdenka placená kartou bude místo 14 korun stát 25

Od března letošního roku dojde k úpravě ceny za jízdné v městské hromadné dopravě v Hradci Králové. Za jízdenku, kterou si koupíte nyní za 14 korun městskou nebo bankovní kartou nově zaplatíte 25 korun. Cena jednorázové papírové jízdenky vzroste z 20 na 25 korun, naopak jízdenka…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme