Změna územního plánu v Březhradu se odkládá, nejistota trvá

Úterní zasedání městského zastupitelstva v Hradci Králové se zabývalo změnou územního plánu v lokalitě Březhrad, o kterou požádala společnost ThyssenKrupp Ferrosta. Ta zde hodlá v květnu příštího roku začít stavět logistické centrum. Obří sklad ocelářů z Německa má stát zhruba 400 milionů korun. Proti tomu ale bojuje velká část občanů Březhradu. Zastupitelé o změně zatím nerozhodli.

Jednání zastupitelstva se zúčastnila  také část obyvatel Březhradu, která má výhrady k projektu. "Dlouhá diskuse se zabývala podnětem ke změně územního plánu v katastrálním území Březhrad, o kterou požádala firma ThyssenKrupp Ferrosta. Diskutovalo přibližně šestnáct lidí z řad veřejnosti a samozřejmě zastupitelé. Nakonec na návrh klubu ODS byl tento bod přerušen a budeme se jím zabývat na příštím zasedání,“ sdělil náměstek primátora Josef Malíř.
Obyvatelé Březhradu se obávají zhoršení životního prostředí a hrozí, že pokud projekt dostane zelenou, odtrhne se Březhrad od Hradce Králové. Dopravní napojení, které firma plánuje vybudovat, vede přes starý pramen a zeleň. Lidé z  Březhradu  navrhují prostor využít pouze pro výstavbu rodinných domů. Nejlepší variantou je podle nich zachování lesoparku. V současné době probíhá posouzení vlivu stavby na životní prostředí.
Platný územní plán nyní firmě dovoluje realizaci jen samotné haly, ale k postavení vlečky a příjezdové cesty pro kamiony je nutná jeho změna. Společnost ThyssenKrupp Ferrosta o odchodu z Březhradu zatím neuvažuje a chce hledat i jiné možnosti. Zvažuje, že halu postaví i bez vlečky a příjezdové komunikace.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme