Štítky: | Doprava |

Žluté autobusy budou z Hradce do Prahy jezdit mnohem méně

Žlutých autobusů bude jezdit méně
Žlutých autobusů bude jezdit méně | autor: commons.wikimedia.org

Od pondělí 15. května společnost Regiojet omezí počet spojů jezdících z Hradce do Prahy a zpět. Ze stávajících deseti spojů zbydou jen čtyři. Žluté autobusy nebudou jezdit jen do Hradce ale až do Náchoda a Trutnova. Děje se tak kvůli klesající poptávce. Podle mluvčího společnosti naopak roste poptávka po dopravě do Prahy ze vzdálenějších měst.

Linky z hradeckého terminálu ve směru Praha budou vyjíždět v 6:15 (spoj z Náchoda) a 7:15 (spoj z Trutnova) a odpoledne ve 13:15 (spoj z Náchoda) a 15:15 (spoj z Trutnova). Výrazně tak společnost omezí počet spojů na trase HK – Praha. Vytíženost ostatních v mezičase zřejmě nebyla dostačující. Dopoledne ani večer tak již spoje nepojedou. Nyní se jezdí ve všední dny až desetkrát za den.

„Samostatně na trase Praha – Hradec Králové již nebudou autobusy Regiojet jezdit – a to v návaznosti na dlouhodobý vývoj poptávky cestujících, která na této trase klesá, a naopak roste ze vzdálenějších měst jako právě Trutnov nebo Náchod,“ sdělil tiskový mluvčí Aleš Ondrůj ze Student Agency.

V opačném směru pak z Prahy (stanoviště Černý Most) pojedou autobusy ve směru HK v časech 8:30 (spoj směr Náchod) a 10:00 (spoj směr Trutnov), a odpoledne v 16:00 (spoj směr Náchod) a v 17:30 (spoj směr Trutnov).

„Linky z Prahy do Hradce Králové, Náchoda a Trutnova budou vyjíždět z autobusového stanoviště Praha – Černý Most. Na trase do Náchoda zastaví ještě v Holohlavech, v Jaroměři – zast. Na Špici, v Dolanech, v České Skalici na náměstí a v Náchodě na autobusovém stanovišti. Přeprava autobusy RegioJet je možná také v úseku Náchod – Hradec Králové, resp. Jaroměř – Hradec Králové,“ dodává Ondrůj.

Ve žlutých autobusech si cestující užívají teplých nápojů zdarma, mohou sledovat filmy na individuálních obrazovkách, využívat internetu a dalších výhod.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme