Zloději v hradeckých lesích kradou i potravu pro zvěř

Zloději a lapkové začali krást už i potravu zvěři v královéhradeckých městských lesích, informovala o tom mluvčí zdejší radnice. Zloději odnáší připravenou zeleninu či solné kostky přímo ze zvířecích krmelišť. Zvířatům musejí lesníci potravu opakovaně obstarat a krmeliště častěji kontrolovat.

 

„Vzhledem k tomu, že jsou krmeliště umístěna hlouběji v lesích, kam se dostanou jen vozidla lesníků a cyklisté s chodci, lze s ohledem na hmotnost solné kostky usuzovat, že si je odváží zřejmě cyklisté a to nejspíše pro soukromé účely například pro chov ovcí. Obdobně se může hodit někomu i zeleninová potrava,“ objasňuje své postřehy Milan Zerzán, ředitel Městských lesů Hradec Králové. Kromě potravy si lapkové z lesů odvážejí například pletivo či dříví.

„Lesní stráž bude ve spolupráci s lesníky instalovat v městských lesích fotopasti,“říká Miroslav Hloušek, ředitel Městské policie Hradec Králové. Chytit pachatele při činu je v otevřených a rozlehlých lesích obtížné a počet fotopastí omezený.

Lesníci proto vyzývají i ostatní poctivé návštěvníky lesa, aktuálně například i houbaře, aby si více všímali okolí a pomohli jim k odhalování zlodějů. „Je to všechno o mentalitě lidí,“ uzavírá Milan Zerzán.

O tématu fotopastí jsme informovali i v článku Na vandaly v hradeckých lesích čekají fotopasti.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme