Zítřejší stávka chod se městských organizací dotkně je okrajově

Ke středeční stávce se pravděpodobně přidají i někteří státní zaměstnanci z Hradce Králové. Chodu magistrátu města se ale tento protest nedotkne. Platy zaměstnanců jsou hrazeny z městského rozpočtu, proto se jich státní škrty přímo netýkají.

„Většina hradeckých školských zařízení bude stávkovat jen symbolicky. Všechny školy na území města zajistí standardní provoz a rodiče tak nemusí zajišťovat pro své děti náhradní péči nebo si brát náhradní dovolenou,“ sdělil Martin Soukup, dosavadní radní města.
Školská zařízení jsou povinna nahlásit účast ve stávce v třídenním předstihu. "V daném termínu tuto skutečnost nahlásil pouze Dům dětí a mládeže v Rautenkraucově ulici, který bude ve středu uzavřen. K protestní akci se také připojí  školní jídelny základní školy v Mandysově ulici, Bezručově ulici a na Pouchově," uvedla vedoucí odboru školství hradeckého magistrátu Alena Synková. Ve Štefánikově ulici se připojí ke stávce jen symbolicky pomocí výlepu cedulí s podporou stávky. Mateřská škola Pohádka bude mít zabezpečené náhradní stravování, protože v této školce právě vaří stávkující školní jídelna v Mandysově ulici.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme